Den Beste VPN for Smart TV

Guy watching TV and a trophy with VPN shield icon inside of it
Klikk her for en kort oppsummering
Sammendrag: Den beste VPNen for smart TVen din

En smart TV lar deg enkelt se dine favorittfilmer og serier på en stor skjerm. Hvis du bruker en VPN på TVen din, kan du nyte noen gode fordeler. Først og fremst forbedrer det din online sikkerhet og personvern. Dessuten kan du streame programmer og videoer du normalt ikke ville ha tilgang til.

En flott og rask VPN som fungerer perfekt på Smart TV er ExpressVPN.

Så hvordan fungerer en VPN nøyaktig? Hvilke leverandører fungerer best på smart -TV -en din? Og hvilke strømmetjenester får du tilgang til med en VPN? Du lærer alt dette og mer i hele artikkelen vår nedenfor.

En Smart TV lar deg strømme favorittfilmene og -seriene dine uten ekstra maskinvare. Du trenger ikke å koble den bærbare datamaskinen for å få tilgang til Netflix eller Hulu, for eksempel. Likevel er denne tilgangen ikke ubegrenset. Mange strømmetjenester blokkerer (en del av) innholdet for seere i visse regioner eller land. Den Amerikansk versjon av Netflix, som har et større antall filmer og serier enn de fleste andre versjoner, er for eksempel bare tilgjengelig for strømmere i USA. På samme måte er tilgang til BBCs iPlayer bare mulig fra Storbritannia.

Heldigvis er det en veldig enkel løsning for å omgå disse geografiske begrensningene. Bare bruk en VPN (Virtual Private Network). Hvis du bruker en VPN i kombinasjon med Smart TV, får du tilgang til mer innhold.

Vil du vite mer om mulighetene for å bruke et VPN på din Smart TV? Er du nysgjerrig på å finne ut hvilken VPN som er den rette for TV -en din? Vi vil diskutere alt det og mer i denne artikkelen.

Den beste VPNen for Smart TVen din

Hvis du leter etter en flott VPN-tjeneste for smart-TV-en din, er det viktig å velge en som er rask, brukervennlig og tilbyr mange serverplasser. De tre VPN -tjenestene nedenfor er alle gode alternativer for din Smart TV. Ved å bruke disse VPNene kan du raskt og enkelt se underholdning fra hele verden.

ExpressVPN: den beste allsidige VPN-en for Smart TV

ExpressVPN er en utmerket VPN-leverandør som fungerer godt på nesten alle områder. Denne VPN-en fungerer spesielt godt på Android TV, et veldig populært merke av smart TVer. ExpressVPN er ekstremt brukervennlig på denne enheten takket være deres Android-app.

I tillegg tilbyr ExpressVPN tusenvis av servere over hele verden. Dette gir deg tilgang til verdensomspennende onlineinnhold. ExpressVPN har også AES-256 bit kryptering av høy kvalitet. På toppen av det tilbyr denne VPN-leverandøren god kundestøtte og jobber med en streng policy for ikke-logging. Selv om ExpressVPN er en av de dyrere VPN -leverandørene på markedet, vil denne tjenesten garantert gi valuta for pengene.

ExpressVPN
Vårt valg
Vårt valg
Tilbud:
3 måneder gratis med et års abonnement
Fra
$6.67
8.9
  • Super rask og enkel VPN
  • Perfekt for anonym surfing, nedlasting og streaming
  • 3000+ servere i 94 land
Besøk ExpressVPN

Surfshark: flott budsjett VPN for Smart TV

Surfshark er en veldig god, men rimelig VPN-tjeneste. Som vi konkluderte med i våre hastighetstester, tilbyr spesielt de amerikanske serverne til denne leverandøren gode hastigheter, selv når de brukes fra den andre siden av verden. Derfor er Surfshark en flott VPN hvis du vil ha tilgang til den amerikanske versjonen av Netflix uansett hvor du er i verden.

Videre, er Surfshark en veldig brukervennlig VPN som tilbyr god kundestøtte og et like imponerende, brukervennlig grensesnitt. Dette, kombinert med rimeligheten, gjør Surfshark til en flott VPN for Smart TV brukere som aldri har brukt en VPN før. På toppen av dette vil Android Smart TV brukere vil gjerne høre at Surfshark har en flott og enkel Android app.

Surfshark
Tilbud:
Surf sikkert og anonymt for bare $2.30 per måned
Fra
$2.30
9.0
  • Veldig brukervennlig, Netflix og torrents fungerte også
  • 30-dagers pengene tilbake garanti. Ingen spørsmål spurt
  • Billig, og mange ekstrafunksjoner
Besøk Surfshark

VyprVPN: brukervennlig VPN for Smart TV

VyprVPN er en sikker, rask VPN med et stort antall servere. VyprVPN gir også tilgang til Netflix med sin Chameleon VPN kryptering. Som et resultat er sjansen for å oppleve problemer med online -restriksjoner basert på din geografiske plassering veldig liten. Dessuten trenger du ikke å vente lenge på at seriene og filmene dine skal lastes inn, slik at du umiddelbart kan nyte din favorittunderholdning.

På samme måte som Surfshark og ExpressVPN, har VyprVPN en praktisk Android app som kan installeres på Android TV. Denne VPN-en fungerer også utmerket på andre Smart TV-er. Alt i alt er VyprVPN en utmerket leverandør å bruke på din Smart TV.

VyprVPN
Fra
$8.33
8.0
  • Quick servers for a good price
  • Netflix and torrenting possible
  • Special "Chameleon" technology to protect your data
Besøk VyprVPN

Hvordan velger jeg et VPN for Smart TV?

Det er flere faktorer som bør tas i betraktning når du ser etter en god VPN for din Smart TV. Først og fremst er hastigheten til VPN viktig. Du bruker sannsynligvis mest TV-en til å se filmer og serier. Hvis du blir hindret av en treg VPN tilkobling, kan dette påvirke seeroepplevelsen din drastisk og negativt.

En annen viktig faktor er tilgjengeligheten av geografiske serverplasser. Generelt, jo flere servere, jo bedre. Hvis en VPN gir deg muligheten til å velge mellom forskjellige serverplasser, vil det gå greit å omgå de fleste geografiske blokkeringer. Bare velg en server i et land der innholdet du vil se er tilgjengelig, og du får tilgang.

Den typen smart -TV du bruker kan også påvirke valget ditt. En Android TV, for eksempel, lar deg installere VPN -apper direkte, mens andre TVer ikke har dette alternativet. Det er derfor lurt å sjekke på forhånd hvilken VPN -tjeneste som passer best for din spesifikke Smart TV. Har du en Samsung Smart TV? Da anbefaler vi å installere en VPN på ruteren eller sette opp en virtuell ruter på din Windows-PC eller Mac.

Vi valgte VPN tjenestene nevnt ovenfor basert på disse kriteriene. Så langt vi er bekymret, er disse VPNene de mest egnet for smart TVer.

Gratis VPN for Smart TV

trophyDu kan også bruke en gratis VPN tjeneste på smart TV-en. Imidlertid er gratis VPNer ikke det beste valget for disse enhetene. Nesten ingen gratis VPN tjeneste vil oppfylle kravene vi nevnte tidligere. Som et resultat fraråder vi langvarig bruk av disse VPN-ene.

Gratis VPNer er mye tregere, har ofte færre server plasser og tilbyr mindre sikkerhet enn premium versjoner. På grunn av data- og hastighetsgrensene som mange gratis VPNer jobber med, vil det ta lengre tid å laste inn filmer. Du kan ikke engang se en hel film i det hele tatt. Dessuten er mange gratis VPNer ikke trygge å bruke i det hele tatt. Det er derfor vi pleier å råde folk til å bruke premium VPNer, som vanligvis er raskere og mye mer pålitelige.

Hvorfor skal jeg installere et VPN på min Smart TV?

Det er mange fordeler ved å bruke et VPN. Vi har allerede nevnt noen av dem tidligere. De fleste kan kategoriseres som enten å gi deg mer online frihet, personvern eller sikkerhet.

  • Frihet på nettet: å koble smart TVen til en VPN server er den perfekte måten å omgå geografiske begrensninger og blokkere på. Dette er ideelt hvis du vil ha tilgang til et bredere spekter av filmer, serier og TV programmer. Med en VPN har du flere muligheter med Smart TV.
  • Personvern på nettet: Hvis du ikke beskytter deg selv, vil selskaper, myndigheter, annonsører og noen ganger til og med hackere kunne se hva du gjør på nettet. På denne måten kan de danne et detaljert bilde av deg som person: sannsynligvis vil de vite mye mer om deg enn du vil at de skal gjøre. Derfor er det en god idé å bruk en VPN for å ivareta personvernet ditt.
  • Sikkerhet på nettet: the kryptering som tilbys av en god VPN gir deg ikke bare økte nivåer av personvern, men også gjøre deg sikrere. Alle dine online data er kryptert, så andre kan ikke lese dem. Fordi hackere og kriminelle kan ikke lenger se hva du gjør, kan de ikke bruke denne informasjonen mot deg, heller.

For mer informasjon om VPN-er generelt, kan du gå til vår omfattende VPN artikkel: VPN forklart.

Komme seg rundt geografiske begrensninger med Smart TVen

Med en VPN for smart TVen din, vil du endelig kunne se alle filmer og programmer som ellers ville være utilgjengelige for deg på grunn av posisjonen din. Dette kommer med et par nyttige fordeler, for eksempel muligheten til å få tilgang til Netflix US og BBC iPlayer fra hvor som helst i verden. Her er et par eksempler på tjenester som bruker geografiske begrensninger på innholdet, som kan omgås med en VPN.

Få tilgang til BBC iPlayer utenfor Storbritannia

BBC iPlayer logoSerier fra Storbritannia blir mer og mer populære over hele verden. Mange av disse sendes på BBC. BBC iPlayer lar brukerne se dette innholdet online enten live eller på forespørsel. På grunn av rettighetsproblemer kan BBC iPlayer vanligvis bare nås fra Storbritannia. Heldigvis er det ganske enkelt å komme seg rundt disse begrensningene med, du gjettet det, en VPN. Bare velg en server plassering i Storbritannia (for eksempel London eller Manchester), så får du tilgang til BBC iPlayer – uansett hvor du er.

Se på Hulu utenfor USA

Hulu er en amerikansk strømmetjeneste som inneholder et bredt spekter av filmer og serier. Fordi disse bare er tilgjengelige fra en enhet i USA, brukes denne tjenesten mye mindre enn for eksempel Netflix. Imidlertid blir Hulu mer og mer populært. For øyeblikket har Hulu også et spesielt abonnement som også gir deg tilgang til Disney Plus og ESPN.

Med riktig VPN, får du tilgang til alt Hulu-innhold på Smart TVen, uansett hvor du er i verden. Dette lar deg se filmer og serier uten å bli blokkert basert på posisjonen din. Hulu pleide å være en gratis tjeneste, men tilbyr nå bare en betalt versjon. Dette betyr at du trenger et Hulu abonnement for å få tilgang til plattformen, selv med en VPN.

Se Amerikansk Netflix hvor som helst

Netflix er utvilsomt øyeblikkets mest berømte strømmetjenester. Biblioteket som tilbys brukerne er avhengig av deres fysiske plassering. En VPN hjelper deg med å få tilgang til Netflix biblioteket i andre land. Dessverre gjør Netflix sitt beste for å forhindre VPN bruk. Mange VPN tjenester er påviselige, noe som får Netflix til å blokkere deg når du prøver å koble deg til via disse VPN ene.

Heldigvis prøver noen VPN leverandører aktivt å omgå Netflix blokker ved kontinuerlig å opprette nye IP adresser. Derfor, hvis du vil ha tilgang til amerikanske Netflix med sitt bredere utvalg av filmer og serier, trenger du en VPN som spesifikt fungerer med Netflix. Gode ​​alternativer finnes i denne artikkelen med de beste VPN-ene for Netflix.

Få tilgang til blokkerte YouTube videoer

Noen videoer på YouTube er bare tilgjengelige i bestemte land. Hvis du prøver å se en video som ikke er tilgjengelig der du bor, ser du en feilmelding. Dette er et annet eksempel på geografiske begrensninger. Den beste måten å se disse blokkerte videoene uansett, er ved å koble til en VPN -server i et av landene der videoen er tilgjengelig. For mer informasjon om blokker på YouTube, kan du lese denne artikkelen.

VPN vs DNS på Smart TVen din

Hvis du vil omgå geografiske begrensninger, kan du også gjøre dette gjennom SmartDNS. Ved å endre DNS innstillingene kan du få nettsteder til å tro at du har en annen IP adresse og plassering. Dette lar deg se filmer og serier som ellers ville blitt blokkert for deg, akkurat som med VPN. Ulempen med DNS er imidlertid at tilkoblingen din ikke er kryptert og IP adressen din ikke blir anonymisert. Dette gjør deg mindre trygg på nettet.

Et annet stort problem med DNS er at noen Internett leverandører bruker «DNS kapring». Dette betyr at de sørger for at du går online med din originale IP adresse, uansett hvordan du har konfigurert DNS. Hvis dette er tilfellet, vil du fortsatt støte på geografiske begrensninger, selv til tross for de justerte innstillingene.

Den eneste mulige fordelen med en DNS er at internettforbindelsens hastighet sannsynligvis vil være litt raskere enn med en VPN, fordi tilkoblingen ikke er kryptert. Denne forskjellen er imidlertid minimal hvis du bruker en anstendig VPN tjeneste.

Sette opp et VPN på din Smart TV

Å sette opp en VPN på din Smart TV kan gjøres på forskjellige måter. Den beste metoden er vanligvis å sette opp en VPN på ruteren din. Hvis du kobler Smart TVen (eller annen enhet) til denne ruteren, kobles den også automatisk til VPNen. Du kan også opprette en virtuell ruter på din PC eller Mac og beskytte den med en VPN. Til slutt kan det hende du bare kan laste ned en VPN app til smart TVen din. Vær oppmerksom på at denne siste metoden bare fungerer når du har en Android eller Apple TV.

Vil du vite nøyaktig hvordan du konfigurerer et VPN på din Smart TV? Du kan lese vår detaljerte manual her: Sette opp et VPN på Smart TV.

Smart TV VPN Set Up Illustration

Endelige tanker: Den beste VPNen for din Smart TV

Å bruke en VPN på din Smart TV er en fin måte å omgå geografiske blokker. Det lar deg se filmer og filmer som ikke er tilgjengelige der du bor, enten du er hjemme eller på ferie. På toppen av dette vil en VPN også beskytte identiteten din og gjøre deg mer anonym på nettet. Dette hjelper deg med å gjenvinne personvernet ditt på nettet og bedre ivareta dine personlige opplysninger.

Alt i alt anbefaler vi deg definitivt å koble Smart TVen til et VPN. De beste alternativene for Smart TV er ExpressVPN, Surfshark eller VyprVPN. Hvis du allerede har et VPN abonnement hos en annen leverandør, vil du sannsynligvis også kunne bruke dette til din Smart TV.

Den beste VPNen for din Smart TV: Vanlige spørsmål

Har du et spørsmål om artikkelen ovenfor? Ta en titt på våre vanlige spørsmål nedenfor og klikk på et spørsmål for å se svaret.

Den beste VPN -en for Smart TV er ExpressVPN. Denne VPN -en scorer konsekvent godt på alle områder. ExpressVPN tilbyr raske tilkoblinger, tusenvis av servere å velge mellom og en god kundeservice som alltid er tilgjengelig.

Vil du heller prøve en annen tjeneste? Ta en titt på de tre beste VPNene for din Smart TV for flere valg.

Gratis VPN -er er ofte usikre og fungerer med alle slags grenser. Hvis du vil bruke en gratis VPN på smart -TV -en din, er sjansen stor for at du ikke kan blokkere mange programmer og tjenester med den. Dessuten vil internettforbindelsen sannsynligvis være mye tregere enn du er vant til.

Likevel kan en gratis VPN være et godt alternativ hvis du vil prøve en VPN tilkobling. For de beste alternativene, sjekk vår liste over trygge og greie gratis VPNer.

Det er flere måter å koble Smart TV til et VPN. På noen TVer (for eksempel Android TV og Apple TV) kan du ganske enkelt laste ned appen levert av VPN tjenesten din. Hvis dette ikke er en mulighet for deg, kan du installere VPN på ruteren eller på en virtuell ruter på Windows eller Mac. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du gjør dette trinnvis.

Å bruke en VPN på din Smart TV har mange fordeler. Først og fremst lar den deg se flere filmer og serier. Hva med den amerikanske versjonen av Netflix, som har mer innhold enn noen annen lokal versjon av plattformen? I tillegg beskytter en VPN ditt personvern og sikkerhet på nettet, slik at du kan bruke Smart TVen din uten bekymringer.

International security coordinator
Marko has a Bachelor's degree in Computer and Information Sciences. He coordinates and manages VPNOverview.com's team of international VPN researchers and writers.