Oppsett av VPN til Kodi

Person with remote control looking at tv with Kodi and VPN on it
Klikk her for et sammendrag
Hvordan sette opp en VPN på Kodi: et kort sammendrag

Kodi lar deg ha glede av alle slags filmer, serier, musikk, podkasts og andre former for nettunderholdning gratis. Hvis du ønsker å gjøre dette på en sikker og ubegrenset måte trenger du en VPN. Oppsett av en VPN til Kodi er svært enkelt. Du kan gjør dette på en av tre måter:

  1. Installasjon ved bruk av VPN-programvare: Du kan gjør dette ved å bruke det offisielle nettsteder til VPN-en. Last ned programvaren, logg inn, velg en serverlokasjon og koble til.
  2. Oppsett ved hjelp av et Kodi-tillegg: Gå til dine Kodi-tillegg og velg den utvidelsen som fungerer med din VPN-leverandør. Installer den og skriv inn detaljene dine for å aktivere den.
  3. Oppsett på din ruter: Du behøver rett type ruter for å gjøre dette. Når du har satt opp VPN-en ved flashing av ruteren din, kan du direkte koble til Kodi med ruteren. Ser du etter en god VPN til Kodi? Vi anbefaler ExpressVPN:

For mer spesifikke instruksjoner om hvordan du kan sette opp en VPN og hvilke andre VPN-er som fungerer godt med Kodi, les vår fulle artikkel nedenfor.

Kodi er en av de mest populære mediespillerne. Det er en gratis åpen-kildekode plattform som du har tilgang til et utrolig utvalg av filmer og serier. Kodi er et underholdningssystem som lar deg lytte til musikk, se filmer og mye mer. For å få tilgang til musikk, filmer og serier trenger du å installere en video app i Kodi. Kodi er tilgjengelig til alle store operativsystemer som Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, og Raspberry Pi.

Strømmetjenesten vil gi deg tilgang til en ny verden av innhold. Kodi lar deg se på Netflix, lytte til radio og laste ned programvare.

Som du kan se er Kodi veldig fleksibel. Den eneste ulempen er at den medfører sikkerhetsrisiko. Heldigvis kan du løse dette med en VPN (virtual private network).

Oppsett av VPN til Kodi

Dersom du har en VPN kan den settes opp til Kodi. Ser du fortsatt etter en god VPN? Scroll ned for de beste valgmulighetene.

Det er i hovedsak tre måter å sette opp en VPN til Kodi på. Første er å installere VPN-programvaren på din enhet. En annen måte er å bruke det innebygde Kodi VPN-tillegget. Den tredje måten er å installere en VPN på din ruter.

Sett opp en VPN til Kodi ved bruk av VPN-programvare

Å installere VPN-programvaren er den enkleste måten å bruke Kodi sikkert og anonymt på. Alt du trenger gjøre er å laste ned VPN-programvaren. Du kan koble til en VPN-server og strømme med Kodi. Under kan du se hvordan du gjør dette steg-for-steg:

  1. Gå til nettstedet til din VPN-leverandør og last ned programvaren til din enhet.
  2. Installer programvaren.
  3. Åpne programmet og skriv inne dine innloggingsdetaljer.
  4. Etter innlogging trykker du på serveren du ønsker og så på «Connect«.
  5. Nå som du er koblet til med en VPN kan du bruke Kodi sikkert!

En annen fordel: Hvis du bruker VPN-programvaren vil all nettrafikken på denne enheten være sikret. Du kan også surfe på nettet sikkert. For å sikre alle dine enheter på en gang kan du installere en VPN på din ruter.

Sett opp en VPN med et Kodi-tillegg

Du kan velge å bare bruke en VPN i Kodi ved å bruke det innebygde tillegg-valget for VPN. Din Kodi-trafikk vil da gå gjennom en VPN-tilkobling. Her ser du hvordan du bruker en VPN via Kodi-tillegg.

  1. Start Kodi
  2. Gå gjennom følgende menyer. Fra hovedmenyen gå til «Add-ons«, klikk så på «Download» og deretter på «Program add-ons«.
    Kodi set-up
  3. Du vil se en liste over alle slags tillegg. Fra denne listen velger du tillegget som fungerer med din VPN-leverandør.
  4. Istedenfor et separat Kodi-tillegg fra VPN-leverandøren kan du også installere Zomboided VPN manager til Kodi (lenke).
  5. Installer Kodi VPN-tillegg eller Zomboided VPN-tillegget for Kodi
  6. Åpne tillegget
  7. Klikk på konfigurer din VPN som vist under:
  8. Fyll inn dine innloggingsdetaljer og klikk på aktiver. Nå kan du bruke Kodi mens du er ordentlig sikret med en VPN!

Merk: Ikke alle VPN-leverandører tilbyr separate Kodi-tillegg. Et alternativt tillegg som du kan skrive inn din VPN-leverandører sine detaljer i er Zomboided.

Sett opp en VPN til Kodi på ruteren

Den tredje måten å sette opp en VPN med Kodi på er installere VPN-en på din ruter. Dette har fordelen av at alle dine enheter og nettrafikk blir sikret på en gang. Det forsikrer at du også er trygg under surfing på nettet. For å bruke en VPN på din ruter trenger du en egnet ruter som støtter DD-WRT fastvare.

Når denne fastvaren er installert på ruteren kan du installere VPN på din.

Merk: Denne metoden er teknisk krevende for VPN-nybegynnere.

Beste VPN til Kodi

Du kan bare installere en VPN til Kodi om du har et VPN-abonnement. Dersom du ikke har et abonnement har vi flere utmerkede anbefalinger til deg. Nedenfor finner du blant annet en god anbefaling på en VPN til Kodi.

ExpressVPN til Kodi

Etter vår mening er ExpressVPN den beste VPN til Kodi. Denne er veldig rask og har en mengde servere. ExpressVPN er også utrolig enkel å bruke, selv for de med mindre erfaring med VPN. I tillegg har ExpressVPN ordentlig sikkerhet og bruker sterk kryptering. Du er alltid godt beskyttet med ExpressVPN. Du kan prøve denne tjenesten ved å bruke 30-dagers pengene tilbake garantien.

ExpressVPN
Vårt valg
Vårt valg
Tilbud:
3 måneder gratis med et års abonnement
Fra
$6.67
8.9
  • Super rask og enkel VPN
  • Perfekt for anonym surfing, nedlasting og streaming
  • 3000+ servere i 94 land
Besøk ExpressVPN

Hva er fordelen med en VPN til Kodi?

En VPN sikrer at du kan gå på nettet bedre beskyttet på flere måter. Først og fremst lar en VPN deg være anonym. VPN-tilkoblinger forsikrer at din IP-adresse ikke er synlig. Din adresse fungerer som en slags postadresse på internett. Basert på din IP kan nettsteder finne ut hvem du er og fra hvilken beliggenhet du besøker nettsteder fra. Ønsker du å bruke Kodi uten en VPN kan andre finne ut hvem du er og hva du ser på Kodi. Vil du forbli anonym bør du bruke Kodi med en VPN.

I tillegg kan en VPN holde deg sikker på nettet. I disse dager er det utallige parter på nettet som ønsker å misbruke dine data eller få informasjon om deg. En VPN krypterer all din trafikk. Ved å bruke kryptering kan ikke ondsinnede parter lese dataen du sender, som hindrer hackere og myndigheter fra å se hva du gjør på nettet. På denne måten kan du strømme filmer og serier på Kodi uten at andre parter kan se det.

En VPN gir deg også tilgang til et fritt og ubegrenset internett. En VPN skjuler din ekte IP-adresse og beliggenhet. Med en VPN kan du lure nettsteder til å tro at du besøker dem fra et annet land. En VPN omdirigerer ditt internett gjennom deres egne VPN-servere, på denne måten får du serverens IP-adresse. Denne IP-adressen er registrert et annet sted. Det har mange fordeler: du kan få tilgang til filmer og serier som kun er tilgjengelig i andre land. I tillegg vil ikke andre kunne vite hvilke filmer eller serier du ser på eller laster ned.

Basert på disse fordelen anbefaler vi sterkt å bruke Kodi sammen med en VPN for å hindre andre i å se hva du gjør med Kodi.

Konklusjon

Denne artikkelen viser alt du kan lese om VPN-bruk sammen med Kodi. Du kunne lese om viktigheten av en VPN. I tillegg har vi anbefalt mange VPN-er som fungerer godt i kombinasjon med Kodi. Hvis du ikke vet hvordan man setter opp en VPN til Kodi, da kan du følge steg-for-steg guiden i denne artikkelen. Med en VPN kan du bruke Kodi sikkert uten problemer.

Kodi har også flere filmer og serier enn Netflix, som er fint. Og et VPN-abonnement er ofte rimeligere enn et Netflix-abonnement. Med en VPN og Kodi kan du få tilgang til mange flere filmer og serier til en lavere pris! Vennligst merk at Kodi også inneholder mange ulovlige filmer og serier. Nedlasting og strømming av dette innholdet er ikke tillat og kan resultere i bøter.

Oppsett av VPN til Kodi: Ofte stilte spørsmål

Har du et spørsmål om oppsett av VPN til Kodi? Klikk på et av våre ofte stilte spørsmål under og du vil automatisk se svaret!

Du kan sette opp en VPN til Kodi på en av tre måter. Du kan laste ned VPN-programvare direkte fra din VPN-leverandør sitt nettsted. En annen måte er å finne et egnet tillegg innen Kodi programmet. Til slutt kan du også installere en VPN direkte på din datamaskin.

Det er tre forskjellige måter å koble sammen Kodi og din VPN på.

  • Bruke VPN-programvaren på din datamaskin: Klikk på På-knappen. All din Kodi-trafikk vil gå gjennom VPN-en.
  • Bruk et Kodi-tillegg: Etter installasjon av tillegget fyller du inn din innloggingsdata til VPN-en og klikker på aktiver.
  • Bruk av en ruter: Når VPN-en er installert og aktivert på ruteren, kan du koble datamaskinen med Kodi sammen med ruteren sitt nettverk.

En VPN gir deg mer personvern på nettet, sikkerhet og frihet. Det betyr at andre ikke kan se hva du ser på og lytter til på Kodi. Du er mindre sårbar for hacking og din beliggenhet vil være bedre skjult.

Den beste VPN-en til Kodi er ExpressVPN. Denne VPN-en er utrolig rask så Kodi vil laste inn raskt og den fungerer godt med nesten alle enheter og strømmetjenester. Andre VPN-er som fungerer godt med Kodi er NordVPN og IPVanish.

Teknologijournalist
Erik er utdannet i humanitære fag, og startet deretter å undersøke teknologi og nettkultur. Han er spesielt interessert i personvern og nettnøytralitet. Erik har jobbet som redaktør, tekstforfatter og oversetter på flere plattformer med teknologi som et gjengående emne.