Bästa Netflix VPN:er – se amerikanska Netflix över hela världen!

Best Netflix VPN Woman on Couch
Klicka här för en sammanfattning av den här artikeln
Hur man får tillgång till amerikanska Netflix över hela världen på nolltid

Många letar efter ett sätt att nå den amerikanska versionen av Netflix på grund av dess enorma samling filmer och serier. Vanligtvis är det storleken på innehållet som Netflix USA har att erbjuda mycket större än de lokala Netflix-databaserna för de flesta användare. Dessa har hittat en lösning för att kunna titta på amerikanska Netflix utanför USA: VPN.

För att få tillgång till amerikanska Netflix vidtar folk vanligtvis följande steg:

  1. De skaffar ett abonnemang hos en bra VPN-leverantör. De tre bästa för Netflix är för närvarande ExpressVPN, NordVPN och Surfshark;
  2. De laddar ner VPN-programvaran på en smartphone, surfplatta, stationär dator eller bärbar dator;
  3. De använder programvaran för att ansluta till en amerikansk VPN-server;
  4. De loggar in på Netflix för att komma åt allt innehåll på Netflix USA.

Enligt oss och våra läsare är bästa VPN-leverantören för Netflix ExpressVPN. Den ansluter dig automatiskt till den amerikanska versionen av Netflix och når mycket höga strömningshastigheter.

Om du vill veta mer om Netflix USA och VPN-anslutning så kan du läsa resten av vår artikel nedan.

Notera: Många VPN-leverantörer har för närvarande problem och kan inte garantera åtkomst till Netflix via sina servrar. Detta beror på en ny förändring i hur Netflix hanterar proxyservrar och VPN-relaterade IP-adresser. Leverantörerna arbetar på en lösning, men från och med nu kanske du inte alltid kan komma åt geospecifikt innehåll på Netflix när du använder en VPN.

Tror du att du har sett alla serier på Netflix? Tänk om! Netflix är en tjänst, tillgänglig i många länder, som har vuxit avsevärt under de senaste åren. Men varje land har en annan version av Netflix med sitt eget bibliotek med filmer och TV-program.

Det är ganska lätt att få tillgång till de filmer och serier som Netflix erbjuder i ett annat land. Vill du titta på den amerikanska versionen av Netflix (som har det största utbudet av filmer och serier) även när du inte är i USA? Här är några sätt du kan göra detta på!

De bästa sätten att titta på amerikanska Netflix utomlands

Titta på Netflix med en VPN

Det finns flera sätt att kringgå Netflix områdesbegränsningar och titta på fler serier och filmer. Vill du få ut mesta delen av Netflix och komma åt dess största bibliotek? Här är de tre bästa sätten att titta på Netflix USA:

  1. Använd en VPN: med Med rätta VPN:en du kan snabbt nå amerikanska Netflix var som helst i världen genom att ändra din IP-adress till en amerikansk IP-adress. ExpressVPN fungerar särskilt bra med Netflix och har många snabba servrar i USA.
  2. Använd Smart DNS: med Smart DNS kan du ändra datorns virtuella plats och kringgå geografiska begränsningar online så att du kan avblockera Netflix USA. Observera att din internettrafik inte är krypterad när du använder Smart DNS.
  3. Använd en amerikansk proxyserver: En proxyserver omdirigerar din internettrafik så att du kan komma åt innehållet i amerikanska Netflix. Proxyservrar är dock ofta långsamma och Netflix är snabba på att blockera dem.

Kom ihåg att du fortfarande behöver ett aktivt Netflix-konto i alla lägen för att kunna komma åt denna strömningsplattform. En VPN är den bästa och enklaste metoden att titta på Netflix fritt och bekvämt. En VPN ger också dess användare frihet, anonymitet och säkerhet.

Du kan till och med titta på utländska versioner Netflix på tv. Det enklaste sättet att göra detta på är att ansluta din bärbara dator till en VPN och sedan använda en HDMI-kabel för att visa skärmen på din TV. Om du har en smart-TV med Wi-Fi finns det också sätt för att sända Netflix utan någon HDMI-kabel.

I den här artikeln listar vi de tre bästa VPN-tjänster för Netflix. Vi kommer också att berätta hur vi bestämde oss för dessa tre och varför det är bättre att inte använda en gratis VPN. Slutligen kommer vi också att gå igenom några alternativ till VPN för Netflix, till exempel användningen av en proxy eller Tor-webbläsaren.

De tre bästa VPN-leverantörerna för Netflix

Med en VPN kan du enkelt kringgå geografiska begränsningar på nätet. Netflix är en av många webbplatser som visar olika innehåll beroende på vilket land du befinner dig i. Bara använd en VPN-server som finns i ett annat land, så får du titta på det landets version av Netflix. Men inte alla VPN-leverantörer lyckas ge dig tillgång till alla dina favoritprogram på Netflix. Du behöver en bra VPN som aktivt försöker komma runt Netflix-blockeringen.

Om du vill använda en VPN för Netflix USA så behöver du en VPN-server i USA som inte är blockerad av Netflix. Dessutom måste servern vara tillräckligt snabb så du inte behöver vänta på att videor ska buffra. Vi testade många VPN-leverantörer och flera funktioner som är nödvändiga för att titta på Netflix bekvämt utan begränsningar. Detta är våra topp 3-lista över bästa VPN-tjänster för Netflix:

  1. ExpressVPN: snabba, fungerande Netflix-servrar, flertalet Netflix-bibliotek möjliga
  2. NordVPN: något långsammare men med flera Netflix-bibliotek tillgängliga och billigare än ExpressVPN
  3. Surfshark: billigaste VPN av de tre och ger tillgång till de flesta Netflix-biblioteken

1. Strömma Netflix snabbt med ExpressVPN

ExpressVPN är en bra VPN för Netflix, särskilt på grund av den höga hastigheten på sina servrar och anslutningar. Dessutom erbjuder ExpressVPN ett stort antal servrar i många olika länder och har byggt upp ett starkt rykte genom åren. De erbjuder också bra kundsupport och användarvänliga applikationer för alla enheter. ExpressVPN låter dig avblockera Netflix-bibliotek från USA, Storbritannien, Kanada, Australien, Spanien, Frankrike, Tyskland med många flera länder.

I deras försök att kringgå Netflix geoblockering uppdaterar ExpressVPN ständigt deras servrar. På så sätt ser de till att de alltid har servrar tillgängliga som gör att du kan komma åt Netflix var som helst i världen. Om Netflix blockerar dig (vilket händer mycket sällan med ExpressVPN-servrar) hjälper ExpressVPN:s kundtjänst dig att hitta rätt server så snabbt som möjligt. Med andra ord kommer är det inga problem med att titta på Netflix med denna VPN.

Är du fortfarande osäker på om detta är rätt leverantör för dig? Deras 30-dagars pengarna tillbaka-garanti kan hjälpa dig att få klarhet i det. Om du inte är nöjd kan du helt enkelt begära tillbaka dina pengar. Om du vill läsa mer om den här leverantören kan du ta en titt på vår ExpressVPN-recension.

ExpressVPN
Vårt val
Vårt val
Erbjudande:
3 månader gratis med ett års abonnemang
Från
$6.67
8.9
  • Väldigt enkel VPN att använda
  • Perfekt för anonym surfning, nedladdning och strömning (ex.v. Netflix)
  • 3000+ servrar i 94 länder
Besök ExpressVPN

2. Strömma Netflix enkelt med NordVPN

NordVPN är en mycket populär VPN-leverantör som är ett bra val för alla som vill titta på amerikanska Netflix. NordVPN arbetar ständigt med sin tjänst för att säkerställa att den aldrig misslyckas med att ge tillgång till Netflix.

Den har en speciell Smart Play-funktion som gör det lätt att besöka den amerikanska versionen av Netflix. Deras Smart Play-teknik (bestående av en krypterad SMART-DNS-funktion) får den automatiskt att se ut som om du är i USA när du surfar in på Netflix webbplats. När anslutningen till amerikanska Netflix har upprättats kommer servrarna inte att omdirigeras längre. Den här funktionen minskar den hastighetsförlust som vanligtvis drabbar när du använder en VPN för Netflix. Dessutom är det ganska svårt för Netflix att upptäcka denna typ av förbikoppling.

NordVPN hjälper dig att komma åt Netflix-bibliotek från följande länder: USA, Storbritannien, Nederländerna, Kanada, Japan, Tyskland, Spanien, Brasilien, Indien, Sydkorea, Frankrike och Italien.

En stor fördel med NordVPN är att den är en mycket överkomlig leverantör för den kvalitet de erbjuder. NordVPN erbjuder också dedikerade IP-adresser och dolda servrar, som båda ger extra ”kamouflering” åt din VPN-anslutning. Men redan en vanlig NordVPN-anslutning ger dig tillgång till amerikanska Netflix i de flesta fall. Om Netflix inte fungerar uppdaterar du bara sidan eller väljer en annan server i appen. Utöver alla dessa fantastiska aspekter har NordVPN en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti så att du kan testa den. Är du nyfiken på den här leverantören? Läs allt om NordVPN:s säkra och bekväma extrafunktioner i vår NordVPN-recension.

NordVPN
Erbjudande:
Endast 3,30 USD per månad för ett 2-årigt abonnemang plus 3 gratis månader
Från
$3.30
9.3
  • Utmärkt skydd och ett stort nätverk av servrar
  • Trevlig och tilltalande app
  • Ingen loggning
Besök NordVPN

Bonustips: Skaffa en dedikerad IP-adress genom NordVPN

Om du är helt galen i strömning och inte kan klarar utan ditt favorit-program från den amerikanska versionen av Netflix så erbjuder NordVPN en bra lösning: en dedikerad IP-adress i USA. En dedikerad IP-adress är en unik IP-adress, en som bara du kan använda. När du använder en normal, delad VPN-IP kan strömningstjänster som Netflix blockera dig om de upptäcker att flera användare med samma VPN-IP besöker Netflix. Men med en dedikerad VPN kan du förhindra att detta händer och fortsätta ha tillgång till alla dina favoritströmningstjänster, som Hulu, Amazon Prime Video, BBC iPlayer, och HBO Max!

3. Billig åtkomst till olika Netflix-bibliotek med Surfshark

Surfsharks mjukvara är extremt användarvänlig, de har bra kundsupport och deras hastigheter är också utmärkta. Risken för att du får uppleva någon fördröjning på grund av denna leverantör är mycket liten.

Om du använder Surfshark för att titta på Netflix kan du få tillgång till många olika versioner av Netflix. Surfshark kan avblockera flera olika Netflix-bibliotek. Dessa inkluderar: Netflix USA, Storbritannien, Indien, Italien, Norge, Tyskland, Australien, Japan, Sydkorea, Polen, Frankrike, Kanada, Turkiet, Sverige, Singapore, Taiwan, Nederländerna och Portugal.

Förutom tillgång till Netflix har Surfshark många extrafunktioner som kommer att förbättra din onlineupplevelse. Surfshark använder extremt säkra protokoll och låter dig anonymt ladda ner torrenter. De erbjuder alla dessa tjänster till otroligt överkomligt pris, vilket gör den till en mycket värdefull VPN för Netflix.

Det finns något mer som gör Surfshark till en bra VPN för att titta på Netflix: med bara ett prisvärt abonnemang kan du ansluta ett obegränsat antal enheter. Med andra ord kan du, om du vill, låta hela din familj använda Surfshark och titta på (amerikanska) Netflix på vilken enhet ni vill! Läs vår fullständiga Surfshark-recension för att lära dig mer om denna leverantör. Är du osäker? Kom ihåg att du kan använda deras 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti för att riskfritt prova denna leverantör under ett par veckor.

Surfshark
Erbjudande:
Surfa säkert och anonymt för endast 2,30 USD per månad
Från
$2.30
9.0
  • Mycket användarvänlig och fungerar med Netflix och torrenter
  • 30 dagars pengarna tillbaka garanti. Utan frågor!
  • Billig med många extrafunktioner
Besök Surfshark

Bonustips: Titta på den amerikanska versionen av Netflix med blott ett klick med CyberGhost!

Även om det finns en hel del VPN-leverantörer som (hävdar att de) ger dig tillgång till amerikanska versionen av Netflix, så gör många av dem inte detta utan problem. Till exempel kan du behöva testa många olika servrar innan du äntligen hittar en som ännu inte har blockerats av Netflix. Det är precis därför CyberGhost har gjort det så enkelt som möjligt att komma åt amerikanska Netflix, med dess dedikerade ”US Netflix”-server. Den här servern ger dig enkel tillgång till alla dina favoritprogram och erbjuder bra strömningshastigheter. Faktum är den att enligt våra hastighetstester är en av de snabbaste CyberGhost-servrarna.

För riktiga strömningsfantaster erbjuder CyberGhost också många andra servrar som är optimerade för specifika strömningstjänster. Oavsett om du vill titta på Hulu, Disney Plus eller någon av de många andra strömningstjänsterna finns CyberGhost för dig. Du kan till och prova den i 45 dagar genom sin pengarna-tillbaka-garanti. Tryck på den orange knappen nedan för att ta reda på hur enkelt CyberGhost gör strömning.

CyberGhost
Erbjudande:
Pröva CyberGhost för 1,99 USD per månad!
Från
$1.99
8.8
  • Mycket användarvänlig
  • Hög kvalitet till ett lågt pris
  • Torrent och Netflix möjligt
Besök CyberGhost

Hur man tittar på amerikanska Netflix via VPN

En VPN-anslutning gör tre saker: den krypterar din internettrafik, omdirigerar all data via en fjärrserver och döljer din plats genom att ändra din IP-adress När du ansluter till en amerikansk server omdirigeras datatrafiken via USA. Detta får Netflix att tro att du är på amerikansk mark, vilket innebär att du får tillgång till amerikanska Netflix.

Du kanske undrar exakt hur du kan göra detta när du har en VPN till din tjänst. Vill du veta hur du steg för steg går tillväga för att titta på amerikanska Netflix med en VPN? Klicka på knappen nedan för en enkel och snabb guide!

Titta på Netflix med en VPN - en steg-för-steg-guide

Kan du använda en gratis VPN med Netflix?

Även om det finns några gratis VPN-leverantörer som gör att du kan kringgå geografiska begränsningar så rekommenderar vi inte att du använder dem. Först och främst kan gratis VPN-leverantörer använda informationen de får om dig och sälja den till andra parter. De lär vara mer benägna än betaltjänster att göra detta, på grund av det starkare ekonomiska incitamentet.

För det andra erbjuder de inte den högsta skyddsstandarden. Ofta har gratistjänster ingen kundservice. Detta innebär att de inte kan hjälpa dig om du behöver hjälp med att få tillgång till amerikanskt Netflix-innehåll eller stöter på andra problem.

Viktigast av allt är att de flesta inte har resurser att ständigt ligga steget före Netflix. Chansen att Netflix kommer att fungera med en gratis VPN är liten. Även om det fungerar så kommer du förmodligen att stöta på extrema laddningstider eftersom du måste dela en server med många andra användare. Om du bekvämt vill titta på amerikanska Netflix så är en gratis VPN helt enkelt inte inget alternativ.

Om du inte är säker på om du vill betala för ett VPN-abonnemang så kan du kolla in några av de testversion som bra VPN-leverantörer erbjuder. Med en testperiod kan du se om en VPN är användbar för dig utan att fastna i ett långt abonnemang.

Hur många filmer och serier har Netflix?

Det finns en webbplats som heter uNoGS som upprätthåller en uppdaterad databas över Netflix-biblioteket i specifika länder. Med hjälp av denna data gjorde vi ett diagram som visar hur mycket innehåll Netflix USA har jämfört med andra länder:

Netflix-bibliotek olika länder

 

Som du kan se toppar Netflix UK listan, tätt följt av andra länder med många engelsktalande (Kanada och USA). Föga förvånande tenderar länder med många invånare att ha fler filmer och tv-program tillgängliga än i de med färre invånare. Till exempel har Mexiko (ett spansktalande land) och Brasilien (ett portugisiskttalande land) ett större Netflix-bibliotek med tv-program och filmer än Spanien respektive Portugal.

Många anglosaxiska länder trotsar dock denna regel jämfört med sina icke-engelskspråkiga motsvarigheter, vilket kan ses ovan. Australier har mycket mer innehåll tillgängligt än tyskar har, även om det bor tre gånger fler människor i Tyskland.

Tänk på att utbudet av filmer och tv-serier som Netflix erbjuder i olika länder ständigt förändras. Innehåll läggs till och tas bort varje dag, så att siffrorna ständigt fluktuerar. Trots detta kvarstår skillnaderna. I allmänhet hamnar den brittiska versionen av Netflix överst ifråga om att ha det största biblioteket med mest innehåll.

Serier och filmer endast tillgängliga på Netflix USA

Även om Storbritannien nyligen har tagit över topplaceringen i länder med flest mängder tv-program och filmer är Netflix USA fortfarande enormt populär. De bästa Netflix-serierna och filmerna finns där. Det är därför ingen överraskning att Netflix USA fortfarande är den mest populära Netflix-versionen för människor som bor utanför USA. Denna skillnad i antalet tv-program och filmer beror inte på att Netflix försöker vara elak mot sina kunder. Företaget har faktiskt kontrakt med distributörer i varje land som de måste hedra. Dessa distributörer pressar Netflix att styra var kunderna kan komma åt visst innehåll. Lyckligtvis kan du kringgå dessa begränsningar med en VPN.

Netflix original, till exempel 13 Reasons Why, Orange is the New Black och The Crown sänds över hela världen. I dessa fall äger Netflix rättigheterna och behöver inte ta handskas med någon mellanhand. Detsamma gäller tyvärr inte för andra tv-serier och filmer. Vi har listat en del Netflix-innehåll som för närvarande är tillgängligt på den amerikanska versionen av Netflix, men inte överallt annars i världen. Först ut – några tv-serier:

  • All American
  • America’s Next Top Model
  • American Horror Story
  • Avatar: The Legend of Korra
  • Broadchurch
  • Call the Midwife
  • Criminal Minds
  • Episodes
  • Grey’s Anatomy
  • Hannibal
  • Ink Master
  • Legacies
  • NCIS
  • New Girl
  • Portlandia
  • Private Practice
  • Schitt’s Creek
  • Supernatural
  • The Twilight Zone
  • Twin Peaks

Netflix USA har också många filmer som inte är tillgängliga över hela världen:

  • Bad Grandpa .5
  • Blackfish
  • Brokeback Mountain
  • Burning
  • Casino Royale
  • Chef
  • Dances with Wolves
  • Into the Wild
  • Lady Bird
  • Legally Blond
  • Les Misérables
  • Moonlight
  • Pan’s Labyrinth
  • Rango
  • Shutter Island
  • Superbad
  • The Dark Knight
  • The Girl with the Dragon Tattoo
  • The Help
  • The Princess and the Frog
  • The Theory of Everything
  • Wild Child
  • 17 Again

Naturligtvis finns det många fler filmer och serier på den amerikanska versionen av Netflix som inte är tillgängliga överallt annars. Detta är bara ett litet urval av populärt innehåll som för närvarande inte är tillgängligt för alla Netflix-användare. Dessutom läggs nytt innehåll till på plattformen dagligen, så kolla gärna in allt innehåll själv!

Om du inte är i USA just nu eller helt enkelt vill komma åt ditt vanliga Netflix-innehåll medan du håller dig säker online rekommenderar vi att du använder en av de VPN-leverantörer som nämns i vår lista över de bästa Netflix-VPN:erna ovan.

Varför fungerar inte Netflix med varje VPN?

Netflix fungerar inte alltid när du använder VPN. Detta beror att företaget aktivt försöker stoppa människor från att försöka kringgå dess geografiska begränsningar. Som vi har nämnt har Netflix juridiska kontrakt med producenter och filmdistributörer över hela världen, vilket innebär att en stor del av deras innehåll bara kan visas i specifika länder. Du hittar inte alla amerikanska serier och filmer på den brittiska versionen av Netflix, eller tvärtom.

För att genomdriva dessa ”regler” använder Netflix lokalisering kopplad till din IP-adress för att avgöra om du ska få tillgång till visst innehåll. Om du till exempel använder en tysk IP-adress för att gå komma ut på nätet så får du se den tyska versionen av Netflix när du loggar in på ditt Netflix-konto. En VPN kan ändra ip-adressen du använder för att komma åt internet. Detta avblockerar Netflix från andra länder, var du är.

Netflix vet dock att detta händer. Det är därför de försöker ta reda på IP-adresser som används av VPN, genom att titta på trafiksiffror och därefter blockera dessa IP-adresser. Istället för att kunna titta på någon film eller serie på Netflix får många VPN-användare därför se ett felmeddelande som uppger att de måste stänga av sin proxyanslutning/sitt avblockeringsverktyg för att kunna använda plattformen.

netflix error

Lyckligtvis försöker Netflix göra sina tv-program och filmer tillgängliga var som helst i världen. Detta skulle innebära att alla Netflix-användare skulle ha tillgång till samma filmer och serier samtidigt. Det tar dock ett tag innan vi når den punkten. För tillfället kommer en bra VPN som inte blockeras av Netflix att ge dig den största chansen att nå utländskt Netflix-innehåll med ditt konto.

Använda en VPN för att kringgå geografiska begränsningar

Vi testade flera VPN-leverantörers följande funktioner och skapade en topp 3-lista av de bästa VPN-leverantörerna för att titta på (amerikanska) Netflix. Nedan visas de fem olika faktorerna vi tog hänsyn till när vi skapade vår topp 3-lista. VPN-leverantörerna ovan utmärker sig på alla dessa fronter och förtjänar en plats på vår lista.

VPN-funktionVarför den är viktig
Tillgång till Netflix Alla VPN-leverantörer försöker (och lyckas) kringgå Netflix begränsning, så detta är den viktigaste funktionen vi testar. Om vi inte kunde titta på Netflix (särskilt amerikanska Netflix) med en leverantör så skulle vi inte inkludera dem i den här listan.
HastighetNär du tittar på Netflix vill du inte vänta länge på att din film eller ditt avsnitt ska laddas. Således är hastighet mycket viktigt för denna rangordning. Förståeligt nog. för ju större avståndet mellan servrarna är, desto långsammare är anslutningen. Men mellan olika leverantörer finns det också stora hastighetsskillnader. Hos vissa leverantörer kan du knappast märka av skillnaden, men hos andra kan de låga hastigheterna vara ganska frustrerande.
Kundservice Eftersom VPN-leverantörerna ständigt måste hitta vägar runt geografiska blockingar kan det hända att Netflix kommer att blockera vissa servrar som en leverantör använder. Det här är ögonblicket då kundservice blir viktig. Om leverantören har bra kundservice kommer de att kunna vägleda dig till en server som ännu inte är blockerad av Netflix.
Dedikerad IP-adressEn annan tjänst som vissa leverantörer har är en dedikerad IP. Netflix upptäcker främst VPN-IP-adresser när de ser att många människor samtidigt använder Netflix från samma IP-adress. Med hjälp av en dedikerad IP kommer VPN-leverantörerna att ge dig en personlig IP. Du kommer att vara den enda personen som använder den IP-adressen, vilket sannolikt inte orsakar någon misstanke hos Netflix. Men den här funktionen kostar ofta extra och minskar din integritetsnivå något, så det här är inte den viktigaste.
Antal tillåtna enheteralla VPN:er vi rekommenderar för Netflix har användbara appar som enkelt kan laddas ner och installeras på din smartphone samt din surfplatta och smart-TV. Med andra ord kan du njuta av ett större utbud av filmer och serier på vilken enhet du än äger: iPhone, iPad, Mac, Windows PC, smart TV, Chromecast, Android TV och andra Android-enheter.

Betala mindre för ditt Netflix-abonnemang med en VPN

Om du inte har ett Netflix-abonnemang ännu kan du också använda en VPN för att få en fin rabatt. Vi gjorde en omfattande undersökning av de olika priserna på ett Netflix-abonnemang i olika länder. Genom att välja en VPN-server i ett visst land kan du abonnera på Netflix som om du vore i det landet.

Detta påverkar inte innehållet du kan se på plattformen. Du får ju du trots allt alltid se den version av Netflix som motsvarar din plats. Det spelar ingen roll om du abonnerar på Netflix från Argentina eller Turkiet: om du använder en amerikansk IP-adress för att komma åt Netflix får du fortfarande se alla filmer och filmer som ingår i den amerikanska katalogen. För närvarande är det billigast att abonnera på Netflix via en turkisk IP-adress.

Övriga fördelar med att använda en VPN

Att avblockera landsspecifikt Netflix-innehåll är inte den enda fördelen en VPN-tjänst har att erbjuda. Det ger dig nästan komplett frihet på internet. Områdesbegränsningar införs av strömningstjänster, men det finns också länder som begränsar sina medborgares internettillgång. Denna typ av censur kan också kringgås med en VPN.

En VPN krypterar all din internettrafik. Den omdirigerar också all trafik via dess servrar. Dessa funktioner gör det mycket svårare för hackare, regeringar eller andra aktörer att få tillgång till någon av dina personuppgifter. På så sätt erbjuder en VPN säkerhet så att du tryggt kan röra dig på internet.

En annan viktig egenskap hos en VPN är anonymiteten den kan erbjuda dig. Eftersom VPN-routrarna omdirigerar din trafik via en annan IP-adress kommer ingen att se din egen IP-adress. Din IP-adress är länkad till din plats och i slutänden till din identitet. Genom att dölja din IP-adress med en VPN blir du mycket mer anonym på nätet.

Sammantaget är en VPN användbar till så mycket mer än att bara titta på det amerikanska Netflix-innehållet. Den ger dig mer frihet, säkerhet och anonymitet online.

Andra metoder för att kringgå områdesbegränsningar: proxyservrar och Tor

Tor - The Onion Router logotypVissa påstår att man kan använda en proxyserver eller Tor-webbläsare för att titta på amerikanska Netflix. Vår erfarenhet är dock att Netflix blockerar användningen av de flesta proxyservrar. Dessutom kommer anslutningen inte att vara lika stabil och snabb som med andra metoder vilket innebär att inläsning kan vara mycket tröttsam.

Tor fungerar som en webbläsare och skickar din internettrafik via olika servrar över hela världen. Varje server kommer att erbjuda ytterligare ett lager av anonymitet. Eftersom trafiken måste färdas genom så många olika ”noder” kan Tor också vara långsam.

Dessutom kan du inte med Tor-webbläsaren se till att avslutningsservern (den senaste omdirigeringsnoden) ligger i USA. Detta innebär att det inte är mycket mer än en chansning med låga odds att försöka nå åt amerikanska Netflix via Tor. Att strömma videor från Netflix kräver en hel del datahastighet. Av denna anledning rekommenderar vi att du använder en bra VPN istället. Dessutom kan en VPN ge dig många fler förmåner än att bara titta på amerikanska Netflix, som omfattas av föregående avsnitt.

Titta på Netflix med Smart DNS

Alla datorer har en unik IP-adress. Den här IP-adressen är länkad till ett namn. DNS (Domain Name Server, sv: domännamnsserver) håller reda på vilket webbplatsnamn som tillhör vilken IP-adress. Du kan se DNS som en internets telefonbok. Med en Smart DNS kan du ändra datorns plats. Via Smart DNS kontaktar du en amerikansk server och tilldelas en amerikansk IP-adress. Detta är ett bra sätt att avblockera amerikanska Netflix och till hela det amerikanska Netflix-biblioteket var som helst i världen.

Tänk på att en Smart DNS inte krypterar och omdirigerar din internettrafik. För säkrare och privat internet rekommenderar vi användning av VPN.

Titta på Netflix med VPN - vanliga frågor

Nedan finner snabbt svar på alla dina frågor om att titta på Netflix med VPN. Klicka bara på en fråga för att se svaret. Stöter du fortfarande på ett problem eller har du en specifik fråga? Tveka inte att lämna en kommentar nedan så vi kan hjälpa dig.

Det finns flera VPN-tjänster som fungerar bra med Netflix. Vi rekommenderar ExpressVPN, NordVPN och SurfShark. Dessa leverantörer har många servrar som hjälper dig att strömma allt innehåll på Netflix som du vill ha. Dessutom erbjuder de den hastighet du behöver för att strömma en film eller serie utan att vänta på att den ska buffra hela tiden.

Vissa VPN-servrar är kända hos Netflix. Om du använder någon av dessa servrar kommer Netflix att känna igen serverns IP-adress och blockera din åtkomst. Det finns dock flera bra VPN-leverantörer som ser till att det alltid finns en server tillgänglig som Netflix ännu inte har upptäckt.

Om du inte är i ett land där det är förbjudet att använda en VPN så är det helt lagligt att titta på Netflix med VPN. Netflix uppmuntrar inte användningen av VPN med sin tjänst, men dock är det lagligt att använda VPN i stora delar av världen.

De filmer och serier som finns tillgängliga på Netflix skiljer sig mellan länder. Den amerikanska versionen av Netflix har det största innehållsbiblioteket. Om du för närvarande inte är i USA utan vill titta på en film som bara är tillgänglig på den amerikanska versionen av strömningstjänsten så behöver du en VPN. På så sätt kan du ansluta till en VPN-server i USA och få tillgång till Netflix USA.

Många gratis VPN-tjänster fungerar inte med Netflix, eftersom Netflix har blockerat IP-adresserna för dessa servrar. Med andra ord får du inte tillgång till serierna och filmerna på strömningstjänsten medan VPN är aktiverad. Ibland kan en gratis VPN-server fungera ett tag, men detta varar vanligtvis inte länge. Om du vill använda Netflix med en VPN är det istället bättre att välja en billig, premium-VPN, som exempelvis Surfshark.

Att titta på Netflix med VPN är enkelt. Du skaffar helt enkelt ett abonnemang hos din leverantör, ansluter till rätt VPN-server (till exempel en amerikansk server om du vill titta på Netflix USA) och går till Netflix webbplats eller app. Om du behöver en mer detaljerad steg-för-steg-guide kan du kika i denna artikel.

Netflix kanske känner igen att du försöker komma åt deras webbplats medan du har en VPN eller proxy aktiverad. De har en lista över kända IP-adresser till proxy och VPN:er som de nekar tillgång till. Om du försöker titta på Netflix medan du har en sådan proxy eller VPN aktiverad så kommer du inte att kunna titta på filmer eller serier förrän du stänger av proxyn eller VPN:en.

Om du fortfarande vill titta på Netflix via en VPN eller proxy, till exempel av säkerhetsskäl, kan du försöka välja en annan VPN/proxy-server och återansluta.

Tech journalist
Tove har arbetat för VPNoverview sedan 2017 som journalist skrivande om cybersäkerhet och utvecklingen i integritetsfrågor. Sedan 2019 är hon VPNoverview.com's nyhetskoordinator inom cybersäkerhet.