Installer en VPN for Apple TV

Installare una VPN su Apple TV
Klikk her for en oppsummering av denne artikkelen
Konfigurere en VPN på Apple TV: En rask oppsummering

Vil du sette opp et VPN på din Apple TV raskt og enkelt? Vi anbefaler å sette opp et virtuelt hotspot på din bærbare eller PC. Du kan lese mer om dette i artikkelen vår om hvordan du konfigurerer en VPN på en virtuell ruter for Windows.

Du kan også installere VPNen direkte på ruteren din. For Apple TV anbefaler vi å bruke ExpressVPN:

For å lære mer om bruk av VPN med Apple TV, les hele artikkelen vår nedenfor.

Mange bruker en Apple TV (ATV) for å se filmer, serier og TV. Med Apple TV kan du strømme online innhold direkte på den store TV skjermen. Til tross for de flotte egenskapene til ATVen, har denne enheten noen sikkerhetsrisiko. En ATV bruker vanligvis en usikker internettforbindelse. Det er imidlertid mulig å sikre din ATV ved å bruke et Virtual Private Network (VPN).

En ekstra fordel med en VPN er at den lar deg låse opp et bredere spekter av filmer og serier. Med en VPN (eller ved å justere DNS innstillingene) kan du ‘praktisk talt’ endre plasseringen til Apple TV, slik at du også kan se filmer og serier fra andre land.

Hvordan konfigurerer du et VPN på Apple TV?

Dessverre er det ingen VPN applikasjoner for Apple TV. For at Apple TVen din skal bruke en VPN tilkobling, må du ta en liten omvei. Vi viser deg hvordan du gjør dette trinnvis. Det er tre måter å bruke en VPN på Apple TV:

  • Ved å installere en VPN på ruteren
  • Ved å installere en VPN på en virtuell ruter
  • Ved å justere DNS innstillingene dine med et VPN på Apple TV. Dette vil ikke gi deg noen VPN beskyttelse, men det vil gjøre deg i stand til å unngå geografiske blokker.

Konfigurere VPN på en ruter for Apple TV

Den første måten å bruke en VPN på Apple TV på er å installere den på ruteren din. Dette vil lede all internettrafikk fra Apple TV gjennom denne ruteren. Fordelen med dette er at ikke bare din Apple TV vil være utstyrt med VPN sikkerhet, men også alle andre enheter som er koblet til denne ruteren.

Apple TV VPN ruter internettforbindelse

For å installere en VPN på ruteren din, bør ruteren være kompatibel. En kompatibel ruter har DD-WRT firmware. Firmware er ruteren din operativsystem, som avgjør om du kan konfigurere en VPN på den. Du kan enkelt laste ned denne fastvaren selv og installere den på ruteren.

Forresten, dette er ikke alltid nødvendig, for i dag har ganske mange rutere fastvare som støtter et VPN oppsett. Videre er det mange VPN-leverandører som selger rutere med DD-WRT fastvare. Sørg for å sjekke VPN leverandørens nettsted for å se om de selger disse ruterne, eller sjekk artikkelen vår med best VPN routers.

Når du har en passende ruter, kan du begynne å konfigurere VPN -en din. For å gjøre dette, gå til ruters administratorside. Du får tilgang til denne siden ved å skrive inn ruterens IP address i søkefeltet på nettleser. Logg deretter inn med tilhørende påloggingsdetaljer for ruteren din.

Når du er logget inn, kan du konfigurere VPN. Se vår omfattende artikkel om konfigurering av et VPN på ruteren for å lære hvordan du gjør dette trinnet vis trinn. Når dette er gjort, er det bare å koble Apple TV til ruteren, så blir den beskyttet.

Konfigurere VPN på en virtuell ruter for Apple TV

Den andre måten å bruke en VPN på Apple TV er ved å installere den på en virtuell ruter. Dette kan gjøres på både Windows og MacOS. En virtuell ruter er et WiFi hotspot du kan sette opp på datamaskinen din. På denne måten fungerer datamaskinen som en ruter og sender på sin egen internettforbindelse.

Hvis du konfigurerer denne virtuelle ruteren i kombinasjon med en VPN, får du en sikker internettforbindelse for alle enheter som er koblet til denne virtuelle ruteren. Dette lar deg koble Apple TV til den virtuelle ruteren, slik at all internettrafikken din på denne enheten er beskyttet.

Apple Tilkobling til virtuell TV ruter for TV

Følg disse trinnene for å sette opp en VPN tilkobling på en virtuell ruter (eller WiFi sone):

  1. Få et VPN -abonnement fra en god VPN -leverandør og opprett en konto. Vi anbefaler ExpressVPN for Apple TV.
  2. Sett opp VPN tilkoblingen på datamaskinen du vil bruke som en virtuell ruter.
  3. Sett opp et WiFi -sone på datamaskinen.
  4. Koble Apple TV til denne WiFi sone.

Når Apple TV er koblet til hotspot, kan du trygt streame videoer. Nyt!

Opphev blokkering av geografisk blokkert innhold ved hjelp av DNS og et VPN

En annen måte å fjerne blokkeringen av geografiske restriksjoner på Apple TV er ved å endre DNS -innstillingene mens du bruker en VPN. Vær imidlertid oppmerksom på at denne løsningen ikke vil gi deg den vanlige beskyttelsen av et VPN. I stedet vil det bare tillate deg å endre den virtuelle plasseringen av Apple TV.

For å sette opp en DNS på Apple TV trenger du minst en fjerde generasjon Apple TV eller høyere (utgitt i eller etter 2015). Deretter må du ta en rekke trinn. Vi vil utdype hvert trinn senere.

  1. Lag et DDNS vertsnavn.
  2. Registrer dette DDNS vertsnavnet hos VPN leverandøren.
  3. Konfigurer DNS konfigurasjonen på Apple TV.

For å holde det så enkelt og konkret som mulig, viser vi hvordan du konfigurerer en DNS ved hjelp av ExpressVPN. På denne måten kan vi ta deg gjennom DNS oppsettet trinn for trinn.

1. Opprett et DDNS verts navn

Opprettelsen av et DDNS -vertsnavn gjøres gjennom en DDNS tjenesteleverandør. Dette er en tjeneste som lar deg enkelt koble IP -adresser til et domenenavn. Det finnes flere gratis DDNS leverandører, for eksempel Dynu.

For å opprette et DDNS må du først opprette en gratis konto med en slik tjeneste. I Dynus tilfelle kan du gjøre det ved å gå til denne siden og fyll ut detaljene dine. Deretter må du bekrefte kontoen din via e-post. For oss havnet denne e-posten i spam mappen, så sørg for å sjekke at hvis meldingen ikke vises i innboksen din.

Når du har en konto hos en DDNS leverandør, kan du logge på og opprette et vertsnavn. Med Dynu går dette som følger:

  1. Logg deg på Dynus nettsted.
  2. Klikk på «DDNS Services«.
  3. Klikk på «+ Legg til«.
  4. Fyll ut et verts navn på venstre side av «Alternativ 1» (f.eks. «petersappletv») og velg et tilfeldig «Toppnivå» fra listen. I dette tilfellet valgte vi «ddnsfree.com». Vertsnavnet ditt vil være en kombinasjon av disse to delene, så for oss er det»petersapplet.ddnsfree.com».
  5. Klikk på den grønne «+ Legg til» knappen nederst på siden.
  6. Du blir sendt til en side der du kan redigere noen av alternativene. Slå av «Wildcard IPv4 Alias» og «Wildcard IPv6 Alias» og slå på «Aktiver IPv6 adresse«. Klikk deretter på «Lagre«.

Forklaringen ovenfor fungerer for Dynu, men fungerer kanskje ikke for andre DDNS -leverandører. Uansett hvilken leverandør du bruker, sørg for at du velger de riktige innstillingene.

2. Registrer verts navnet hos VPN leverandøren din

Etter at du har opprettet et vertsnavn hos en DDNS -leverandør, må du registrere dette DDNS hos VPN leverandøren din. Når det gjelder ExpressVPN, går dette som følger:

  1. Gå til ExpressVPN nettstedet og logg deg på kontoen din ved å klikke på «Min konto».
  2. I sidefeltet til venstre klikker du på «DNS innstillinger«.
  3. Rull ned til delen som heter «Dynamisk DNS registrering«.
  4. Skriv inn verts navnet ditt under «Dynamisk DNS verts navn» og klikk «Lagre verts navn«. I vårt tilfelle innebar dette å skrive inn «petersapplet.ddnsfree.com» som vertsnavn.

3. Sett opp DNS på Apple TV

Etter at du har registrert verts navnet ditt hos ExpressVPN, må du skrive inn IP adressen til DNS serveren på Apple TV. Disse IP adressene finner du på VPN leverandørens nettsted. Følg disse trinnene (igjen, vi vil bruke ExpressVPN som et eksempel):

  1. Gå til «Mine abonnementer» på ExpressVPN kontosiden din.
  2. Under «Konfigurer enhetene dine» klikker du på «Mer«.
  3. Klikk på «Apple TV«.
  4. Du ser en DNS IP adresse på høyre side av skjermen. Skriv ned dette.
  5. Start Apple TV og gå til «Innstillinger«.
  6. Gå til «Nettverk» og klikk på «WiFi» eller «ethernet«, avhengig av tilkoblingen din. Hvis Apple TV er tilkoblet via WiFi, ser du «WiFi». Hvis Apple TVen din er koblet til via en internett kabel, blir den «Ethernet».
  7. Gå til «Konfigurer DNS» og velg «Manuell«.
  8. Du ser din nåværende DNS adresse. Viktig: noter dette ned hvis du ikke lenger vil bruke DNSen til VPNen på et senere tidspunkt.
  9. Skriv inn DNS IP adressen du fikk fra ExpressVPN nettstedet, og lagre den.
  10. Start Apple TV på nytt. Du kan gjøre dette ved å gå til «System» under innstillinger og starte Apple TV på nytt derfra.

Du har nå konfigurert Apple TV via DNS.

Den beste VPNen for Apple TV

Hvis du fortsatt leter etter en god VPN-tjeneste for Apple TV, anbefaler vi ExpressVPN. ExpressVPN er beste VPN for øyeblikket. Den er rask, har mange servere og er enkel å bruke. Sistnevnte gjør ExpressVPN tilgjengelig for folk som ikke har mye VPN erfaring. Den fungerer perfekt for anonym surfing, nedlasting og strømming (inkludert Netflix) på Apple TV. Dessuten er ExpressVPNs sikkerhet solid. Du kan prøve denne premium VPN leverandøren i en måned, ettersom de tilbyr 30-dagers refusjon for alle abonnementene sine.

ExpressVPN
Vårt valg
Vårt valg
Tilbud:
3 måneder gratis med et års abonnement
Fra
$6.67
8.9
  • Super rask og enkel VPN
  • Perfekt for anonym surfing, nedlasting og streaming
  • 3000+ servere i 94 land
Besøk ExpressVPN

Vil du heller bruke en annen VPN? Sjekk vår liste over beste VPN-er for Apple TV.

Hvorfor er en VPN nyttig for Apple TV?

Det er flere fordeler med å installere et VPN på Apple TV. De tre største fordelene er forbedret personvern, sikkerhet og frihet på nettet.

Mer personvern

Hvis du bruker en VPN, beskytter du anonymiteten din på internett. Dette fungerer som følger: Hver enhet, inkludert Apple TV, har en unik IP adresse. Dette er som et postnummer, men for internettforbindelsen din. Det lar tredjeparter spore hvem du er og hva du har sett på Apple TV. Hvis du ikke vil ha dette, kan du bruke en VPN. En VPN skjuler IP adressen din og krypterer all internettrafikken din.

Vær oppmerksom på at dette økte personvernet ikke gjelder når du bruker DNS metoden. Dette gir deg ikke nødvendigvis mer sikkerhet og personvern på Apple TV. Det gir deg bare større frihet til å se et bredere spekter av filmer og serier. For bedre online sikkerhet og personvern, bør du installere VPN på din (virtuelle) ruter.

Mer sikkerhet for Apple TV

Laptop With LockI tillegg til ekstra personvern, forbedrer en VPN på Apple TV også online sikkerhet. Dataene dine på nettet er mye sikrere når du bruker en VPN. Som beskrevet ovenfor, krypterer en VPN internettrafikken din. Når andre fanger opp internettrafikken din, vil de bare se et virvar av tilfeldige tall og bokstaver. De vil ikke kunne forårsake mye skade med det.

Fordelen med en VPN er at nettsteder, hackere, myndigheter og opphavsrettshund ikke kan se hva du gjør på internett. Så du kan bruke Apple TV sikkert med en VPN.

Mer frihet for Apple TV

Til slutt lar en VPN deg avblokker fjerne blokkering av innhold på Apple TV. Med en VPN kan du omdirigere internettrafikken din gjennom et annet land. Alt du trenger å gjøre er å koble til en VPN -server i utlandet. Dette betyr at dine online data blir sendt ut med IP -adressen til VPN -serveren, noe som får det til å se ut som om du er i den serverens land. Dette kan være nyttig hvis du vil se online innhold eller nettsteder som vanligvis ikke er tilgjengelige i ditt land. For eksempel kan du bruke en VPN til å se utenlandske versjoner av Netflix.

Kort sagt, ved å bruke en VPN på Apple TV øker du online frihet, sikkerhet og anonymitet. Basert på alle disse fordelene, anbefaler vi på det sterkeste å bruke Apple TV i kombinasjon med et VPN. Den beste måten å gjøre dette på er å installere denne VPN -en på ruteren din.

Siste tanker

For å oppsummere, har en VPN flere fordeler når den brukes sammen med Apple TV. Den enkleste måten å installere et VPN på Apple TV på er gjennom en virtuell ruter på din Windows- eller Mac (OS) datamaskin. Vi vil anbefale å bruke ExpressVPN for Apple TV. Bare følg instruksjonene i denne artikkelen for å konfigurere en VPN på Apple TV og nyte alle de ekstra funksjonene.

VPN oppsett på Apple TV: Ofte stilte spørsmål

Har du et spørsmål om hvordan du konfigurerer et VPN på Apple TV? Klikk på det vanlige spørsmålet nedenfor for å se svaret. Er spørsmålet ditt ikke oppført her, og står svaret ditt ikke i artikkelen? Legg igjen spørsmålet ditt i kommentarene.

Det er tre måter å sette opp et VPN på Apple TV:

Sett opp VPN -en på ruteren og koble Apple TV til denne ruteren.
Installer en VPN på din Windows- eller Mac-datamaskin, sett opp et Wi-Fi-sone og koble Apple TV til denne «virtuelle ruteren».
Juster DNS -innstillingene på Apple TV (minst sikre alternativ).

For mer informasjon, les vår trinnvise manual her.

En VPN sikrer din Apple TVs internettforbindelse. I tillegg forbedrer bruk av en VPN personvernet på nettet. En VPN kan også brukes til å omgå geografiske blokker. For eksempel kan du se innhold som du normalt bare ville kunne se i utlandet, for eksempel utenlandske Netflix kataloger.

Den beste VPNen for Apple TV for øyeblikket er ExpressVPN. Denne VPNen er utrolig rask, så du kan se favorittprogrammene og filmene dine uten forsinkelser eller forsinkelser. Dessuten er ExpressVPN sikkerhet toppen av linjen.

En virtuell ruter er en enhet som sender et WiFi signal uten å være en faktisk ruter. Et eksempel er den bærbare datamaskinen eller smarttelefonen din: du kan sette opp et WiFi hotspot på disse enhetene, slik at andre enheter kan få tilgang til internett. Enhetene som brukes som hotspots blir noen ganger referert til som virtuelle rutere.

International security coordinator
Marko has a Bachelor's degree in Computer and Information Sciences. He coordinates and manages VPNOverview.com's team of international VPN researchers and writers.