ExpressVPN vs CyberGhost: Hvem vinner denne duellen?

ExpressVPN vs CyberGhost Featured Image New
Klikk her for et sammendrag av artikkelen
ExpressVPN vs CyberGhost: Et kort sammendrag

For å gjøre ditt VPN-valg enklere har vi sammenlignet to av de mest populære VPN-ene: ExpressVPN og CyberGhost. Kategoriene vi brukte til å vurdere disse to leverandørene mot hverandre er hastighet, sikkerhet, personvern, pris, brukervennlighet og kundeservice. Under kan du se vinneren av hver kategori:

  • Sikkerhet: ExpressVPN
  • Hastighet: Uavgjort
  • Personvern: ExpressVPN
  • Pris: CyberGhost
  • Brukervennlighet: ExpressVPN
  • Kundeservice: ExpressVPN

I alle kategorier er begge leverandørene et godt valg, men som du kan se viser våre sammenligninger at ExpressVPN er litt bedre.

Les videre for å se hvordan vi kom til vår konklusjon.

For å hjelpe deg å velge mellom ExpressVPN og CyberGhost så la oss sammenligne disse to: hvem av dem er best? I hvilke kategorier kommer ExpressVPN best ut, til vanlig, og hvilke kategorier presterer CyberGhost bedre i? Under vil du finne vår sammenligning av disse innen sikkerhet, hastighet, brukervennlighet, personvern (f.eks. Logging) og funksjonalitet. Vi vil også forklare spesifikke funksjoner til begge disse VPN-ene, slik som muligheten for tilgang til filmer fra den amerikanske Netflix, eller om bruk av VPN-er i land med undertrykkende regime.

ExpressVPN vs CyberGhost: Funksjonalitet og andre valg

Her er de basiske funksjonene til begge VPN-ene.

FunksjonExpressVPNCyberGhost
Servere3,000+ servere i 94 land6,800+ servere i 89 land
Torrents/P2P-støtte
Netflix
Samtidige tilkoblinger57
OperativsystemerWindows, Mac, iOS, Android, LinuxWindows, Mac, iOS, Android, Linux
ProtokollerOpenVPN, IKEv2/IPsec, L2TP/IPsec, Lightway (beta)OpenVPN, IKEv2/IPsec, WireGuard, L2TP/IPSec
PrisFra $6.67 per månedFra $2.25 per måned
LoggingIngen loggingIngen logging
Pengene-tilbake-garanti30-dager45-dager
DNS-lekkasjetest
Tor over VPN
Skjulte servere
Dobbel-VPN
Dedikert-IP
Kill switch
Split tunneling
Adblocker
Diskløse servere
Blokkering av ondsinnede sider
Egendefinert DNS-valg
Blokkering av sporere
Automatisk HTTPS-omdirigering
Datakompresjon
Lenke til nettstedGå til ExpressVPNGå til CyberGhost

Under vil du finne en kort forklaring på de ovennevnte funksjonene:

  • Servere: Viser hvor mange servere hver VPN har i sitt nettverk.
  • Torrents/P2P-støtte: Spesifiserer om hver VPN tillater P2P-trafikk på sine servere, for eksempel til nedlasting av torrent.
  • Netflix/strømming: Indikerer om du får tilgang til Netflix, spesielt den amerikanske versjonen av Netflix, med hver VPN.
  • Samtidige tilkoblinger: Spesifiserer hvor mange samtidige VPN-tilkoblinger du kan ha per abonnement for hver VPN.
  • Operativsystemer: Indikerer hvilke operativsystemer den spesifikke VPN er kompatibel med.
  • Protokoller: Gir en liste over forskjellige VPN-protokoller. Dette er krypteringprotokollene brukt og støttet av den bestemte VPN-leverandøren.
  • Pris: Gir informasjon om hver VPN sitt rimeligste månedlige abonnement.
  • Logging: Spesifiserer om en lagrer logger eller ikke. Logger kan være i flere former, men det er viktig at VPN-er ikke lagrer noen som helst logger.
  • Pengene-tilbake-garanti: Perioden hvor du kan få pengen tilbake dersom du har inngått et abonnement. Denne perioden kan variere hvis du bare har tatt ut 1-måneds-abonnement.
  • DNS-lekkasjetest: Indikerer om den spesifikke VPN-en inkluderer en DNS-lekkasjetest i programvaren sin. Denne testen kan brukes til å se om din IP-adresse blir lekket.
  • Tor over VPN: Spesifiserer om VPN-en har spesialservere som fungerer godt med Tor nettleseren. Denne nettleseren brukes til å besøke det mørke nettet.
  • Skjulte servere: Indikerer om VPN-leverandøren kan bruke skjulte servere. Dette er servere som kan omgå de mest ekstreme VPN-blokkeringene.
  • Dobbel-VPN: Indikerer om en VPN har dobbel-VPN servere. Om den har, så kan du velge å koble til VPN-servere samtidig. Dette oppretter en dobbe-tunnel.
  • Dedikert-IP: Spesifiserer om VPN-en tilbyr dedikerte IP-adresser. Du må ofte betale ekstra for dette.
  • Kill switch: Indikerer om en VPN har en kill switch. Dette er en sikkerhetsfunksjon som midlertidig stopper din nettilkobling om det er noe feil med VPN-en.
  • Split tunneling: Indikerer om du har valget til å velge hvilken trafikk som går gjennom VPN-en og hvilken som ikke gjør det.
  • Adblocker: Lar deg se om en VPN har en innebygd adblocker.
  • Diskløse servere: Indikerer om den bestemte VPN-en bruker diskløse RAM-servere. Dette er servere som bare fungerer som en bane og ikke som en harddisk hvor data kan lagres.
  • Blokkering av ondsinnede sider: Lar deg se om VPN-en har en ekstrafunksjon som blokkerer skadelige sider.
  • Egendefinert DNS-valg: Indikerer om VPN-en lar deg sette dine egne DNS-valg.
  • Blokkering av sporere: Lar deg se om VPN-en har en ekstrafunksjon som blokkerer sporere.
  • Automatisk HTTPS-omdirigering: Indikerer om VPN-en har en automatisk funksjon som sender deg til HTTPS -versjonen av nettsteder istedenfor HTTP-versjonen.
  • Datakompresjon: Dette er et valg som komprimerer store filer for å gi en raskere surfeopplevelse.

ExpressVPN vs CyberGhost: Hvem er sikrest?

Når det kommer til sikkerhet ser vi på hvilken kryptering som brukes, og protokoller og ekstravalg som tilbys av de to leverandørene.

  • ExpressVPN har OpenVPN med UDP eller TCP. I tillegg virker den med IKEv2/IPSec og PPTP-protokoller. Men de siste to er ikke anbefalt til bruk. L2TP er mindre trygt enn OpenVPN og Lightway er fortsatt under utprøving. OpenVPN er veldig trygt, og følgelig blir denne protokollen sett på som det beste valget. IKEv2 er litt i mellom, så vi anbefaler bare å bruke OpenVPN.
  • CyberGhost tilbyr stort sett de samme protokollene, bare bytter ut Lightway for WireGuard. WireGuard skal være den nye gode tingen når det gjelder VPN-protokoller, men det blir også fortsatt testet. Lightway er basert på WireGuard, så de kommer nok ikke til å være veldig forskjellige når det gjelder krypterings nivået.
  • Både CyberGhost og ExpressVPN bruker 256-biters kryptering: den høyeste internasjonale standarden. Begge har også en kill switch som i tilfelle din VPN-tilkobling blir brutt, automatisk stopper nettilkoblingen. CyberGhost har også en rekke funksjoner i applikasjonen som lar deg blokkere skadelige sider, nettsporing og usikre sider. ExpressVPN har ikke disse funksjonene.
  • For hvert abonnement viser CyberGhost på sin kontoside hvilke enheter du har installert VPN-en på. Dette lar deg se hvilken enhet som VPN-en er aktiv på. Dessverre er ikke dette en positiv funksjon når det kommer til sikkerhet.

Vi kan konkludere med at både ExpressVPN og CyberGhost tilbyr veldig sikre VPN-tilkoblinger. Men for oss scorer ExpressVPN best fordi de ikke sporer hvilken enhet VPN-en er installer på i kontosiden.

Sikreste VPN: ExpressVPN

Vinner sikkerhet banner ExpressVPN


Hastighet: Hvilken VPN er raskest?

For å sammenligne hastigheten på disse to VPN-ene utførte vi hastighetstester på begge. Men først testet vi vår egen tilkobling uten VPN for å sette utgangspunktet. Resultatene er gitt i følgende skjermdump.

Speedtest uten VPN

Vi testet så internasjonale og lokale servere til både ExpressVPN og CyberGhost. Resultatet er synlig tabellen nedenfor, med raskeste verdi i fet skrift.

HastighetsdataEXPRESSVPNCYBERGHOST
Nedlasting – lokal server (Mbps)322,38441,67
Opplasting – lokal server (Mbps)171,11214,62
Ping – lokal server8 ms4 ms
Nedlasting – internasjonal server (Mbps)139,68122,07
Opplasting – internasjonal server (Mbps)26,9717,30
Ping – internasjonal server114 ms78 ms

Resultatene viser at under daglig bruk presterer begge leverandørene ypperlig. Derfor er sannsynligheten for at du vil oppleve problemer med hastigheten med disse VPN-ene veldig liten. Selv om du laster ned eller strømmer intenst vil begge være et godt valg. Siden hastigheten på begge er mer enn høy nok til å gi utmerket bruksvilkår gir vi lik score til begge leverandørene.

Vinner i hastighet: Uavgjort

Hastighet banner uavgjort


Personvern: Hvilken brukerinformasjon samler ExpressVPN og CyberGhost?

I tillegg til hastighet og sikkerhet er det viktig å vite hvordan disse to VPN-ene håndterer brukerdata. Dersom en leverandører lagrer logger spiller det ingen rolle hvor god sikkerheten er siden du ikke er anonym på nettet. Hva med disse to leverandørene?

ExpressVPN

  • ExpressVPN lagrer ikke logger. Men som med alle andre leverandører er det faktisk umulig å bevise om ExpressVPN lagrer logger eller ikke. Men i løpet av den lengre tiden den har eksistert er det ikke komme fram noe som skulle tilsi at de lagrer logger.
  • I tillegg bruker ExpressVPN TrustedServers hvor ingen data kan lagres. Selv hvis ExpressVPN skulle ønske å lagre data gjør TrustedServers det umulig.

CyberGhost

  • Som med ExpressVPN så lagrer heller ikke CyberGhost noen logger. Men de samler på anonym data som blir brukt til å forbedre VPN-tjenesten. Dette involverer for eksempel innlogging med CyberGhost for å holde oversikt over hvilke tider serverne er mest belastet. Ifølge CyberGhost er denne informasjonen slettet etter 24 timer. Annen data som blir lagret i en måned, blir slettet etter at måneden er over. Det ser i tillegg ikke ut til at CyberGhost lagrer data som om din trafikk, IP-adresser, eller tidspunkter hvor enkelt handlinger blir utført av brukerne.
  • En gang i blant utgir CyberGhost en så kalt “gjennomsiktighetsrapport”. Dette er en rapport som gir innsyn i hvor ofte personlig data blir etterspurt fra dem. Opphavsrettslige beskyttelsesmyndigheter kan for eksempel etterspørre data som hører til nedlastere.
  • Rapporten viser at CyberGhost ikke bistår dataetterspørsler fra tredjeparter. Selv etterspørsler fra myndigheter kommer ingen vei. Som resultat har CyberGhost et godt rykte når det kommer til personvern.

Både ExpressVPN og CyberGhost har passende vilkår for personvern. Men ExpressVPN samler enda mindre data enn CyberGhost.

Vinner innen personvern: ExpressVPN

Vinner personvern banner ExpressVPN


ExpressVPN eller CyberGhost: Hvem er billigst?

Tabellen under gir en oversikt over ExpressVPN og CyberGhost sine abonnementskostnader. Som du kan se er CyberGhost sine abonnement generelt billigere enn ExpressVPN sine.

AbonnementExpressVPNCyberGhost
1 måned$12.95$12.99
6 måneder$9.99
1 år$3.99
1,25-år (15 måneder)$6.67
2-år$3.49
3.25-år (39 måneder)$2.25

Vær oppmerksom: vi gjør vårt beste for å holde disse prisene oppdatert, men det er alltid lurt å besøke VPN-leverandørens nettside for å få mest mulig oppdatert pris.

Prisvinner: CyberGhost

Prisvinner banner CyberGhost


Brukervennlighet: Installasjon og utforming

Våre tidligere omtaler av CyberGhost og ExpressVPN så at begge leverandørene hadde en god balanse mellom brukervennlighet og antall valg som tilbys brukeren. Begge nettstedene og programmene er veldig ryddige. Under vil vi diskutere enkelte aspekter i mer detalj.

Start-skjermene er nesten identiske. Selv om ExpressVPN sitt hovedsaklig hvite design er litt roligere enn CyberGhost sitt sorte og gule. Men vi konkluderer med at begge er like gode. Begge applikasjonene har en stor knapp som du kan koble til med, og begge har ytterligere valg under innstillinger.

Skjermdump av ExpressVPN og CyberGhost sin programvare er gitt under:

Skjermdump ExpressVPN og CyberGhost programvare

Installasjons prosess

Når vi tester en VPN-applikasjon ser vi naturligvis også på installasjonsprosessen. Installasjonsprosessen til ExpressVPN og CyberGhost er nesten identisk. Installasjonsprosessen for begge er nokså rett fram, du starter med å opprette en konto, så laste ned programvaren, installere den og logge inn med din nye konto.

Når det gjelder installasjonsprosessen kan vi ikke finne store forskjeller mellom ExpressVPN og CyberGhost. Hvis du vil har mer omfattende informasjon om hvordan installasjonsprosessen fungerer, så sjekk ut våre omtaler av ExpressVPN og CyberGhost.

Brukervennlighet: ExpressVPN

VPN Provider vs Provider Winner Ease of Use Banner ExpressVPN


Kundeservice: Hvor god support får brukere?

  • Vi kan holde ExpressVPN sin kundeservice kort og søt. På live-chat fikk vi en direkte respons fra en ansatt og ikke en bot. Vi ble heller ikke referert til en artikkel eller annen lenke: informasjonen ble i helhet gitt fra en ansatt.
  • CyberGhost sin live-chat var veldig rask og nøyaktig. Kortfattet tilbyr CyberGhost en utmerket tjeneste, hvis ikke det var fort det faktum at kundeservice og supportsidene ikke ser ut til samstemme. Når vi spurte en ansatt hvilke protokoller CyberGhost støttet ble vi informert at de også støtter WireGuard. Dessverre var denne informasjonen ingen sted å finne på CyberGhost sine supportsider. Litt slurvete, men den ansatte lovte at dette problemet vill bli sett på internt. Uansett, en senere samtale med en annen support-ansatt avklarte at WireGuard ikke kommer til å bli tilgjengelig for CyberGhost inntil den nye programvareversjonen er lansert. Dermed ser det tydelig ut til at ExpressVPN har bedre kundeservice.
  • På nettstedet til ExpressVPN vil du finne svar til spørsmålet ditt i 99 av 100 tilfeller. Noen ganger krever det litt klikking frem og tilbake for å finne rett kategori, men til slutt er all informasjonen der. Allikevel fant vi det litt rart at du måtte bla helt ned til bunnen av “Hva er en VPN” siden for å finne informasjon om protokollene.
  • Når det gjelder CyberGhost er nettstedet litt mer strømlinjeformet enn ExpressVPN, men nesten all informasjonen er presentert som ofte stilte spørsmål. I prinsippet er ideen bak dette logisk: hvis folk har et spørsmål kan du finne svaret med en gang. Men i praksis gjør dette søken etter svar på enkelt emner via navigering litt mer vanskelig.
  • Vi er også ikke overbevist om CyberGhost sitt valg på å dele kunnskapssenteret inn i tre seksjoner, f.eks. “Guider”, “Feilsøking” og “Generell info”. Ettersom det ikke er helt klart hvilken info man kan finne under hver seksjon, det tar lengre tid å finne relaterte artikler eller emner. Derfor går vår stemme til ExpressVPN i denne kategorien.

Kundeservice vinner: ExpressVPN

VPN Provider vs Provider Winner Customer Service Banner ExpressVPN


Oppsummering: Den beste VPN-en av flere grunner?

Det ser ut for oss at ExpressVPN og CyberGhost er begge leverandører som gir brukere nett-anonymitet enkelt og sikkert. Men det er allikevel enkelte fordeler som en leverandør tilbyr som den andre ikke gjør.

Den følgende listen gir en oversikt over hvem som kommer best ut i hver kategori:

  • Sikkerhet: ExpressVPN
  • Hastighet: Uavgjort
  • Personvern: ExpressVPN
  • Pris: CyberGhost
  • Brukervennlighet: ExpressVPN
  • Kundeservice: ExpressVPN

Etter vår mening forblir ExpressVPN den beste VPN-leverandør vi har testet så langt. Listen over viser også at ExpressVPN vinner i flere kategorier enn CyberGhost, istedenfor motsatt.

CyberGhost er et godt valg for noen brukere siden det er noen funksjoner hvor den har overtaket. For VPN-brukere som mest ønsker å strømme eller laste ned torrents for eksempel, så er CyberGhost sine dedikerte servere høyst anbefalt. Interessert i en av disse to leverandørene? Klikk på rett knapp under.

ExpressVPN
Vårt valg
Vårt valg
Tilbud:
3 måneder gratis med et års abonnement
Fra
$6.67
8.9
  • Super rask og enkel VPN
  • Perfekt for anonym surfing, nedlasting og streaming
  • 3000+ servere i 94 land
Besøk ExpressVPN
CyberGhost
Tilbud:
 Fra $1,99 per måned
Fra
$1.99
8.8
  • Meget brukervennlig
  • Høy kvalitet for en lav pris
  • Torrents og Netflix er mulig
Besøk CyberGhost

Sjekk ut våre andre VPN-sammenligninger for å se hvem som er best for deg:

Teknologijournalist
Ronella funderer alltid på hvordan vi kan gjøre vårt digitale samfunn så sikkert som mulig. Store digitale utviklinger betyr at vi alltid står ovenfor nye sikkerhetsproblemer. Ronella ønsker derfor å skape mer oppmerksomhet rundt nettsikkerhet og få folk til å være bevisst på risiko og fallgruver.