Hvordan se trygt på Disney Plus

Disney+ Castle on laptopscreen
Klikk her for å lese hvordan du kan se på Disney Plus på en sikker måte
Se på Disney Plus: et sammendrag

Disney Plus er Disney sin offisielle nye strømmetjeneste som ble først lansert i USA, Canada og Nederland i november 2019. Andre land får også langsomt tilgang til plattformen selv om det kan ta enda et år eller to før andre deler av verden får tilgang. Hvis du bor i et land hvor tjenesten har blitt lansert allerede vil du kunne se på din Disney favorittfilm til en hver tid.

Dessverre blokkerer Disney Plus IP-adressene til mange VPN-servere. Vil du strømme på en beskyttet måte uten å utsette ditt personvern og sikkerhet på nettet? Da trenger du en VPN som fungerer med Disney Plus. Prøv for eksempel Surfshark:

Vil du vite hvordan du kan få en VPN? Eller ønsker du prøve Disney Plus sin syv dagers gratis prøvetid? Les alt om det i vår artikkel nedenfor.

Disney+ D with + on laptop screen

Hvor Netflix en gang hadde monopol har nye strømmetjenester slik som Amazon Prime og HBO GO kommet frem over alt. En av de store nykommerne er Disney Plus (Disney+) den offisielle strømmetjenesten for alt fra Disney. Du kan finne alle de kjære klassikerne der, men også innhold fra Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic og mer. Disney Plus ble offisielt lansert I USA, Canada og Nederland den 12 november 2019. Noen andre land som India har også fått tilgang siden da. Innen de neste to årene vil tjenesten bli tilgjengelig for resten av verden. I denne artikkelen vil vi fortelle deg mer om Disney Plus og hvordan du sikkert kan glede deg over denne nye strømmetjenesten.

Disney Plus: ikke tilgjengelig overalt

Iløpet av de kommende årene vil Disney Plus bli lansert i forskjellige deler av verden. Selv om folk i USA, Canada, Nederland, Australia, New Zealand, Puerto Rico og India har allerede tilgang, er det mange andre som må vente i flere måneder inntil lansering. Med andre ord har de som bor i rett land flaks. Hvis du har en amerikansk eller nederlandsk IP-adresse kan du opprette en konto og nyte Disney Plus innhold for bare $6.99 (eller 6.99€) per måned. Resten av verden vil bare kunne bruke sitt Disney Plus abonnement senere.

Disney sin nye tjeneste har introdusert noen omfattende endringer til strømmemarkedet. Selskapet har fått over 28 millioner brukere iløpet av de første tre månedene siden lanseringen. Dette var mye høyere enn forventningene. I desember snakket eksperter allerede om hvor mange som avsluttet sitt Netflix-abonnement for og få en Disney Plus konto isteden. Grunnet denne trenden har Netflix allerede mistet over en million abonnenter. Men ikke alt er like glansfylt for Disney som det kan det se ut til. Grunnet restriksjonene Disney Plus har satt på nettstedet sitt er det vanskeligere og vanskeligere for folk som bruker VPN til og nå innholdet.

Hvordan en VPN øker din sikkerhet og frihet på nettet

En VPN (virtuelt privat nettverk) hjelper deg skjule og endre din IP-adresse. Dette virker kanskje ikke så mye, men det er utrolig viktig for ditt personvern og sikkerhet på nettet. Din IP-adresse avslører all slags personlig informasjon om deg, slik som beliggenhet. Nettsteder sammen med andre parter som har tilgang til din nettdata,
kan lese av denne informasjonen og tilpasse innholdet sitt deretter. Bor du i New York? Da vil nettsteder vite det og vise deg annonser og tjenester for ditt lokale område. Er du for tiden i Paris? Da kan de automatisk sende deg til den franske versjonen av nettstedet sitt. Med en VPN er dette ikke nødvendigvis tilfelle. VPN-er oppretter en sikker tunnel mellom din enhet og internett. På denne måten vil alt du foretar deg på nettet skje mer anonymt og sikkert. All din datatrafikk blir sendt gjennom denne tunnelen som betyr at tredjeparter ikke vil kunne ha tilgang like enkelt. Kort sagt gir en VPN deg muligheten til og få noe av personvernet ditt tilbake. Spesielt med store selskap som Google og Facebook som samler all informasjon de kan finne om brukerne, denne ekstra kontrollen kan være veldig beroligende og hjelpsom.

Nettrestriksjoner og frihet

lock on smartphoneBortsett fra og gi en følelse av anonymitet kan en VPN også være av stor hjelp til folk som har begrenset nettilgang. Noen land har satt opp geografiske restriksjoner som hindrer innbyggere og nå spesifikke nettsteder slik som nyhetssider eller andre nettjenester. Disse begrensningene på folk sin frihet på nettet kan omgås ved hjelp av en VPN. Hvis du velger en VPN-server med beliggenhet i et land som nyter et fritt internett vil du kunne surfe nettet med IP-adressen fra dette landet og igjen få tilgang. Kort sagt gir en VPN deg mer anonymitet på nettet, bedre sikkerhet, og økt nettfrihet.

Dessverre velger enkelte nettsteder inkludert Disney Plus å blokkere IP-adresser som er kjent og tilhøre VPN-tjenester. Dette utgjør et problem for brukere som vil ha glede av Disney Plus samtidig som de vil ivareta sikkerheten på nettet. Ettersom Disney ikke gir tilgang til sitt innhold når man bruker VPN er de tvunget til å skru av VPN for å se på Disney Plus innhold. Bruker du med andre ord en VPN for å holde nettrafikken din sikret er du tvunget til og gi opp denne sikkerheten for å kunne se på Disney filmer gjennom tjenesten. Dette er en klar ulempe med Disney Plus.

For mer informasjon om VPN-er og hvordan de virker, kan du lese vår artikkel «VPN forklart«, hvor vi vil fortelle deg alt om dette emnet.

Hvordan skaffe en VPN: en steg-for-steg guide

En VPN gir deg muligheten til å surfe på nettet, trygt, anonymt og fritt. Derfor anbefaler vi alle nettbrukere å skaffe sen en troverdig VPN. Om du ønsker å starte bruk av VPN, men ikke er helt sikker på hvordan så kan du følge stegene nedenfor:

  1. Sjekk ut våre omtaler og velg en troverdig VPN-tjeneste (for eksempel Surfshark)
  2. Få et abonnement på tjenesten og opprett en konto
  3. Last ned VPN programvaren for din enhet sitt OS (for eksempel Windows, Linux eller Mac)
  4. Logg inn på VPN programvaren med kontoen du opprettet i steg 2
  5. Koble til en server ved å velge en i programvaren og klikk på «Connect» knappen

Hvis du har fulgt disse stegene vil du kunne være koblet til med en VPN. Du kan nå sikkert surfe nettet uten at din internettaktivitet er synlig for hvem som helst.

Hvordan få tilgang til Disney Plus

Dersom du ønsker og ha glede over alt innholdet på Disney Plus må du opprette en Disney Plus konto. Dette er heldigvis ganske enkelt. Du behøver bare en en IP-adresse i et land der Disney Plus allerede har blitt lansert, som du enklest kan få ved å være i det landet. I tillegg tilbyr Disney Plus en gratis syv dagers prøvetid for alle som blir medlem av tjenesten. Følg disse stegene for og få et Disney Plus abonnement:

  1. Gå til disneyplus.com
  2. Klikk ‘Start gratis prøvetid’ på venstre side av skjermbilde (eller ‘Kjøp nå‘ hvis du ønsker full pakke, inkludert Hulu og ESPN+, selv om du ikke vil kunne få en gratis prøvetid med dette valget)
  3. Fyll inn din e-postadresse og klikk på ‘Enig og fortsett
  4. Opprett et sterkt passord og klikk ‘Fortsett
  5. Velg ditt abonnement (månedlig eller årlig) og betalingsmetode (kredittkort or PayPal), fyll inn din informasjon (hvis du avslutter kontoen din før syv dager er utløpt vil du ikke bli belastet) og klikk ‘Enig og abonner

Du har nå adgang til alt Disney Plus innhold så langt. Se gjennom tjenesten for en gammel klassiker, en søt Pixar kortfilm, den seneste Marvel, eller de nyeste Disney Plus originalene. Klikk på spill og nyt!

Hvis du er i et land hvor Disney Plus enda ikke har blitt lansert, vil du ikke ha tilgang til alt Disney Plus innholdet. Du vil kunne opprett en konto, men støte på en feilmelding om at tjenesten ikke er lansert i ditt land enda. Så klart vil du ha full tilgang med denne kontoen når tjenesten blir tilgjengelig på denne beliggenheten. Selv om det ikke er noen eksakt lanseringsdato for hvert eneste land i verden så langt, her er datoene vi vet om så langt:

LandLanseringsdato
USA, Canada, NederlandNovember 12 2019 (lansert)
Australia, New Zealand, Puerto RicoNovember 19 2019 (lansert)
IndiaMars 15 2020 (lansert tidlig grunnet corona-utbruddet)
Østerrike, Frankrike, Tyskland, Irland, Italia, Spania, Sveits, StorbritanniaMarch 24 2020
Belgia, Danmark, Finland, Island, Norge, Portugal, SverigeSommer 2020

Beste VPN-er for Disney Plus

VPN shieldI en ideell verden vil man ikke trenge gi opp sitt personvern eller sikkerhet for å kunne se på en film. Men dette er faktum når det kommer til mange strømmetjenester, inkludert Disney Plus. Disney blokkerer aktivt IP-adresser fra kjente VPN-tjenester, som gjør det umulig å se på innhold samtidig som man er beskyttet med en VPN.

Heldigvis er den noen få VPN-tjenester med servere som lar deg se på Disney Plus. På denne måten kan du se på denne strømmetjenesten uten å ofre din sikkerhet. Her er tre VPN-tjenester som gir deg tilgang til Disney Plus

1. Surfshark

Surfshark er blant våre favorittjenester. Denne tjenesten er en relativ nykommer, men har raskt oppbygget seg et utmerket rykte. Den logger ikke bruken din, har mange servere og begrenser ikke antall enheter du kan bruke med abonnementet ditt. Kanskje best av alt koster den bare noen få dollar i måneden. Det spesielle med Surfshark er at alle dens servere uavhengig av beliggenhet vil gi deg tilgang til nettstedet og innholdet til Disney Plus. Vi anser Surfshark som en svært god VPN-tjeneste som vil beskytte din nettilkobling og samtidig tillate deg å strømme som normalt. Les mer om denne tjenesten i vår detaljerte omtale eller gå direkte til Surfshark nettstedet ved å klikke på banneret under.

Surfshark
Tilbud:
Surf sikkert og anonymt for bare $2.30 per måned
Fra
$2.30
9.0
  • Veldig brukervennlig, Netflix og torrents fungerte også
  • 30-dagers pengene tilbake garanti. Ingen spørsmål spurt
  • Billig, og mange ekstrafunksjoner
Besøk Surfshark

2. ExpressVPN

Akkurat som Surfshark så gjør ExpressVPN det mulig for brukere og ha tilgang til Disney Plus nettstedet. Hvis du velger den rette ExpressVPN serveren vil du enkelt og sikkert ha glede av de mange filmene og seriene på Disney Plus (så lenge du abonnerer på strømmetjenesten). Dette gjelder en hver ExpressVPN server i USA, Canada, Nederland og Australia. Siden ExpressVPN er en av de raskeste VPN-ene for tiden vil du sannsynligvis ikke engang oppleve noe forskjell i netthastighet. Ingen ekstra lasting behøves! Om du vil vite mer om ExpressVPN kan du lese vår fulle omtale her eller besøke nettstedet direkte.

ExpressVPN
Vårt valg
Vårt valg
Tilbud:
3 måneder gratis med et års abonnement
Fra
$6.67
8.9
  • Super rask og enkel VPN
  • Perfekt for anonym surfing, nedlasting og streaming
  • 3000+ servere i 94 land
Besøk ExpressVPN

3. NordVPN

NordVPn er en av de største og beste VPN-ene for tiden. Den har over 5000 servere i over 60 land. Hastigheten på de fleste av serverne er veldig gode. I tillegg er det en av de sikreste VPN på markedet. NordVPN er pålitelig og har en veldig brukervennlig applikasjon. Dersom du ønsker å se på Disney Plus kan du bruke en amerikansk, nederlandsk eller australsk VPN-server. I fremtiden kan det hende flere servere vil kunne la deg se på Disney Plus samtidig som du holder tilkoblingen din sikret. Du kan sjekke ut vår detaljerte omtale om denne tjenesten her, eller gå rett til nettsteder ved å klikke på knappen under.

NordVPN
Tilbud:
Bare $3.30 per måned for et 2-årig abonnement pluss 3 gratis måneder
Fra
$3.30
9.3
  • Enestående beskyttelse og stort utvalg av servere
  • Fin og tilfredsstillende applikasjon
  • Ingen logger
Besøk NordVPN

Har du fortsatt ikke tilgang til Disney Plus?

Det kan hende Disney Plus fremdeles ikke fungerer for deg selv når du har abonnert på en av disse tjenestene. Du vil fortsatt være beskyttet av VPN-en, men ikke være i stand til og ha tilgang til ditt favorittinnhold på Disney Plus. Betyr dette at du må skru av VPN? Ikke nødvendigvis. Det er noen få triks du kan prøve for å fikse problemet:

  • Slett informasjonskapsler og sporingskapsler eller åpne et nytt vindu i inkognitomodus før du besøker nettstedet. Informasjonskapslene kan hindre deg å nå den rette siden og få tilgang. Ved å slette informasjonskapsler eller surfe i inkognitomodus vil du anses som en ny besøkende og få tilgang.
  • Prøv en annen VPN-server. Det kan være at Disney Plus har blokkert IP-adressen til serveren du bruker. Heldigvis har mange VPN-er flere servere per beliggenhet, så du enkelt kan bytte til en annen. Hvis du ønsker tilgang til strømmetjenesten samtidig som du er beskyttet så velg ganske enkelt en annen server. Med noen VPN-er vil du kunne velge en annen server manuelt. Med andre må du koble til på nytt inntil du mottar en annen IP. Dersom du vil sjekke IP-en du nå bruker kan du finne ut hvordan ved å gå til vår Hva er min IP? Verktøy.

Viktig merknad om Disney Plus sine brukervilkår

Lady JusticeI teorien kan du bruke VPN-ene nevnt ovenfor til å se på Disney Plus i et land du ikke skal ha tilgang (enda). Alt som trengs er å velge den rette VPN-serveren. Men dette kan være et direkte brudd på Disney Plus sine brukervilkår. I skrivende stund nevner brukervilkårene at Disney Plus har geografiske restriksjoner på sitt innhold og bruker forskjellige metoder og teknologier til og beregne din fysiske beliggenhet. Denne avtalen forbyr ikke VPN bruk, men vilkår og betingelser kan endre seg. Det er en sjanse for at Disney Plus vil starte å straffe brukere som prøver og få tilgang til tjenesten med en VPN, for eksempel ved å blokkere kontoen fullstendig.

Før du prøver en VPN for tilgang til Disney Plus sitt innhold fra et annet land, så sjekk ut brukervilkårene. Du kan finne dette nederst på nettstedet. Hvis betingelsene har endret seg eller er annerledes i ditt land kan det hende du bryter den ved bruk av en VPN til å avblokkere innholdet. Eventuelle konsekvenser som resulterer fra dette vil påvirke brukeren.

Til slutt

Disney Plus er en stor suksess i strømmeverden. Den har utbredt innhold fra Askepott til Hannah Montana og National Geographic dokumentarer til Avengers: Infinity War. I tillegg er det en av de rimeligste tjenestene der ute. Men dersom du ikke kan nyte innholdet uten å måtte gi fra deg sikkerheten med en VPN, lurer du kanskje på om det er verdt og inngå et abonnement.

Heldigvis har noen VPN-tjenester servere som fungerer med Disney Plus allikevel. Med Surfshark, ExpressVPN, og NordVPN for eksempel vil du kunne nyte alt innholdet samtidig som du er beskyttet med en sikker nettilkobling. Husk at du alltid trenger et betalt Disney Plus abonnement før du får tilgang til strømmetjenesten.

Når du får et Disney Plus abonnement, må du si deg enig i selskapets brukervilkår og betingelser. Selv om disse ikke ser ut til å neven en VPN for øyeblikket, kan det endre seg. Vær klar over at bruk av en VPN til å avblokkere Disney Plus innhold fra et annet land kan være et brudd på Disney sine betingelser.

Teknologijournalist
Tove har jobbet for VPNOverview siden 2017 som journalist som dekker nettsikkerhet og utvikling innenfor personvern. Siden 2019 er hun VPNoverview.com sin nyhetskoordinator innen nettsikkerhet.