Installere en VPN for Smart TV

Come installare una VPN su Smart TV
Klikk her for en oppsummering av denne artikkelen
Installere en VPN på smart TVen din raskt og enkelt

Vil du bruke en VPN til å fjerne blokkering av geografisk blokkert streaminginnhold, for eksempel BBC iPlayer eller Champions League? Uansett årsak, er den enkleste måten å bruke en VPN på smart TV ved å bruke Windows PCen (med Windows 10 installert) som en mobil hot spot for smart TVen din. Bare følg den raske og enkle guiden nedenfor for å bruke denne metoden.

  1. Installer en VPN på din Windows PC. Vi anbefaler å gå med ExpressVPN, siden denne VPN -en tilbyr høye strømningshastigheter og et stort servernettverk, noe som gir deg tilgang til mye streaminginnhold.
  2. Skriv inn «mobile hotspot -innstillinger» i datamaskinens søkefelt nederst til venstre på skjermen.
  3. Aktiver «Mobile hotspot» ved å snu den lille bryteren til «on» (så den blir blå). Sjekk om det riktige nettverksnavnet er oppført (endre det til noe gjenkjennelig hvis det er nødvendig) og kontroller at «WiFi» er valgt bak «del min internettforbindelse over». Husk nettverksnavnet og passordet som vises på denne skjermen.
  4. Koble smart TVen til mobil nettstedet du opprettet. Du trenger påloggingsinformasjonen fra trinn 3. Nå er du klar til å nyte fordelene med en VPN på din Smart TV!

Vil du vite mer om bruk av VPN på smart TVen din? Les hele artikkelen vår nedenfor for å finne ut mer.

I dag bruker mange mennesker en VPN for å ha tilgang til et mye større utvalg av serier og filmer. Tross alt pålegger mange strømmetjenester, for eksempel Netflix, geografiske begrensninger og viser bare bestemt innhold i visse regioner. Videre tilbyr VPNer en rekke personvern- og sikkerhets fordeler. En enhet som egner seg spesielt godt for strømming, er selvfølgelig en smart TV. Imidlertid er det vanligvis ikke like enkelt å sette opp en VPN på smart TVen din, for eksempel på din Windows PC. Men ikke bekymre deg, i denne artikkelen vil vi liste opp tre måter du enkelt kan dra nytte av alle fordelene et VPN har å tilby på din smart TV.

Har du allerede en smart TV, og du vil finne ut hvorfor en VPN kan være nyttig for deg? Les artikkelen vår om bruk av en VPN i kombinasjon med en smart TV.

Smart TV VPN Set Up Illustration

Merk: En smart TV er ikke det samme som en Android TV. På en Android TV, for eksempel Sony Bravia, er det veldig enkelt å installere en VPN, fordi du bare kan installere en VPN app for Android på TVen direkte. Hvis dette er det du vil gjøre, henviser vi deg til our article about setting up a VPN on your Android TV.

1. Koble smart TVen til en Windows PC med et VPN

Selv om denne metoden teknisk sett ikke innebærer å sette opp et VPN på smart TVen din, kobler du fortsatt til en, med alle fordelene dette medfører. Dette oppnås ved å installere en VPN på Windows PCen (hvis du ikke allerede har gjort det) og deretter koble smart TVen til PCen ved å gjøre PCen til en mobil hot spot. Som sådan er smart TVen din koblet til det samme WiFi- eller bredbåndsnettverket som PCen, og bruker dermed den samme VPN tilkoblingen. Vær oppmerksom på at du trenger å ha Windows 10 installert på PCen for at denne metoden skal fungere. Les vår korte og enkle trinnvise guide nedenfor for å bruke denne metoden.

  1. Installer en VPN på din Windows PC. De fleste VPN leverandører gjør dette veldig enkelt å gjøre. Tross alt tilbyr praktisk talt alle populære VPN-leverandører en brukervennlig Windows app i dag. Hvis du imidlertid trenger litt hjelp med dette, kan du se på vår artikkel om hvordan du konfigurerer et VPN på Windows.
  2. Sett opp et mobilt hotspot på din PC. For å gjøre dette, skriv inn «innstillinger for mobil hotspot» i søkefeltet på datamaskinen din og klikk på den
  3. Klikk på den lille bryteren du ser under ‘Mobilt hotspot‘, så den slås på (blå). Kontroller nå at det riktige nettverket vises (WiFi- eller bredbåndsnettverket ditt) og at WiFi er valgt der det står «del min internettforbindelse over«.
  4. Koble nå smart TVen til Windows PCens WiFi- eller bredbåndsnettverk. For å gjøre dette, bruk informasjonen bak «Nettverksnavn» og Nettverk «passord» fra forrige skjerm.
  5. Nå er smart TVen din tilkoblet via VPN. Hvis du vil endre innstillingene dine, må du gjøre dette fra PCen. La oss for eksempel si at du vil se den amerikanske versjonen av Netflix på smart TVen din, og du velger en amerikansk VPN server på din PC

2. Installere en VPN på ruteren

RouterÅ installere en VPN på ruteren din er veldig nyttig for å beskytte alle enhetene dine hjemme på en gang. For å oppnå dette er det nødvendig å endre fastvaren på ruteren. Denne prosessen kalles blinkende. Sørg for å sjekke om ruteren din er egnet til å gjøre dette fordi ikke alle rutere er det. For litt hjelp med dette, sjekk vår artikkel om de beste VPN-ruterne.

Under denne prosessen kan du skade ruteren uopprettelig. Derfor er det viktig å følge instruksjonene nøyaktig. Du kan lese hele vår guide til hvordan du installerer en VPN på ruteren for å finne ut hvordan du blinker den.

Når du har installert VPNen på ruteren din, kan du la smart TVen koble til den, akkurat som den vanligvis ville gjort. Når forbindelsen er opprettet, er smart TVen din beskyttet av VPN.

Installer et VPN på ruteren din

For å installere en VPN på ruteren din, følg de neste trinnene:

  1. Sjekk om ruteren din er egnet for å blinke.
  2. Endre fastvaren på ruteren og installer et VPN.
  3. Koble smart TVen til den blinkende ruteren. Dette fungerer på samme måte som å koble til et annet Wi-Fi nettverk

3. Installere en VPN på en virtuell ruter på din PC eller Mac

Virtual router

Hvis ruteren din ikke er egnet for å blinke eller du ikke vil, kan du opprette et Wi-Fi-sone på din PC eller Mac og konfigurere det som en virtuell ruter med en VPN-tilkobling. Du kan deretter koble smart -TV -en til Internett via hotspot på din PC eller Mac. Installering av en VPN på din PC eller Mac varierer avhengig av enhet og operativsystem. Se etter en leverandør som passer godt til enhetene dine, og det burde ikke være for vanskelig. Nedenfor finner du en guide som hjelper deg med å installere en VPN på din virtuelle ruter.

Installere en VPN på en virtuell ruter

Følg de neste trinnene for å installere en VPN på din virtuelle ruter:

  1. Last ned et VPN -program på din PC eller Mac. De fleste VPN leverandører har en enkel installasjons veiviser som hjelper deg med å installere programvaren på enheten din.
  2. Lag et Wi-Fi sone på din PC eller Mac. Hvordan du kan gjøre dette, avhenger av enheten din. Hvis du ikke kan finne ut hvordan du gjør dette, kan du gå til nettstedet til produsenten av enheten din.
  3. Koble smart TVen til Wi-Fi sone på din PC eller Mac (som igjen er tilkoblet via VPN).

Casting fra en annen enhet

Med en smart TV er det også mulig å caste innhold fra en annen enhet til smart TVen. Når du gjør dette må du vurdere et par ting. Du trenger alltid den andre enheten din i nærheten, og hvis du bytter mellom enheter som smarttelefonen og nettbrettet, må du installere en VPN på dem begge. Dessuten vil enheten du caster med være beskyttet med VPN, men smart TVen din vil ikke bli beskyttet. Du bruker bare smart TVen som en ekstern skjerm for den andre enheten.

Den beste VPNen for smart TVen din

Hvis du ikke har et abonnement hos en VPN -leverandør ennå, kan det være nyttig å velge en VPN som fungerer godt i kombinasjon med smart TVen din. En stabil og rask tilkobling er avgjørende når du vil streame filmer, serier eller musikk. Velg en VPN leverandør som passer perfekt til dine behov. Hvis du vil se geografisk blokkert innhold, må du sørge for at leverandøren din alltid har servere du kan bruke til dette formålet. Vi har testet flere leverandører, og nedenfor er tre solide leverandører som fungerer godt i kombinasjon med smart TVen din.

1. ExpressVPN for smart TV

ExpressVPN fungerer veldig bra i kombinasjon med smarte TVer. Den har en brukervennlig app for Android TV og er enkel å installere på alle enhetene dine. Med sitt store tilbud av servere og 256-biters kryptering er det den perfekte måten å streame trygt, fritt og helt anonymt. På grunn av deres gode kvalitet er de en av de dyrere leverandørene, men med sin gode kvalitet og hastighet gir ExpressVPN en positiv mening til ordtaket «du får det du betaler for». Les mer om denne leverandøren i sin helhet ExpressVPN review.

ExpressVPN
Vårt valg
Vårt valg
Tilbud:
3 måneder gratis med et års abonnement
Fra
$6.67
8.9
  • Super rask og enkel VPN
  • Perfekt for anonym surfing, nedlasting og streaming
  • 3000+ servere i 94 land
Besøk ExpressVPN

2. Surfshark for smart TV

Surfshark er en utmerket, og også veldig rimelig VPN å bruke med smart -TV -en din. Surfshark er den billigste premium VPN -leverandøren vi har testet, men tilbyr likevel gode strømningshastigheter. Videre kan Surfshark gi deg tilgang til den amerikanske versjonen av Netflix og med sine 1040 servere i 61 land, til tonnevis med annet geografisk begrenset innhold. Videre er Surfshark en veldig trygg VPN -leverandør, som respekterer og beskytter brukernes personvern. Tross alt har den en streng politikk uten logger, førsteklasses krypterings protokoller og en kill switch. Surfshark fungerer med smart TVen din ved å bruke noen av metodene beskrevet i denne artikkelen. Som sådan er det den perfekte måten å – enkelt og rimelig – nyte sikkerhet, frihet og personvern mens du bruker smart TVen din.

Surfshark
Tilbud:
Surf sikkert og anonymt for bare $2.30 per måned
Fra
$2.30
9.0
  • Veldig brukervennlig, Netflix og torrents fungerte også
  • 30-dagers pengene tilbake garanti. Ingen spørsmål spurt
  • Billig, og mange ekstrafunksjoner
Besøk Surfshark

3. NordVPN for smart TV

På samme måte som ExpressVPN og Surfshark, tilbyr NordVPN-brukere (smart-TV) mye sikkerhet, personvern, geo-blokkering og gode strømningshastigheter. Imidlertid tilbyr NordVPN også noen ekstra funksjoner som gjør denne VPN til et godt valg for smarte TV -eiere. NordVPN tilbyr skjulte servere og dedikerte IP-adresser. Flere og flere strømmetjenester blokkerer VPN -brukere i dag. Men selve grunnen til at mange ønsker å bruke en VPN på sin smart TV, er for å fjerne blokkering av strømmende innhold, for eksempel den amerikanske versjonen av Netflix. Det er her NordVPNs ekstrafunksjoner kommer inn. NordVPNs skjulte servere (i USA, Canada, Frankrike, Italia og 10 andre land) og dedikerte IP-adresser gjør det vanskeligere for strømmetjenester å oppdage og derfor blokkere VPN-brukere. Dette er grunnen til at NordVPN er et godt valg for smart TV brukere som ønsker å streame og internett så fritt som mulig.

NordVPN
Tilbud:
Bare $3.30 per måned for et 2-årig abonnement pluss 3 gratis måneder
Fra
$3.30
9.3
  • Enestående beskyttelse og stort utvalg av servere
  • Fin og tilfredsstillende applikasjon
  • Ingen logger
Besøk NordVPN

Endelige tanker

Når du har en Android TV, er det veldig enkelt å installere en VPN på grunn av tilbudet om VPN apper i Play Store. I andre tilfeller må du installere VPNen på ruteren eller den virtuelle ruteren. Dette kan være litt vanskeligere, men du kan finne ut hvordan du gjør det i vår guide. Det er definitivt verdt å gjøre fordi all strømmen din vil være sikker og anonym. Dessuten får du tilgang til mer innhold. Alt i alt er en VPN den perfekte matchen med en smart TV.

Konfigurere en VPN på Smart TV: Vanlige spørsmål

Er du usikker på hvordan du konfigurerer et VPN på smart TVen din, eller hvorfor du burde? Ta en titt på våre vanlige spørsmål nedenfor og klikk på et spørsmål for å se svaret!

Ja det kan du. Selv om du ikke kan installere en VPN direkte på smart TVen din, kan du fortsatt sikre denne enheten via en (virtuell) ruter. Sett opp VPNen på ruteren din ved å følge disse trinnene, og nyt flere strømnings muligheter samt økt personvern og sikkerhet på nett på Smart TVen din.

En VPN gir mer online personvern, sikkerhet og frihet. Dette betyr at Smart TVen din er mindre sannsynlig å bli hacket, men også at du for eksempel kan få tilgang til den amerikanske versjonen av Netflix på TVen din selv om du ikke er i USA.

Det er flere VPNer som fungerer perfekt med din Smart TV. Vi anbefaler spesielt Surfshark, ExpressVPN og NordVPN, fordi disse VPNene tilbyr store server nettverk, generelt er veldig raske og enkle å sette opp med en (virtuell) ruter.

Hvis du vil koble til et VPN på Smart TV, må du gjøre det via en vanlig eller virtuell ruter. Installer VPNen på din (virtuelle) ruter, og la smart TVen få tilgang til internett via denne ruteren. På denne måten vil smart TVen din bruke den samme sikre internettforbindelsen som ruteren og være beskyttet. Les mer om hvordan du oppretter en slik tilkobling her.

International security coordinator
Marko has a Bachelor's degree in Computer and Information Sciences. He coordinates and manages VPNOverview.com's team of international VPN researchers and writers.