Beste VPN for Netflix – Se amerikanske Netflix over hele verden!

Best Netflix VPN Woman on Couch
Klikk her for en oppsummering av denne artikkelen
Hvordan få tilgang til den amerikanske Netflix fra hvor som helst i verden

Mange ser etter tilgang til den amerikanske versjonen av Netflix grunnet dens store samling av filmer og serier. Som oftest er innholdet til den amerikanske Netflix mye større enn de fleste får på sin lokale Netflix database. Og selv om Netflix ønsker å arbeide mot globalt tilbud så har ikke dette blitt tilfelle enda. Derfor har flere funnet en løsning får å se på den amerikanske Netflix utenfor USA: en VPN.

For tilgang til den amerikanske Netflix følger de fleste disse stegene under:

  1. Inngå et abonnement med en god VPN-tjeneste. De fire beste for Netflix for tiden er: ExpressVPN, Surfshark, CyberGhost og NordVPN;
  2. Last ned VPN-programvaren til smarttelefon, nettbrett, stasjonær PC eller bærbar;
  3. Bruk programvaren til å koble til en amerikansk VPN-server;
  4. Logg inn på Netflix for tilgang til alt innholdet til Netflix USA.

Ifølge oss og leserne våres er den beste VPN-tjenesten for Netflix ExpressVPN. Dens Netflix-servere kobler deg automatisk til den amerikanske versjonen av Netflix og oppnår høy strømmehastighet. Hvis du ønsker å vite mer om Netflix USA og VPN-tilkoblinger så les resten av artikkelen nedenfor.

Tror du at du har sett på hver eneste serie eller film på Netflix allerede? Tro om igjen! Netflix har vokst betydelig de siste par årene (og vil sannsynligvis fortsette å gjøre det) og er nå tilgjengelig i mange land. Men filmene og seriene som er tilgjengelig varierer i henhold til hvilket land du er i. I denne artikkelen vil vi forklare hvorfor dette er tilfelle og hvordan du kan omgå disse geografiske begrensningene. Det er ganske enkelt og få tilgang til filmer og serier som Netflix tilbyr i et land du ikke bor eller befinner deg i. Har du lyst til å se på den amerikanske Netflix (den største Netflix versjonen), men bor ikke i USA? Hold ut — vi har en løsning for deg.

Hvis du bruker en VPN, kan du enkelt gå rundt geografiske restriksjoner på nettet. Dette gjelder også begrensninger satt av Netflix. Bruk en VPN-server i et annet land, og du vil kunne se dette landets versjon av Netflix. Men ikke alle VPN-tjenester er i stand til å gi deg tilgang til alle dine favorittserier. Du trenger en god VPN som aktivt prøver og omgå Netflix blokkeringene. Netflix som så mange andre strømmetjenester prøver aktivt å hindre VPN-brukere fra tilgang til Netflix. De gjør dette ved å blokkere spesifikke IP-adresser. Uansett er det fortsatt VPN-er der ute som kan gå rundt disse sperringene satt opp av Netflix. Under vil du finne fire av de beste VPN-tjenestene til dette formålet.

De 4 beste VPN-tjenestene for å se på Netflix

Etter og ha testet flere VPN-tjenester på forskjellige funksjoner nødvendig for å se på Netflix uten restriksjoner, har vi kommer frem til følgende topp 4 som virker med Netflix.

1. ExpressVPN

ExpressVPN er bra for å se på Netflix, spesielt grunnet den høye hastigheten på serverne og tilkoblingene. Dette er et stort pluss hvis du strømmer ettersom det betyr at videoene dine ikke trenger å laste kontinuerlig. ExpressVPN tilbyr også et stort antall servere i mange forskjellige land og har oppnådd et godt rykte over årene. De tilbyr også utmerket kundeservice og brukervennlige applikasjoner for alle enheter.

Det er sant at ExpressVPN definitivt ikke er det billigste alternativet der ute, men det er en grunn til at de topper alle lister. I deres streben etter å omgå geografiske restriksjoner oppdaterer ExpressVPN kontinuerlig sine servere, og forsikrer at det alltid er servere som tillater deg å koble til Netflix i mange land rundt om i verden. Dersom Netflix ender opp med å blokkere deg vil kundeservicen til ExpressVPN hjelpe deg å finne riktig server. Hvis du ønsker å lese mer om denne leverandøren, så ta en titt på vår ExpressVPN omtale.

ExpressVPN
Vårt valg
Vårt valg
Tilbud:
3 måneder gratis med et års abonnement
Fra
$6.67
8.9
  • Super rask og enkel VPN
  • Perfekt for anonym surfing, nedlasting og streaming
  • 3000+ servere i 94 land
Besøk ExpressVPN

2. Surfshark

Surfshark er en relativt ny leverandør som raskt steg til toppen av VPN-markedet. Programvaren er ekstremt brukervennlig og hastigheten er også utmerket. Sjansen for å oppleve noe hakking grunnet denne er lav. Surfshark bruker også veldig sikre protokoller og tillater deg å anonymt laste ned torrents.

Ved siden av tilgang til Netflix har Surfshark mange ekstra muligheter som vil forbedre din nettopplevelse. Alt dette tilbyr de til en utrolig lav pris, noe som gjør den til en VPN som er verdt å legge merke til. Det er i tillegg noe annet som gjør Surfshark så egnet til å se på Netflix. Med bare et abonnement kan du koble til et ubegrenset antall enheter. Det betyr at du med Surfshark kan se (amerikanske versjonen av) Netflix på hvilken enhet du måtte ønske! Les vår fulle omtale av Surfshark for å lære mer.

Surfshark
Tilbud:
Surf sikkert og anonymt for bare $2.30 per måned
Fra
$2.30
9.0
  • Veldig brukervennlig, Netflix og torrents fungerte også
  • 30-dagers pengene tilbake garanti. Ingen spørsmål spurt
  • Billig, og mange ekstrafunksjoner
Besøk Surfshark

3. CyberGhost

CyberGhost er en perfekt VPN-tjeneste om du ønsker å se på Netflix uten problemer. De har mange servere spredt over mer enn 60 land. På denne måten kan du velge hvilke Netflix serier og filmer du ønsker å se. I tillegg er serverne av god kvalitet, som betyr at du ikke vil ha en endeløs innlasting av filmen din før du kan se på den.

CyberGhost appen er superenkel å bruke og har til og med en egen modus for strømming. På grunn av dette kan alle bruke CyberGhost – det er en flott app for VPN-nybegynnere. Hvis du opplever problemer under strømming kan du kontakte den gode kundeservicen og de vil hjelpe deg. Alt i alt er CyberGhost en av de beste VPN-tjenestene hvis du vil se på det amerikanske Netflix innholdet. Se alle detaljene om denne tjenesten i vår omfattende omtale av CyberGhost.

CyberGhost
Tilbud:
 Fra $1,99 per måned
Fra
$1.99
8.8
  • Meget brukervennlig
  • Høy kvalitet for en lav pris
  • Torrents og Netflix er mulig
Besøk CyberGhost

4. NordVPN

NordVPN er en veldig populær VPN-leverandør spesielt grunnet det gode tilbudet av servere. Som med de andre vi har nevnt jobber NordVPN aktivt med tilgangen til Netflix gjennom deres servere. De har en egen «Smart Play»-funksjon som ekslusivt fokuserer på Netflix. Et stort pluss er at NordVPN er veldig prisgunstig med tanke på kvaliteten de tilbyr. Deres Smart Play-teknologi (en kryptert SMART-DNS funksjon) får det til å se ut som du er i et annet land. Etter tilkoblingen til den amerikanske Netflix er blitt opprettet vil ikke serverne bli om-rutet lenger. Denne funksjonen reduserer tap av hastighet som ofte skjer ved bruk av VPN. Det er visstnok ganske vanskelig for Netflix å oppdage denne metoden.

NordVPN tilbyr også dedikerte IP-adresser og skjulte servere som begge utgjør ekstra kamuflasje av din VPN-tilkobling. Dette kan vise seg nyttig ettersom Netflix enkelte ganger blokkerer mange vanlige VPN-brukere samtidig (gjennom serverblokkering). Men med NordVPN vil en vanlig tilkobling allerede gi deg tilgang til den amerikanske Netflix sitt tilbud. Les alt om de sikre ekstrafunksjonene og nyttige mulighetene i vår NordVPN omtale.

NordVPN
Tilbud:
Bare $3.30 per måned for et 2-årig abonnement pluss 3 gratis måneder
Fra
$3.30
9.3
  • Enestående beskyttelse og stort utvalg av servere
  • Fin og tilfredsstillende applikasjon
  • Ingen logger
Besøk NordVPN

Forskjellig innhold på Netflix

Netflix er en strømmetjeneste som tilbyr store mengder filmer og serier. Som du kanskje vet varierer det hvor mye (og hvilken grad) av dette innholdet som er tilgjengelig avhengig av hvor du befinner deg i verden. Det er ingen overraskelse at den amerikanske Netflix tilbyr den største mengden innhold. De fleste andre land har bare tilgang til omtrent en tredjedel av det totale innholdet til Netflix. Dette er ikke fordi Netflix prøver å være vanskelig mot kundene sine. Selskapet har faktisk kontrakter med distributører i hvert land som de må forholde seg til. Disse distributørene presser Netflix til å kontrollere hvor kundene kan ha tilgang til gitt innhold. Heldigvis kan du omgå disse restriksjonene med en VPN.

Netflix originals slik som «13 Reasons Why», «Orange is the New Black» og «The Crown» blir vist over hele verden. I disse tilfellene eier Netflix rettighetene og trenger ikke forholde seg til et mellomledd. Det samme er dessverre ikke tilfelle for resten av seriene og filmene som tilbys.

Det er flere måter og omgå de geografiske restriksjonene til Netflix. Men Netflix jobber aktivt med å motvirke disse triksene. Derfor vil noen av disse metodene ikke alltid virke lenger. I våre øyne er en VPN den beste metoden til å se på Netflix komfortabelt og fritt. En VPN tilbyr også sine brukere med frihet, anonymitet, og sikkerhet. Du kan finne de fire beste VPN-ene for å se på Netflix på toppen av denne artikkelen. Vi forteller deg hvordan vi valgte disse fire og hvorfor det er bedre å ikke bruke en gratis VPN. Til slutt vil vi også beskrive noen alternativer til en VPN, slik som bruk av proxy eller Tor nettleseren og hvorfor de ikke alltid fungerer.

Hvor mange filmer og serier har Netflix?

Det er en side som kalles uNoGS som vedlikeholder en oppdatert database over Netflix innholdet i spesifikke land. Ved bruk av denne dataen har vi laget en graf som viser hvor mye innhold Netflix USA har sammenlignet med andre land:

Netflix Library Different Countries

Som du kan se topper Netflix USA listen, tett etterfulgt av andre land med mye engelsk talende (Canada, Storbritannia, India og Australia). Ikke overraskende har land med store markeder flere filmer og serier tilgjengelig enn mindre markeder. For eksempel har har Mexico og Brasil et større Netflix bibliotek av serier og filmer enn Spania og Portugal. Mange anglosaksiske land viser motsatt tendens sammenlignet med ikke-engelsk talende motpart. Australia har mye mer innhold tilgjengelig enn Tyskland selv om det er mer enn tre ganger så mye innbyggere i Tyskland.

Hvorfor fungerer ikke Netflix med hver eneste VPN?

Netflix fungerer ikke alltid når du bruker en VPN. Dette er fordi selskapet aktivt prøver å stoppe folk fra og omgå de geografiske restriksjonene. Som vi nevnte har Netflix bindende kontrakter med produsenter og distributører over hele verden som betyr at en stor del av innholdet kan bare vises i spesifikke land. Du vil ikke finne alle amerikanske serier og filmer på Netflix UK, eller motsatt vei. For å opprettholde disse reglene bruker Netflix beliggenheten forbundet med din IP-adresse til å vurdere om du skal eller ikke skal ha tilgang til spesifikt innhold. Hvis du for eksempel bruker en tysk IP-adresse til å gå på nett, vil du bare se den tyske versjonen av Netflix når du logger inn på kontoen din. En VPN kan endre dette, ettersom den endrer IP-adressen du bruker for tilgang til internett.

Men Netflix er klar over dette. Derfor prøver de å finne ut hvilke IP-adresser som brukes av VPN-er, ved å se på trafikktall og deretter blokkere disse IP-adressene. Istedenfor å kunne se hver serie eller film på Netflix vil mange VPN-brukere få en feilmelding som sier de må slå av proxy-tilkoblingen for å kunne bruke plattformen.

netflix error

Heldigvis prøver Netflix å gjøre innholdet tilgjengelig overalt i verden. Dette vil bety at alle Netflix-brukere vil ha tilgang til de eksakt samme filmene og seriene over tid. Det vil ta litt tid før dette blir virkelighet. For tiden er en god VPN som ikke blir blokkert av Netflix din beste sjanse for å se utenlandsk innhold på din Netflix konto.

Bruk en VPN til å gå rundt geografiske restriksjoner – kriterier

Vi testet flere VPN-tjenester på de følgende funksjonene og laget en topp 4 liste over de beste VPN-tjenestene for å se på Netflix USA. Vi brukte følgende kriterier ved utarbeidelse av listen vår.

Tilgang til Netflix

Av hensikt til å se på Netflix må en VPN-tjeneste møte flere krav. Som tidligere nevnt motarbeider Netflix disse type tjenester. Netflix vil vise en feilmelding om de oppdager bruk av VPN. Ikke alle VPN-tjenester prøver (og lykkes) i å omgå disse restriksjonene, så dette er den viktigste funksjonen vi testet. Hvis vi ikke kunne se Netflix med en tjeneste inkluderte vi dem ikke i listen. Vennligst merk at vi prøver å oppdatere dette så ofte som mulig, men ettersom dette er et kontinuerlig frem og tilbake problem med Netflix og VPN-tjenester, kan tilgjengelighet av Netflix gjennom spesifikke servere og til og med VPN-tjenester forandre seg meget hurtig.

Hastighet

VPN shieldEn annen viktig funksjon ved Netflix-titting med en VPN er hastigheten. Når du ser på Netflix ønsker du ikke å vente på at filmen eller episoden laster inn. Derfor er hastighet veldig viktig for denne rangeringen. VPN-bruk kan gjøre hastigheten på tilkoblingen tregere ettersom din nettrafikk ofte er omdirigert gjennom forskjellige land. Forståelig nok gir større avstand mellom servere, desto tregere tilkobling. Men mellom forskjellige leverandører er det også store hastighetsforskjeller. Med noen VPN-leverandører kan du knapt merke noen forskjell, men med andre kan den trege hastigheten være frustrerende.

Det samme er sant om stabiliteten på tilkoblingen. Vår erfaring med hastighet og stabilitet på en tilkobling kan være noe annerledes enn din hvis du bor utenfor Europa. Heldigvis tilbyr de fleste tjenestene å teste ut tjenesten i en bestemt periode før du abonnerer.

Kundeservice

Fordi VPN-tjenestene konstant må finne nye måter å gå rundt geografiske sperringer, kan det hende at Netflix vil blokkere enkelte servere en tjeneste bruker. Dette er tidspunktet hvor kundeservice blir viktig. Hvis tjenesten har en god kundeservice vil de kunne guide deg til en server som enda ikke har blitt blokkert av Netflix.

Dedikert IP-adresse

Et annet tilbud noen tjenester har er en dedikert IP. Netflix oppdager som regel VPN IP-adresser når de ser at mange personer bruker Netflix fra samme IP samtidig. Med en dedikert IP-adresse vil VPN-leverandøren gi deg en personlig IP i for eksempel USA. Du vil være den eneste personen som bruker denne IP-adressen, derfor lite mistenksomt ovenfor Netflix. Men denne muligheten koster ofte ekstra.

Forskjellige enheter

Bærbare PC-er, nettbrett og smarttelefon kan alle spille av Netflix innhold. Men kan du også nå et utenlandsk land sitt Netflix innhold? Svaret er ja: noen VPN-er virker også på forskjellige enheter. Alle VPN-ene vi anbefaler for Netflix har nyttige apper som enkelt kan lastes ned og installeres på din smarttelefon i tillegg til ditt nettbrett og smart-TV. Med andre ord kan du ha glede av et større tilbud av filmer og serier på hvilken enhet du bruker: iPhone, iPad, Mac, Windows PC, Chromecast, Android TV og andre Android-enheter.

Gratis-VPN til Netflix bruk

Selv om det finnes noen gratis VPN-tjenester som vil tillate deg å gå rundt geografiske restriksjoner, vil vi normalt ikke anbefale bruk av disse. For det første kan gratis VPN-tjenester bruke informasjonen de får fra deg til å selge den til andre parter. De vil sannsynligvis være mer fristet til å gjøre dette enn betalte tjenester, grunnet sterkere økonomisk motiv. For det andre er det mer sannsynlig at de vil infisere din PC med malware ettersom beskyttelsen og den interne sikkerhet kan mangle. Flere av dem tilbyr heller ingen kundeservice. Som betyr at de ikke vil kunne hjelpe deg om du trenger tilgang til det amerikanske Netflix innholdet eller opplever andre problemer.

Andre fordeler ved bruk av en VPN

Avblokkering av landsspesifikt Netflix innhold er ikke eneste fordelen en VPN-tjeneste tilbyr. Den tilbyr deg nesten komplett frihet på internett. Områderestriksjoner er satt opp av strømmetjenester, men det er også land som begrenser internetttilgangen til innbyggerne. Denne typen sensur kan også omgås ved bruk av en VPN.

En VPN krypterer all nettrafikken din. Den om-dirigerer all trafikken gjennom serverne sine. Dette gjør det mye vanskeligere for hackere, myndigheter eller andre parter og få tilgang til din personlige data. På denne måten tilbyr en VPN sikkerheten til at du kan bevege deg trygt rundt på internett. En annen viktig funksjon til en VPN er anonymiteten den tilbyr deg. Ettersom VPN-en omdirigerer din trafikk gjennom en annen IP-adresse vil ingen se din egen IP-adresse. Din IP-adresse er koblet til din beliggenhet og til syvende og sist din identitet. Ved å skjule din IP-adresse med en VPN er du mye mer anonym på nettet.

Alt i alt er en VPN nyttig for så mye mer enn bare å se på Netflix USA sitt innhold. Den gir deg mer frihet, sikkerhet, og anonymitet på nettet. Hvis du er interessert i å lese mer om disse andre fordelen kan du lese vår artikkel om fordelen med en VPN.

Andre måter å gå rundt geo-restriksjoner på: proxy-servere og Tor

Tor The Onion Router LogoNoen vil men du kan bruke en proxy-server eller Tor nettleseren til å se på den amerikanske Netflix. Vår erfaring er at Netflix blokkerer bruk av de fleste proxy-servere. I tillegg vil ikke tilkoblingen være like sterk som med andre metoder, som betyr at lasting av video kan gå langsomt.

Tor fungerer som en nettleser og virker ved å sende din nettrafikk gjennom forskjellige servere over hele verden. Hver server vil tilby et ekstra lag av anonymitet. Siden trafikken må gå gjennom så mange forskjellige «noder» kan Tor også oppleves som treg. Du kan heller ikke være sikker på at exit-serveren (siste om-dirigerte node) er lokalisert i USA med Tor nettleseren. Dette betyr at forsøk på adgang til den amerikanske Netflix gjennom Tor er en gamble med lave odds. Strømming av video fra Netflix krever en god datahastighet. Derfor vil vi heller anbefale å bruke en god VPN isteden. En VPN kan også gi deg mye mer fordeler enn Netflix bruk, som nevnt i tidligere del.

Oppsummering

Den pågående jakten fra distributører i filmbransjen til å forby ulovlig nedlasting og strømming betyr at selv personer med en gyldig Netflix eller andre strømmeabonnement blir noen ganger mål for blokkering. Vår anbefaling nå er å bruke en VPN til å gå rundt restriksjoner og se på den amerikanske Netflix eller hvilke som helst annen versjon av Netflix du ønsker. Forhåpentligvis har denne artikkelen hjulpet deg å finne rett VPN for deg. Vi vil fortsette å teste disse tjenestene sin effektivitet og holde deg oppdatert!

Teknologijournalist
Tove har jobbet for VPNOverview siden 2017 som journalist som dekker nettsikkerhet og utvikling innenfor personvern. Siden 2019 er hun VPNoverview.com sin nyhetskoordinator innen nettsikkerhet.