Se trygt på Putlocker. Er det lovlig og hvilke alternativer finnes?

Computerscreen with Putlocker logo
Klikk her for å åpne et kort sammendrag av denne artikkelen
Er Putlocker tillatt og fines det alternativer? Et sammendrag.

En gratis strømmetjeneste som Putlocker kan virke bra, men det er noen potensielle ulemper ved bruken, og det kan til og med være ulovlig i landet ditt å bruke Putlocker. Dette er noen av de viktigste punktene å få med seg fra denne artikkelen:

  • Bruk av Putlocker er sannsynligvis ikke tillatt i ditt land. Om det er konsekvenser av å bruke Putlocker, avhenger av landet du er i.
  • Det opprinnelige Putlocker-nettstedet ble tatt og frakoblet i 2016. Dette betyr at alle nåværende Putlocker-nettsteder er kopier, og kan være upålitelige.
  • Det er vanskelig å finne et fungerende Putlocker-nettsted. Men det finnes nettsteder som ligner på Putlocker, som fungerer, som 123movies og Primewire.
  • Alternativer til Putlocker er for det meste betalte strømmetjenester. Populære alternativer er Netflix, Disney Plus og Amazon Prime.

Det er kjent at mange mennesker bruker VPN i dag for å være trygge og anonyme når de bruker strømmetjenester. Dette gjelder også for Putlocker. En populær VPN som folk bruker for å se Putlocker anonymt, er Surfshark

Selv om en VPN holder deg trygg fra nysgjerrige øyne, kan det være lurt å sjekke om Putlocker er tillatt i ditt land.

Vil du vite mer om Putlocker, og hvilke lovlige alternativer som finnes? Les videre i artikkelen nedenfor.

Putlocker Logo

Putlocker var et nettsted som ble brukt til å strømme filmer og tv-serier på nettet. Selv om det offisielle nettstedet er fjernet, eksisterer det fortsatt kopier og speil. Det er foreløpig ukjent om den opprinnelige grunnleggeren eller grunnleggerne av nettstedet har noe med disse speilene å gjøre. De forskjellige nettstedene som er vert for en kopi av Putlocker er fremdeles veldig populære den dag i dag.

Men fordi myndighetene har slått ned på nettsteder som distribuerer opphavsrettsbeskyttet innhold, har mange vært på utkikk etter (lovlige) alternativer for disse tjenestene. Dette reiser to generelle spørsmål: har du lov til å bruke Putlocker? Og hvilke alternativer finnes?

Er det ulovlig å bruke Putlocker?

Det korte svaret er i de fleste tilfeller ja, det er ulovlig eller ikke tillatt å bruke et nettsted som Putlocker. Akkurat som 123movies eller PrimeWire, gjør Putlocker opphavsrettsbeskyttet innhold strømbart for brukerne. Dette er innhold som de ikke eier rettighetene til, og brukerne betaler ikke eierene for å se disse filmene eller seriene. Når det gjelder denne type strømme- eller nedlastingstjenester, kan du se på det slik:

Hvis du ikke betaler for innhold som noen andre har opphavsretten til, og opphavsrettsinnehaveren ikke ga tillatelse til å dele innholdet deres via et bestemt nettsted eller en bestemt tjeneste, har du ikke lov til å streame eller laste det ned.

Ikke alle land opprettholder de samme reglene for brudd på opphavsretten. Det avhenger av landet du befinner deg i om det er noen konsekvenser for å se strømmer på et nettsted som Putlocker. Dette er holdningene til forskjellige land angående piratkopiering:

Rettslig statusLand
Piratkopiering er lovlig eller tillatt (for personlig bruk).Polen, Spania, Sveits.
Piratkopiering er ulovlig.Australia, Kina, Finland, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Italia, Japan, Latvia, Portugal, Russland, Sør-Afrika, USA.
Piratkopiering er ulovlig. Men man blir ikke tiltalt.Argentina, Brasil, Canada, Colombia, Tsjekkia, Danmark, Egypt, Hellas, India, Israel, Iran, Mexico, Nederland, Filippinene, Romania, Singapore, Slovakia, Slovenia, Uruguay.

Viktig merknad: strømming og nedlasting av opphavsrettsbeskyttet innhold er ikke tillatt i de fleste land. Strømming betyr i utgangspunktet at du midlertidig laster ned noe for å se det umiddelbart. I det øyeblikket du forlater strømmen, går det nedlastede innholdet tapt. Dette betyr imidlertid ikke at det ikke er like ulovlig som å laste ned filer du har på datamaskinen. Det at du ikke ‘lagrer’ opphavsrettsbeskyttet innhold på enheten din, burde ikke ha noe å si.

Hva er de rettslige konsekvensene av å bruke Putlocker?

Konsekvensene av å bruke Putlocker er i utgangspunktet de samme for alle tjenester som muliggjør nedlastinger av opphavsrettsbeskyttet innhold. I mange land vil de ikke straffeforfølge den enkelte nedlasteren eller den som strømmer. De går hovedsakelig for distributøren av nevnte opphavsrettsbeskyttede innhold. Med strømmetjenester er det enda vanskeligere å straffeforfølge, fordi det ikke er noen filer igjen på ens datamaskin etter å ha sett en strøm på nettet.

De fleste land har ikke ressurser til å aktivt håndheve loven, men land som Tyskland deler ut en del heftige bøter. Det er fremdeles en sjanse for at du kan motta en advarsel eller en bot i posten.

Hvordan se Putlocker på en trygg måte?

Som vi har nevnt ovenfor, er det ikke tillatt å bruke Putlocker i mange land, og vi anbefaler ikke bruken av Putlocker i nevnte land. Likevel er det steder der det er lov å bruke en slik strømmetjeneste (til personlig bruk). Det er veldig viktig at folk i disse landene treffer nødvendige forholdsregler for å holde seg trygge mot nysgjerrige øyne, virus og ondsinnede nettsider hvis de bestemmer seg for å bruke et nettsted som Putlocker. Derfor, hvis du er fra et slikt land, og du vil bruke Putlocker, anbefales det å bruke god antivirusprogramvare som Bitdefender. Det kan også være en god ide å beskytte internettforbindelsen din ved å bruke en god VPN som Surfshark.

Surfshark
Tilbud:
Surf sikkert og anonymt for bare $2.30 per måned
Fra
$2.30
9.0
  • Veldig brukervennlig, Netflix og torrents fungerte også
  • 30-dagers pengene tilbake garanti. Ingen spørsmål spurt
  • Billig, og mange ekstrafunksjoner
Besøk Surfshark

Ved å bruke en VPN og antivirusprogramvare kan du sørge for at du er godt beskyttet mot skadelig programvare og nettstedsadministratorer som vil bruke dataene dine, uansett hensikt og formål. Vær likevel oppmerksom på at dette bare er tillatt for folk i visse land. Hvis du ikke er sikker på om landet ditt tillater bruk av Putlocker eller ikke, bør du kontakte en lokal ekspert.

Slik får man tilgang til Putlocker

Hvis du bor i et land der bruk av Putlocker er tillatt, må du alltid sørge for at du går til riktig Putlocker-område og tar de nødvendige sikkerhetstiltakene. Når personer ønsker å ha tilgang til Putlocker, følger de vanligvis følgende trinn:

  1. For å holde seg trygg, starter folk vanligvis ved å bruke antivirusprogramvare, for eksempel Kaspersky, og en VPN, for eksempel Surfshark
  2. Etter det får de tilgang til Putlocker ved å besøke et Putlocker-speil eller ved å Google begrepet «Putlocker Mirror«
  3. Hvis Google ble brukt til å lete etter Putlocker-speil, er sjansen stor for at de må besøke et nettsted som linker til speil først. Speil vises ikke alltid i søkeresultatene

Det er slik folk får tilgang til Putlocker i disse dager.

Ansvarsfraskrivelse: Vi tolererer ikke bruk av nettsteder som Putlocker der det ikke er tillatt. Vi anbefaler deg å undersøke om det er tillatt å få tilgang til Putlocker i ditt land og handle deretter. Hvis det er ulovlig, ikke bruk det.

Er det farlig å bruke Putlocker?

Når det gjelder om det er tillatt eller ikke, anbefaler vi at du ikke bruker Putlocker. Med gjeldende regler og forskrifter i mange land, risikerer du å få bøter når du bruker et nettsted som Putlocker. Dette avhenger av landet ditt og dets holdning til piratkopiering.

Når det gjelder sikkerhet, er det vanskelig å gi et klart svar fordi det ikke bare er et Putlocker-nettsted lenger. Kanskje det er trygt, kanskje det ikke er det. Alt avhenger av hvilket speil eller kopi du besøker. I det øyeblikket de tok ned det originale nettstedet, har speil og kopier dukket opp. Alle som er vert for et slikt speil, kan legge til ting i eller fjerne ting fra nevnte speil. Dette betyr at filer kan endres for å inneholde virus, eller at ondsinnede annonser kan plasseres på andre sider. Det store utvalget av speil betyr at noen er trygge, mens andre sannsynligvis ikke er det.

Dette betyr at du er i fare når du bruker nettsteder som Putlocker. Enten det gjelder bøter for nedlasting av innhold, eller ved et uhell får et virus, er de mange speilene til Putlocker ikke de tryggeste stedene å besøke. Uansett hva du gjør på nettet, er det alltid bra å bruke god antivirusprogramvare for å beskytte enheten din og en VPN for å beskytte internettforbindelsen og anonymiteten din.

Se opp for Putlocker speil

Det opprinnelige Putlocker-nettstedet ble fjernet i 2016. Dette betyr at hvert Putlocker-nettsted du har besøkt etter det er en kopi eller et speil. En kopi eller speil er et domene som prøver å gi en nesten nøyaktig kopi av det opprinnelige Putlocker-nettstedet på en annen server. Disse speilene kan eies av alle, og kvaliteten kan ikke garanteres. Som vi har nevnt ovenfor, fører dette til at filer endres for å spre virus eller for å kaste motbydelige annonser i ansiktet ditt. Et speil trenger ikke alltid å være farlig, men det er trygt å si at du tar en større risiko når du bruker det.

Lovlige Putlocker alternativ

Dessverre er det nesten ingen gratis strømme- og nedlastingssider når det gjelder opphavsrettsbeskyttet innhold. Innholdsskapere må betales, og for å gjøre det må strømmetjenester ha en slags forretningsmodell. Vanligvis er strømmetjenester abonnementsbaserte. Du betaler månedlig og får tilgang til et bredt utvalg av filmer og show. Noen populære eksempler på (lovlige) alternativer til Putlocker er:

strømmetjenesteSpecifics
NetflixNetflix er en kjent strømmetjeneste med massevis av forskjellige serier og filmer. Netflix er et godt valg hvis du leter etter et alternativ for Putlocker. Du kan til og med få tilgang til en større database med filmer og serier hvis du bruker en VPN for å få tilgang til det amerikanske Netflix-innholdet. Netflix er vanligvis standardvalget hvis man skal abonnere på strømmetjenester på nettet. Dette er fordi Netflix rett og slett er den ledende leverandøren av streamingtjenester.
HuluHulu er et flott alternativ til Netflix, hvis du er mer interessert i å se direktesendt sport. Det er litt billigere enn Netflix, men det har mindre filmer og serier tilgjengelig. Likevel har de nylig lagt til strømmer av live sportsbegivenheter i listen over hva de tilbyr, så det er et godt valg for sportsentusiaster. I noen land er Hulu ikke tilgjengelig, i så fall trenger du en VPN for å få tilgang til Hulu.
Amazon Prime VideoAmazon Prime Video er et annet, billigere, alternativ til Netflix. Akkurat som Hulu inneholder databasen mindre filmer og serier enn Netflix. Den store forskjellen er at Amazon Prime Video er tilgjengelig i de fleste land, mens Hulu ikke er det.
Disney PlusDisney Plus er en mer spesialisert strømmetjeneste. I stedet for å ha en hel haug med filmer og serier fra forskjellige utgivere, fokuserer Disney Plus på alle ting fra Disney. Dette betyr at du får tilgang til populære titler som Aladdin (både den nye og den gamle versjonen) og alle slags familievennlige serier og filmer. I tillegg har Disney et par Disney-originaler der også, et godt eksempel på det er populære «The Mandalorian».
YouTube TVYouTube TV er definitivt en av de dyrere streamingtjenestene der ute, men med god grunn. I stedet for å inneholde noen få filmer og programmer, gir YouTube TV deg tilgang til over 70 forskjellige kanaler som Fox, ESPN, ABC og CBS. YouTube TV er for øyeblikket bare tilgjengelig med USA, så det er ikke for alle. Likevel, med det fantastiske tilbudet av kanaler, er det absolutt verdt å se.
Sling TVSling TV er som YouTube TV. Det gir deg tilgang til en rekke forskjellige TV-kanaler, og er bare tilgjengelig i USA. Den store forskjellen er at med Sling TV kan du kombinere visse kanaler i stedet for å ta alle kanalene som du må med YouTube TV. Det var også en måte du kan se på Sling TV utenfor USA ved å bruke en VPN og kjøpe gavekort. Likevel er det ganske dyrt, så det er godt å se på Sling TVs tilbud av kanaler før du tar en beslutning.
HBO NowHBO Now er veldig lik Netflix, Hulu og Amazon Prime. Det er en abonnementsbasert, strømmetjeneste på nettet som tilbyr mange forskjellige serier og filmer. HBO har noen av de mest kritikerroste seriene i databasen, for eksempel band of Brothers, The Sopranos, The Wire og Game of Thrones.

Vær oppmerksom på at ikke alle alternativer fungerer i alle land. Sling TV og HBO Now er ikke tilgjengelig utenfor USA, og Disney Plus er bare tilgjengelig i visse land. For å få tilgang til slike tjenester fra hvor som helst, må du bruke en god VPN. Du kan endre din virtuelle plassering med en VPN slik at det ser ut til at du er i et bestemt land. Dette er ideelt for å oppheve blokkering av visse strømmetjenester. På toppen av det beskytter det også personvernet ditt og holder internettforbindelsen trygg.

Ansvarsfraskrivelse: artikkelen ovenfor er ment som informativ. Vi er ikke advokater, og dette er ikke juridisk rådgivning, så ikke ta det som sådan. Hvert land har også sine egne lover, og disse lovene endres hele tiden, så vær oppmerksom på det. Hvis du har spørsmål angående reglene i ditt land, bør du ta kontakt med en lokal ekspert om nevnte forskrifter.

Er Putlocker tillatt og hvilke alternativer finnes? – Ofte stilte spørsmål

Har du et spørsmål du trenger svar på om Putlocker? Ta en titt på de vanlige spørsmålene nedenfor for å se om vi har svaret du leter etter. Hvis du har andre spørsmål, er du velkommen til å legge igjen en kommentar.

Svaret er sannsynligvis nei. Strømming av opphavsrettsbeskyttet innhold fra et nettsted som Putlocker er ikke tillatt i de fleste land. Det er imidlertid noen unntak, og vi vil råde deg til å lese hele artikkelen vår om Putlocker.

Avhengig av landet du bor i, kan du få en bot for å bruke et nettsted som Putlocker. Også fordi det opprinnelige Putlocker-nettstedet ikke lenger er online, kan du bare få tilgang til eksemplarer av nettstedet, kalt speil. Vertene til disse kopiene kan injisere virus eller annen skadelig programvare i speilet. Dette betyr at du risikerer å få virus når du bruker et slikt speil.

Nei, ikke bare er bruk av Putlocker ikke tillatt i mange land, du risikerer også å få virus når du bruker en usikker kopi eller speil av Putlocker-nettstedet. Hvis du planlegger å bruke Putlocker, er det noen sikkerhetstiltak du må ta i betraktning.

Noen populære (lovlige) alternativer til Putlocker er:

  • Netflix
  • Hulu
  • Disney Plus
  • YouTube TV
  • Sling-TV
  • HBO Now

Vær oppmerksom på at disse ikke fungerer i alle land, og du trenger et betalt abonnement for å få tilgang til disse tjenestene.

Teknologijournalist
Ronella funderer alltid på hvordan vi kan gjøre vårt digitale samfunn så sikkert som mulig. Store digitale utviklinger betyr at vi alltid står ovenfor nye sikkerhetsproblemer. Ronella ønsker derfor å skape mer oppmerksomhet rundt nettsikkerhet og få folk til å være bevisst på risiko og fallgruver.