Topp nettleser utvidelser for online personvern og sikkerhet

Le migliori estensioni del browser per privacy e sicurezza online
Klikk her for en oppsummering av denne artikkelen
Topp nettleserutvidelser: et sammendrag

Hvis du vil surfe på nettet sikkert og anonymt, er det viktig å installere de riktige nettleserutvidelsene i tillegg til den riktige nettleseren.

Nettleserutvidelser beskytter deg mot reklame, holder passordene dine trygge og din internettadferd anonym.

Du kan enkelt forbedre internettopplevelsen din ved å aktivt bruke:

 • Den riktige nettleseren
 • En god VPN -tjeneste
 • Nettleser utvidelsen til VPN -tjenestene dine
 • En adblokker for å filtrere irriterende annonser
 • En passordbehandling for å generere sterke passord og holde dem trygge

Verdsetter du personvernet og sikkerheten din på nettet, og vil du vite hvilke nettleser utvidelser som er best å bruke? Les hele artikkelen vår nedenfor for å finne det ut!

For øyeblikket er du kanskje den eneste personen som fysisk bruker datamaskinen din. Du kan til og med være den eneste personen i rommet. Hvis du imidlertid ikke tar skritt for å forbli anonym på internett, er du ikke surfer alene. Hver gang du går på nettet, legger du igjen et spor av informasjon som er synlig for flere tredjeparter enn du kanskje tror – og sletting av nettleserens historie vil ikke endre noe på det.

I disse dager kan vi ikke gå en uke uten nyheter om overtrengende regjeringer som prøver å overvåke og kontrollere innbyggerne sine på internett. Men regjeringer er ikke de eneste som prøver å se på trafikken din på nettet. Det er flere andre enheter med lavere profil som kan samle din identifiserende informasjon uten at du vet det. Disse inkluderer din ISP, søkemotorer, individuelle nettsteder, sosiale nettverk, lokale nettverksadministratorer, apper, operativsystemet ditt og alle favoritt internett skurk: hackere.

I denne artikkelen finner du en rekke nettleser utvidelser som kan hjelpe deg med å holde øye med personvernet ditt. VPN utvidelser hjelper deg med å surfe anonymt og forhindre uønsket tilgang til dataene dine, mens ad-blokkere kan blokkere irriterende annonser og passord behandlere holder passordene dine sikre uten at du trenger å huske dem.

Hva er en nettleser utvidelse?

Før vi introduserer selve utvidelsene, er det viktig å forstå hva en nettleser utvidelse er. En nettleser utvidelse er et program som kobler seg til nettleseren din, for eksempel til Firefox, Chrome, Edge eller Safari, for å øke driften. Hver utvidelse har sin egen spesifikke funksjon og skal ta på seg en oppgave som nettleseren ikke kan utføre av seg selv. De fleste nettlesere har bare de nødvendigheter når det gjelder funksjonalitet. Personvernet og beskyttelsen din på nettet kan økes mye ved å velge riktige tredjeparts tillegg. Mens nettlesere fortsetter å gå videre i sine alternativer, kan de ikke matche funksjonene i dedikerte apper. Disse appene inkluderer virtuelle private nettverk (VPN), annonse blokkere og passord administratorer.

VPN utvidelser for sikker og privat surfing

VPN-connection-InternetVirtuelle private nettverk har eksistert lenge, men til relativt nylig var de IT fagfolkets rike. Myndigheter og bedrifter brukte dem til å gi ansatte sikker tilgang fra eksterne steder. Nå kan imidlertid nesten alle bruke en. En VPN omdirigerer trafikken din gjennom et eget privat nettverk på vei til sin endelige destinasjon. VPN erstatter brukerens informasjon med sin egen, så selv det siste nettstedet vet ikke hvor den opprinnelige trafikken kom fra. Det er tre hoved fordeler med VPNer:

 • Anonymitet: Hvert nettsted leser og lagrer ofte brukerens IP data. Disse dataene inneholder informasjon om datamaskinen og nettverkstilkoblingen, og kan brukes å identifisere deg personlig. Som nevnt ovenfor, legger en VPN til et mellomtrinn til data turen din. Derfor kan mål nettstedet bare se IP informasjonen til det eksterne nettverket, ikke ditt.
 • Sikker navigasjon: I tillegg til anonymisering av dataene dine, er VPN nettverk godt kryptert. Dette gjør selve dataene ekstremt harde, noen ganger umulige å lese av uautoriserte tredjeparter. Dette er spesielt nyttig når du kobler til usikrede offentlige Wi-Fi nettverk som de i kafeer, biblioteker osv.
 • Blokkert innhold: Internett er det største fremskrittet i å gjøre verden til et mindre og bedre tilkoblet sted for menneskeheten. Den er full av rikt, mangfoldig innhold fra hele verden. Dessverre er visst innhold fremdeles ikke tilgjengelig utenfor et bestemt geografisk område. Eller verre: noe innhold er til og med blokkert i bestemte land. Det er ganske vanlig for YouTube og Netflix brukere for å stå overfor en melding om at en populær video ikke er tilgjengelig i deres land. VPNer lar deg omgå slike geo blokker ved å lede trafikken din gjennom en server i videoens vertsland.

VPNer er oftest tilgjengelige som frittstående applikasjoner, men to av våre favoritter inkluderer intuitive nettleser utvidelser for enkel tilgang til funksjonene. Her er de:

ExpressVPN nettleser utvidelse for Firefox, Chrome og Safari

ExpressVPN er en populær VPN-tjeneste som stadig får toppkarakter i våre interne anmeldelser. Som alle premium VPNer krever ExpressVPN et abonnement, selv om du sikkert får det du betaler for. Etter at du har installert programmet på datamaskinen din, gir utvidelsen deg direkte tilgang til innstillinger og funksjoner direkte fra nettleseren du ønsker. Dette lar deg endre VPN servere for å matche din mål side uten å måtte forlate nettleseren. ExpressVPN har et nettverk med mer enn 3000 servere i 94 land, så du vil ikke ha noen problemer med å finne en som passer dine behov. I likhet med selve appen er utvidelsen veldig enkel å bruke og hyggelig å jobbe med.

ExpressVPN har inntatt nummer én i våre top 5 beste VPNer topp fem beste VPNer i lang tid. VPN nettleser utvidelsen deres fungerer også like godt. ExpressVPN nettleser utvidelsen sikrer og anonymiserer internettrafikken din. I tillegg tilbyr utvidelsen funksjoner som hjelper til med å kryptere kommunikasjon med mange nettsteder. Dette lar deg surfe mer sikkert på internett. For å bruke denne utvidelsen må du først få et ExpressVPN abonnement ved å klikke på knappen i boksen nedenfor. Etter at du har lastet ned appen og nettleser utvidelsen på ExpressVPN nettstedet, kan du surfe og laste ned trygt med bare noen få klikk.

ExpressVPN
Vårt valg
Vårt valg
Tilbud:
3 måneder gratis med et års abonnement
Fra
$6.67
8.9
 • Super rask og enkel VPN
 • Perfekt for anonym surfing, nedlasting og streaming
 • 3000+ servere i 94 land
Besøk ExpressVPN

Nettleser utvidelsen som ExpressVPN tilbyr, vises øverst til høyre i nettleseren din etter at du har installert den. På skjermen som dukker opp, kan du enkelt velge et sted og aktivere VPN. Skjermbildene nedenfor kan gi deg en ide om utseendet på denne utvidelsen.

ExpressVPN browser extension activated

NordVPN nettleser utvidelse for Chrome og Firefox

NordVPN er en annen VPN tjeneste med et godt designet nettleser utvidelses alternativ. Selv om det er et rimeligere alternativ for ExpressVPN, er det fremdeles en premium tjeneste. Den har et nettverk av nesten 5500 servere, fordelt på 59 land. Hvis sikkerhet er topp prioritet, gjør NordVPNs 256-bit AES-datakryptering og støtte for alle de store VPN-protokollene et trygt valg. Det er kanskje ikke så raskt eller når så mange land som ExpressVPN, men du vil bli hardt presset til å finne noe bedre til dette prispunktet.

NordVPN nettleser utvidelsen er tilgjengelig for Chrome, Brave og Firefox og krypterer nettleser trafikken din. Det skjuler også IP adressen din slik at dine online aktiviteter forblir anonyme. CyberSec funksjonen beskytter enheten mot skadelig programvare og andre cyberangrep. Det er veldig enkelt å laste ned det, selv om du trenger et abonnement for at det skal fungere. Klikk på knappen nedenfor for å gå til NordVPN nettstedet. Følg instruksjonene, last ned utvidelsen, så går du inn på bare noen få minutter.

NordVPN
Tilbud:
Bare $3.30 per måned for et 2-årig abonnement pluss 3 gratis måneder
Fra
$3.30
9.3
 • Enestående beskyttelse og stort utvalg av servere
 • Fin og tilfredsstillende applikasjon
 • Ingen logger
Besøk NordVPN

VPN utvidelser for Opera

Opera nettleseren brukes ikke så mye som andre nettlesere, for eksempel Chrome, Edge og Firefox. Derfor tilbyr de fleste store VPN tjenester, for eksempel ExpressVPN og NordVPN, ingen nettleser utvidelser for Opera. Dette betyr imidlertid ikke at Opera brukere ikke har noen alternativer. Mange VPNer tilbyr VPN utvidelser som også støttes av Opera nettleser. Alternativene inkluderer Zenmate VPN, PIA, og Tunnelbear. Ved å se på Opera utvidelses siden, vil du også kunne finne alle andre nettleser utvidelser som er tilgjengelige for Opera.

Noen av de nevnte utvidelsene, for eksempel Tunnelbear, kan brukes helt gratis. Imidlertid er det viktig å merke seg at gratis VPNer generelt er en dårlig idé. Mange VPN apper som tilbys online, vil faktisk ikke holde deg og datatrafikken din trygg. De kan samle inn din personlige informasjon for å selge den til andre parter, implantere all slags skadelig programvare på enheten din, eller tjene penger penger ved å vise deg for mange annonser. Hvis du virkelig vil bruke en gratis VPN-tjeneste, må du sørge for å få en av god kvalitet, for eksempel ved å sjekke listen vår med anstendig gratis VPN tjenester først.

Advarsel: ikke bruk Hola VPN

Hola er en veldig populær VPN utvidelse som kan brukes i flere nettlesere. Det er enkelt, raskt og kan brukes gratis! Høres perfekt ut, ikke sant? Vel, egentlig ikke. Faktisk kan Hola ikke engang virkelig kalles en VPN i det hele tatt. I motsetning til premium VPN -alternativer, er Hola ukryptert, har ingen kundeservice og støtter ikke lett Netflix eller torrents. I tillegg, mens tjenester som NordVPN og ExpressVPN ikke holder trafikklogger, gjør Hola det. Dette betyr at alle dine online data lagres og at trafikken din enkelt kan spores tilbake til deg.

Enda verre, Hola er et node-til-node nettverk. Folkene bak Hola opprettholder ikke sitt eget nettverk av servere. I stedet piggy-back de på båndbredden til brukerne. Dette betyr at betalte brukere kobler seg via IP adressene til ikke-betalte brukere. Hola hevder at denne metoden er sikker, men det er det virkelig ikke. Uten kryptering, politikk uten logg og annen form for forsikring kan alt gå galt mens du bruker Hola. Kort sagt: hold deg langt unna denne falske VPNen.

Annonse blokkering for eliminering av uønskede annonser og skript

En annonse blokkerende utvidelse er en av de beste og enkleste måtene å forbedre din online opplevelse. Som navnet tilsier, blokkerer disse utvidelsene annonser og andre uønskede skript fra å vises på sidene du besøker. Annonser kan være irriterende, spesielt pop-up typen, men er vanligvis ufarlige for sluttbrukeren. Det gjelder imidlertid ikke alle annonser: noen inneholder skadelig programvare eller viderekobling til sider som gjør det, andre inneholder støtende innhold og NSFW bilder som, selv om de ikke er relatert til det faktiske innholdet på siden du besøkte, kan skape en vanskelig situasjon hvis du er offentlig. Annonse blokkere gir deg bedre kontroll over din online opplevelse, og derfor anbefaler vi på det sterkeste å bruke dem – så lenge du bruker den riktige.

uBlock Origin

UBlock logouBlock Origin fungerer med alle større nettlesere og bruker få systemressurser. Som de fleste annonse blokkere kan du laste den ned gratis (for Firefox, Chrome, Opera). Når du har installert uBlock Origin i nettleseren din, filtrerer denne utvidelsen effektivt bort alle annonser og uønskede skript. Fordi det har eksistert lenge og stadig sender ut nye oppdateringer, vil nesten alle annonser du kan støte på bli blokkert.

Denne utvidelsen kommer med en omfattende standard blokkerings liste og et verktøy for å blokkere side elementer i farten. Alt du trenger å gjøre er å høyreklikke på et bilde eller et felt og velge «Block Element». Dette viser en tekstboks fylt med URLen til elementet. Klikk «Opprett» for å legge elementet til blokkeringslisten, og det forsvinner umiddelbart. uBlock opprinnelsen kan også tilpasses, slik at du kan godkjenne sider på hvit listen.

Selv om noen andre AdBlock kan være litt enklere å bruke, er uBlock Origin en ekstremt god AdBlock. Det fungerer utmerket, er helt gratis, og slipper ingen annonser bare for å tjene penger på dem.

AdBlock Plus

AdBlock plus logoDen mest populære annonse blokkeringen på markedet er AdBlock Plus. Det er en gratis utvidelse tilgjengelig for alle større nettlesere (nemlig Firefox, Chrome, Edge, Safari og Opera) og noen få mindre også (for eksempel Yandex, Maxthon og Chromium). En nyinstallert utvidelse blokkerer de fleste annonser med standardlisten. Den lar deg importere andre lister eller lage dine egne. Du har også muligheten til å aktivere eller deaktivere blokkering på en bestemt side. Dette er veldig viktig for den fortsatte eksistensen av mange nettsteder. Dessverre har AdBlock Plus også en negativ side.

En stor ulempe med AdBlock Plus er initiativet «Akseptable Ads». En av de viktigste måtene AdBlock Plus tjener penger på er ved å la selskaper betale for å slippe annonsene sine gjennom. Selv om du bruker en «AdBlocker», kan du derfor få vist annonser hvis et selskap betaler nok. For oss beseirer dette formålet fullstendig, og vi anbefaler å søke etter et alternativ som uBlock Origin.

Støtt favorittnettstedene dine ved å godkjenne dem

Det er viktig å innse at blokkering av annonser direkte påvirker inntektene til nettstedene du besøker. Nettleserutvidelser som uBlock Origin og AdBlock Plus er et friskt pust for vårt personlige online personvern og vår online opplevelse, men de påvirker nettstedene du besøker negativt. Dette kan igjen slå dårlig ut for deg som besøkende.

De fleste nettsteder er gratis å bruke fordi skaperne kan selge annonseplass. Hvis alle blokkerte disse annonsene, ville mange nettsteder gå glipp av inntekten sin. For å fortsette å eksistere, kan nettsteder da kreve et betalt medlemskap. I dette tilfellet må du betale for å få tilgang til nettstedets innhold. Hvis et nettsted ikke gjør dette eller ikke kan, kan det forsvinne helt.

Å lage og vedlikeholde et nettsted koster tid, krefter og i de fleste tilfeller penger. Er det et bestemt nettsted som du mener fortjener noen inntekt de kan få fra å vise deg annonser? Deretter kan du velge å godkjenne nettstedet på både AdBlock Plus og uBlock Origin. På denne måten får du se annonsene på disse sidene uansett, og du vil hjelpe dem med å opprettholde nettstedet sitt. Derfor, hvis du stoler på et nettsted, og annonsene deres ikke er for påtrengende, kan du vurdere å støtte dem ved å legge til nettadressen i hvit listen din.

Noen nettsteder nekter til og med brukerne tilgang til innholdet når de bruker AdBlock. Hvis du surfer til et slikt nettsted, ser
du en melding som forteller deg at du bare får tilgang hvis du godkjenner nettstedet. På denne måten kan nettsteder ‘tvinge’ internettbrukere til (delvis) å slå av AdBlock.

Utvidelser for å hjelpe deg med å surfe trygt og anonymt

Det er nesten umulig å surfe på nettet uten å etterlate spor av informasjon om deg selv. Du vil utvilsomt støte på informasjonskapsler og andre sporere som prøver å spore din internettadferd. Heldigvis er det utviklet ganske mange nettleser utvidelser som kan hjelpe deg med å gjøre internett øktene dine mye tryggere og mer anonyme. Vi vil diskutere et par gode alternativer her.

Privacy Badger

Privacy BadgerPrivacy Badger er en smart, gratis utvidelse utviklet av Electronic Frontier Foundation som gradvis lærer å blokkere usynlige sporere. Når den er installert, begynner utvidelsen å holde øye med alle mulige trackere på hvert nettsted du besøker. Utvidelsen blokkerer ikke informasjonskapsler til å begynne med. I stedet vil Privacy Badger bruke informasjonen den samler inn for å lære. Etter hvert som tiden går, vil Privacy Badger innse hvilke tredjeparts informasjonskapsler som følger deg kontinuerlig på nettet og blokkere dem. Som et resultat vil du ikke kontinuerlig støte på den samme vesken i annonsene dine, mens de nyttige og mindre påtrengende informasjonskapslene forblir intakte.

Privacy Badger utvidelsen fungerer med et unikt lærings system. På grunn av dette vil utvidelsen fungere bedre og mer effektivt jo lenger du bruker den. Privacy Badger fungerer for tiden for Opera, Chrome, Firefox og Firefox på Android.

Ghostery

GhosteryGhostery er en annen utvidelse som tar sikte på å kontrollere nettstedssporere. Den avslører eventuelle sporingskapsler som er aktive på nettstedet du besøker, og gir deg muligheten til å blokkere dem. Hvis du blokkerer informasjonskapsler, vil nettsteder kunne samle mindre informasjon om deg. Derfor øker Ghostery personvernet og sikkerheten din online. Annonsene dine blir ikke lenger tilpasset din atferd på nettet. For eksempel vil du ikke konstant finne alle disse annonsene om rabatt brudekjoler overalt, bare fordi du fortalte Facebook at du var i fetterens bryllup i forrige uke.

Som mange av nettleser utvidelsene som er omtalt i denne artikkelen, er Ghostery gratis og tilgjengelig for de fleste nettlesere, inkludert Firefox, Chrome, Opera, Safari, Edge, Brave og Cliqz. De tilbyr også en mobilversjon for både Android og iOS.

Tips: Noen brukere har uttrykt bekymring for Ghosterys egen personvernpolicy. Det er mulig å melde seg på Ghosterys program som heter GhostRank data collection. Dette er informasjon som er samlet inn for å forbedre kvaliteten på tjenesten. Men hvis du velger å ikke melde deg på GhostRank, trenger du ikke å bekymre deg for data som samles inn når du bruker Ghostery.

Informasjonskapsel automatisk sletting

Cookie AutoDeleteNavnet på denne utvidelsen snakker ganske mye for seg selv. Cookie AutoDelete sikrer at informasjonskapsler i nettleseren din automatisk blir slettet etter at du lukker en fane. Noen informasjonskapsler kan finne veien forbi Ghostery eller Privacy Badger, det er der Cookie AutoDelete går inn. Det er viktig å slette informasjonskapslene dine regelmessig. Uten å gjøre det, vil nettsteder kunne følge deg på nettet i lengre tid. Når du bruker denne utvidelsen, trenger du ikke huske å tømme bufferen: programmet gjør det for deg.

Hvis du vil, kan du legge til informasjonskapsler i en godkjenningsliste for automatisk sletting av informasjonskapsler. Dette betyr at du stoler på disse informasjonskapslene og ikke vil at de skal slettes. Å bruke en hviteliste for informasjonskapsler kan være ganske nyttig. For eksempel, hvis du legger til Netflix -informasjonskapslene i denne listen, trenger du ikke å logge deg på hver gang du surfer til Netflix -hjemmesiden i en ny fane. Informasjonskapsel automatisk sletting er tilgjengelig for Firefox og Chrome.

HTTPS Everywhere

HTTPS EverywhereWebsites can work with HTTP eller HTTPS protokollen. Du kan tydelig se dette i nettadressen til nettstedet, som starter med enten http:// eller https://. Ekstra ‘s’ i sistnevnte betyr at kommunikasjonen din med nettsteder som bruker den protokollen vil bli kryptert. Dette sikrer din online sikkerhet og personvern: dine online aktiviteter på dette nettstedet vil ikke være synlige for andre. Videre kan informasjonsutvekslingen mellom deg og nettstedet ikke endres av eksterne styrker. På denne måten krymper sjansen for at du ved et uhell havner på et falsk nettsted som utgir seg for å være nettbank miljøet ditt.

Over til den faktiske utvidelsen: HTTPS Everywhere sikrer at alle nettsteder som kan fungere med HTTPS, vil gjøre det. Dette øker din online sikkerhet. Utvidelsen HTTPS Everywhere ble produsert som et samarbeid mellom Electronic Frontier Foundation, som også utviklet Privacy Badger, og The Tor Project. HTTPS Everywhere er tilgjengelig for Firefox, Chrome, Opera, Android og Brave.

DuckDuckGo personvern erklæringer

DuckDuckGo

DuckDuckGo er et personvern bekymret selskap som har viet seg til å spre personvern på nettet ved å tilby alternative tjenester for mindre personvern berørte selskaper. Spesielt opprettet DuckDuckGO en alternativ søkemotor til Google som faktisk respekterer personvernet ditt. Du kan besøke den på https://duckduckgo.com

Personvern erklæringer er den siste iterasjonen av porteføljen deres. Denne utvidelsen bidrar til å beskytte personvernet ditt gjennom tre mekanismer:

 1. Blokker automatisk uønskede sporere
 2. Få nettsteder til å bruke sin bedre sikrede HTTPS versjon av nettstedet automatisk. (installasjon av denne utvidelsen betyr at du ikke lenger trenger HTTPS Everywhere.
 3. Gi en oversikt over alle nettsteder du besøker, hvor du raskt kan måle påliteligheten og påliteligheten til et nettsted i et enkelt vindu.

DuckDuckGo Privacy Essentials er gratis og tilgjengelig for Firefox, Chrome, Brave, Opera, Android og iPhone.

Nettleser utvidelser for passordbehandling

Mange av oss har flere online -kontoer for ting som bank, sosiale nettverk, meldingstavler, e -post og så videre. Ideelt sett bør du ha et annet brukernavn og et unikt sterkt passord for hver konto. Å huske alle de forskjellige passordene er vanskelig, og du vil ikke skrive dem ned på et stykke papir som kan gå tapt eller bli stjålet. I stedet kan du bruke en passord behandling. En passord behandling krypterer og lagrer passordene dine på ett sentralt sted, så i stedet for å huske dusinvis trenger du bare å huske ett. Mesteparten av tiden er en passord behandling en enkel nettleser utvidelse. Vi vil diskutere et par gode passord administratorer her for å hjelpe deg i gang.

LastPass

LastPass logoOppdatering mars 2021: forskning avslørte at LastPass Android app fungerer med data sporer, noe som gjør denne passord behandleren ikke ideell når det gjelder personvern.

LastPass er en populær passord behandling som sikrer alle passordene dine under en hovedpassord frasen. Den lar deg opprettholde et hvelv med lange og komplekse passord for alle kontoene dine, slik at du ikke lenger trenger å stole på minnet ditt. LastPass kan skilte med robust AES-256 bit lokal bare kryptering som holder dataene dine skjult for alle andre enn deg. Hoved passordet og krypterings nøklene beholdes på enheten din og sendes aldri til LastPass’ servere.

Lastpass tilbyr plugins og utvidelser for nesten alle store nettlesere og fungerer på skrivebord, bærbar PC, nettbrett og smarttelefon. Eventuelle endringer du gjør i kontoen din, for eksempel når du legger til en ny pålogging, synkroniseres på tvers av enhetene dine.

De grunnleggende funksjonene til LastPass er gratis tilgjengelig. Bortsett fra disse, tilbyr selskapet en rekke premium-nivåer som leverer funksjoner som multi faktor autentisering , prioritert teknisk støtte, kryptert fillagring, flere lisenser, delte mapper og en rekke forretnings spesifikke funksjoner. For å få tilgang til alle disse ekstra funksjonene må du betale. Uansett er LastPass en veldig grei passordbehandling med en gratis versjon som fungerer mer enn tilstrekkelig. Vil du vite mer om det? Du kan visit the LastPass website here.

Dashlane

Dashlane ogoDashlane er et annet godt alternativ for alle som leter etter en enkel passord behandling. Utvidelser fungerer på alle populære nettlesere, inkludert Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Edge, Opera og Brave. Som LastPass bruker den høye krypterings nivåer og har en freemium modell, noe som betyr at det er en gratis versjon tilgjengelig, men du må betale for å kunne jobbe med visse funksjoner. Dashlane programvaren beholder krypterings nøklene og hoved passordet lokalt på enheten din, slik at selskapet selv ikke har tilgang til dem.

Med sin gratisversjon lar Dashlane deg administrere opptil 50 passord på en enhet. Med en premium-plan får du ubegrensede enheter, sikker fil lagring, ekstern konto tilgang, sterkere to faktor autentisering og mer. Dashlane også overvåker det mørke nettet for lister over lekkede og stjålne kontoinformasjoner og sender deg et varsel hvis informasjonen din kommer opp. Hvis du er interessert i å bruke Dashlane, kan du besøke deres offisielle nettsted her.

RememBear

RememBear LogoEt tredje mulig alternativ er RememBear. Denne passord behandleren ble utviklet av TunnelBear. TunnelBear har også sin egen VPN tjeneste, som vi har testet grundig på plattformen vår. RememBear og TunnelBear er kjent for sine brukervennlige og til og med morsomme grensesnitt. Alt er tematisert: Når du bruker RememBear, får du tildelt din egen «bjørn» som holder passordene dine trygge. Dessuten er grensesnittet fylt med bjørneord, som navnet på tjenesten allerede kan antyde.

Dette underholdende utseendet betyr imidlertid ikke at RememBear mangler når det gjelder sikkerhet. Utvidelsen bruker sterk ende-til-ende AES256 kryptering og har lykkes med en uavhengig revisjon. RememBear fungerer på flere enheter samtidig og synkroniserer automatisk all informasjon på tvers av disse enhetene. Bortsett fra bare passordene og påloggingene dine, kan du også bruke programmet til å lagre sensitive notater. RememBear har en nettleser utvidelse for Chrome, Firefox og Safari. Videre er apper tilgjengelige for iOS, Android, Windows og macOS. For mer informasjon og for å laste ned din egen bjørn, vil vi henvise deg til RememBear website.

Endelige tanker

Bruk av riktige nettleser utvidelser kan gjøre ditt online liv enklere og tryggere. Vil du få mest mulig ut av internett opplevelsen din? Du kan gjøre dette ved å aktivt bruke følgende programmer og utvidelser:

 • Den riktige nettleseren
 • En VPN tjeneste
 • En nettleser utvidelse for VPN tjenesten din
 • En AdBlock for å filtrere irriterende og påtrengende annonser fra skjermen
 • En passord behandling for å generere og beskytte alle (sterke) passord du bruker

Dette er våre anbefalte utvidelser for å holde deg trygg på nettet. Selvfølgelig er det mange andre måter å øke din online anonymitet og sikkerhet. Vil du lese mer? Sørg for å sjekke vår ‘anonym nettleser’ del.

Topp nettleserutvidelser: Vanlige spørsmål

Leter du etter et svar på et spørsmål om nettleserutvidelser? Ta en titt på våre vanlige spørsmål nedenfor. Sjekk om spørsmålet ditt er oppført, og klikk på det for å lese svaret.

En nettleser utvidelse er et program du kan laste ned og legge til i nettleseren din. Hver utvidelse har en bestemt funksjon og er ment å utføre en bestemt oppgave som nettleseren ikke kan utføre alene. Noen utvidelser blokkerer for eksempel visse annonser.

En VPN nettleser utvidelse kan brukes til å beskytte IP adresse din når du bruker en nettleser som Chrome eller Firefox. Noen VPN -leverandører, for eksempel ExpressVPN og NordVPN, tilbyr sine egne nettleserutvidelser.

NordVPN og ExpressVPN tilbyr de beste nettleser utvidelsene. De er enkle å installere og gir frihet og sikkerhet for nettleseren du bruker.

Vi anbefaler følgende nettleserutvidelser for mer online personvern:

 • Passord behandlere med nettleser utvidelser: for å huske og holde passord sikre.
 • AdBlocker utvidelser: for å blokkere popup-vinduer og irriterende annonser.
International security coordinator
Marko has a Bachelor's degree in Computer and Information Sciences. He coordinates and manages VPNOverview.com's team of international VPN researchers and writers.