Beste VPN-tjenester til Mac

Mac computer next to a lock and a trophy with a VPN-shield in it
Klikk her for et kort sammendrag
Sammendrag: beste VPN til Mac

Hvis du ønsker å bruke en VPN til din Mac datamaskin er det noen faktorer du bør ha i tankene. Først og fremst er det viktig å vite om VPN-programvaren er kompatibel med Apple-produkter. Heldigvis er dette tilfellet ved mange VPN-er. For det andre kan en VPN sin hastighet utgjøre en stor forskjell. Å prøve å surfe på nettet med en treg nettilkobling kan gjøre hele opplevelsen mindre fornøyelig. Til slutt kan eventuelle ekstrafunksjoner en VPN tilbyr også påvirke valget ditt.

Vi tok alle disse faktorene i betraktning når vi satte sammen vår liste over de beste VPN-ene til Mac. ExpressVPN endte med å havne på toppen:

Eier du en Mac datamaskin og ønsker å sikre den med den beste VPN-en der ute? Scroll ned og ta en titt på vår topp 3 beste VPN-er til MacOS.

Med en god VPN til Mac kan du sikre at du kan surfe på nettet sikkert og anonymt. I tillegg hjelper en VPN deg med mer nettfrihet, som du for eksempel kan bruke til å se på Netflix-innholdet i et annet land. Du kan også bruke offentlige Wi-Fi-nettverk uten å bekymre deg over at hackere kan stjele din personlige informasjon. I denne artikkelen vil du finne ut hvilke som er de beste VPN-ene til Mac.

VPN til Mac: hva bør man se etter

Virtual router

Det er mange tjenester å velge mellom når du ser etter en VPN til din Mac. Det viktigste er at tjenesten tilbyr programvare til MacOS, som er Mac operativsystemet. Heldigvis gjør så og si alle betalings-VPN-er dette.

En annen ting å se etter er tilkoblingshastighet ettersom det er veldig irriterende når din netthastighet blir senket av din VPN. Derfor utfører vi hastighetstester på alle VPN-ene for å se om de presterer godt. Siden resultatene kan være veldig forskjellig er det lurt og ha dette i tankene når du velger en VPN til Mac.

Til slutt er det mye personlige preferanser når det gjelder VPN-er. En person kan anse det som veldig viktig at VPN-tjenesten tillater torrent-nedlasting, mens en annen ønsker å bruke kontoen sin på 5 enheter samtidig. Derfor tilbyr de beste VPN-ene noe til alle sine behov og gir valuta for pengene.

Beste VPN-tjenester til Mac

Med tanke på alle disse essensielle kriteriene er det følgende utvalget av VPN-tjenester mest egnet til MacOS. Alle tjenestene under har god programvare og apper til andre operativsystemer som Android, iOS og Windows i tillegg.

ExpressVPN til Mac

Du kan ikke lage en liste over gode VPN-tjenester til Mac uten å nevne ExpressVPN. De tilbyr et stort antall servere (3000+) i like imponerende antall land (94). Disse serverne tillater raske og stabile tilkoblinger. Du kan også laste ned gjennom P2P-nettverk og ExpressVPN fungerer også med Netflix, som betyr at du kan for eksempel se det største utvalget av filmer og serier på den amerikanske versjonen av Netflix.

ExpressVPN har utmerkede applikasjoner til alle operativsystemer. Det betyr at appen til MacOS også er veldig enkel og ryddig. Sikkerhetsstandarden overholder de høyeste internasjonale standardene slik at du vil være sikker og anonym. ExpressVPN har vært i vår topp 5 liste de to siste årene for en grunn.

ExpressVPN
Vårt valg
Vårt valg
Tilbud:
3 måneder gratis med et års abonnement
Fra
$6.67
8.9
  • Super rask og enkel VPN
  • Perfekt for anonym surfing, nedlasting og streaming
  • 3000+ servere i 94 land
Besøk ExpressVPN

Surfshark til Mac

Surfshark er ikke bare en veldig rimelig VPN, men tilbyr også et stort servernettverk med mer enn 1000 servere i 61 land. I tillegg er Surfshark overraskende rask til å være en VPN i denne prisklassen og gir mange dyrere alternativer tøff konkurranse. Surfshark tilbyr også en flott app til MacOS som er veldig brukervennlig og intuitiv.

Når det kommer til sikkerhet og personvern er Surfshark der oppe sammen med de beste. Surfshark hevder de ikke samler og lagrer logger, som vi finner troverdig ettersom deres lovgivning er bundet under de britiske jomfruøyene.

Surfshark tillater også torrent-nedlasting, som den til og med tilbyr egne P2P-server for. Ikke alle VPN-er tillater torrent-nedlasting, men Surfshark er en nedlastingsvennlig VPN-tjeneste. Det som også er godt å vite er at Surfshark fungerer godt med den amerikanske versjonen av Netflix.

Du kan prøve Surfshark på din Mac i 30 dager med deres 30-dagers pengene tilbake garanti.

Surfshark
Tilbud:
Surf sikkert og anonymt for bare $2.30 per måned
Fra
$2.30
9.0
  • Veldig brukervennlig, Netflix og torrents fungerte også
  • 30-dagers pengene tilbake garanti. Ingen spørsmål spurt
  • Billig, og mange ekstrafunksjoner
Besøk Surfshark

Private Internet Access til Mac

Private Internet Access har også en fin app til MacOS. Denne VPN-en setter brukerens personvern først. De tilbyr utmerkede sikkerhetsstandarder, sikre krypteringsprotokoller og ingen logging. PIA tillater også torrent-nedlasting. En annen stor fordel er at PIA er veldig rimelig. Siden Mac er dyrt nok som det er kan det være greit å spare litt penger på din VPN. Du kan få et abonnement med PIA for bare et par dollar i måneden.

PIA
Tilbud:
PIA er alltid tilgjengelig til en uslåelig pris med 30-dagers pengene tilbake garanti
Fra
$2.69
8.5
  • Sterkt fokus på personvern og sikkerhet
  • Konkurransedyktig priset
  • Raske og stabile servere
Besøk PIA

Gratis vs. betalingstjenester

Gratis VPN-er kan se veldig attraktive ut, kun fordi de er gratis. Men mange gratis VPN-er er ikke sikre i det hele tatt. For eksempel lagrer de ofte logger om brukerne eller selger din personlige informasjon til tredjeparter. Noen ganger legger de også igjen malware på enheten din.

For det andre har mange gratis VPN-er data- eller hastighetsbegrensninger så du bare kan beskytte en viss mengde MB eller GB av nettrafikken med VPN. Hastighetsbegrensninger senker ofte netthastigheten din drastisk.

Hvis du klarer deg med disse begrensningene anbefaler vi deg å ta en titt på vår topp 5 beste gratis VPN-er. På denne måten kan du være sikker på hvilken VPN som garanterer din sikkerhet.

Installasjon av VPN på Mac

Med et abonnement med en av VPN-ene nevnt ovenfor er det veldig lett å sette opp en VPN-tilkobling på din Mac. De fleste betalingstjenester tilbyr en enkel applikasjon som gjør VPN-en svært brukervennlig. Men det kan hende du ønsker å sette opp din VPN-tilkobling selv. Bruk de følgende stegene for å sette opp en VPN manuelt på din Mac:

  • På Apple menyen, gå til “Systeminnstillinger”.
  • Velg “Nettverk”.
  • Klikk på pluss-tegnet i nedre venstre hjørne.
  • Velg “VPN” under brukergrensesnitt.
  • Velg den protokollen du foretrekker. OpenVPN er den sikreste, og generelt det beste valget, men avhengig av omstendigheter kan det hende MacOS ikke gir deg dette valget når du setter opp en VPN manuelt. Hvis det er tilfelle så velg IKEv2.
  • Fyll inn din innloggingsinformasjon. Du kan få denne informasjonen fra nettstedet til din VPN-tjeneste.

Vi anbefaler å bruke den enkle installasjonsveiviseren og appen som de fleste VPN-er tilbyr ganske enkelt fordi det er enklere. Og dersom du setter opp en VPN-tilkobling manuelt og du ønsker å endre innstillingene må du gå tilbake til dine systeminnstillinger, men VPN-appen kan endre alt for deg automatisk.

Sammendrag

ExpressVPN, Surfshark, og Private Internet Access er alle gode valg om du ønsker å bruke en VPN til din Mac. For noen få dollar hver måned kan du være mye mer beskyttet og anonym på nettet. Bruk de enkle applikasjonene for å opprette en sikker tilkobling gjennom en av VPN-serverne. Hvis du vil kan du også sette opp VPN-tilkoblingen manuelt.

Beste VPN-tjenester til Mac - Ofte stilte spørsmål

Har du et spesifikt problem du ikke kan løse selv? Ta en titt på våre ofte stilte spørsmål under; du kan finne et hurtig svar.

ExpressVPN har et stort antall servere over mange lokasjoner. På alle disse serverne er nedlasting av torrents via P2P-nettverk tillat. ExpressVPN fungerer også med Netflix. Denne tjenesten tilbyr utmerket programvare til alle operativsystem. På MacOS er ExpressVPN også veldig enkel og ryddig. Det er kombinasjonen av hastighet, stabilitet og utmerkede kundeservice som gjør denne til den beste VPN-en til Mac.

Det er flere gode gratis VPN-er som fungerer godt med MacOS. Men en vanlig ulempe med disse gratisversjonene er at de har hastighet- eller databegrensninger. Ønsker du heller å surfe på nettet uten begrensninger? Da finnes det flere gode betalings VPN-er inkludert noen meget rimelige.

Det er to måter å sette opp en VPN på din Mac. Du kan installere VPN programvaren og aktivere den; vi anbefaler dette ettersom det er den enkleste måten. Men du kan også sette opp din VPN i dine systeminnstillinger manuelt.

En VPN gir en sikker tilkobling mellom deg og internett. Enten du bruker MacOS, Windows eller Linux, vil datatrafikken fra til nettilkobling alltid være kryptert med en VPN. Hvis du er koblet til internett gjennom en VPN blir all din data sent gjennom en kryptert virtuell tunell, rutet gjennom en av din VPN-tjeneste sine servere.

Fordi en VPN sikrer nettilkoblingen din, du kan surfe på nettet sikrere, mer anonymt, og fritt på din Mac. I tillegg hindrer en VPN eksterne aktører fra tilgang til din personlige informasjon. Med den rette VPN-en kan du også ha tilgang til medieinnhold i andre land, slik som utenlandske Netflix-kataloger.

Teknologijournalist
Erik er utdannet i humanitære fag, og startet deretter å undersøke teknologi og nettkultur. Han er spesielt interessert i personvern og nettnøytralitet. Erik har jobbet som redaktør, tekstforfatter og oversetter på flere plattformer med teknologi som et gjengående emne.