Bästa VPN för iPhone och iPad (iOS)

3 people on a train holding their iPhone
Klicka här för en kort sammanfattning
I korthet - bästa VPN för iPhone och iPad

Vi har testat olika VPN-tjänster för att se vilken som är bäst för iPhone och iPad. I våra tester tittade vi specifikt på hastighet, säkerhet, integritet, användbarhet, extrafunktioner och pris. Med dessa överväganden i åtanke kom vi fram till följande topp 3-lista av bästa VPN-tjänster för iOS:

  1. ExpressVPN: totalt sett bästa VPN, även för iPhone och iPad.
  2. CyberGhost: utmärkt VPN, billigare än ExpressVPN men något långsammare också.
  3. Surfshark: relativt ny VPN, förvånansvärt billig och snabb.

Sekretessinställningar iOS iPhoneDessa dagar är det allt viktigare att vara extra försiktig när man kopplar upp sig. Detta gäller även iPhone- och iPad-användare. Offentliga Wi-Fi-nätverk är inte alltid säkra och många webbplatser och appar spårar din onlineaktivitet. För att se till att inga (skadliga) aktörer spionerar på dig så är det en bra idé att börja använda en VPN (Virtual Private Network).

iOS är känt för sitt skydd mot skadlig programvara. Dessa funktioner skyddar dock inte de otrygga nätverk du ansluter till. En VPN ger dig det extra skyddslagret. Lyckligtvis är det snabbt och enkelt att installera en VPN på iOS. Den här artikeln kommer att berätta allt om de bästa VPN-tjänsterna för iPhone och iPad.

De bästa VPN-apparna för iPhone och iPad – vår topp 3-lista

Att välja rätt VPN beror på hur du definierar dina personliga behov. Vill du ha en snabb VPN? Eller skulle du offra lite fart för extra kryptering och säkerhet? Vilken är din VPN-budget? Med dessa faktorer i åtanke har vi listat tre fantastiska VPN-tjänster till iOS åt dig. De fungerar alla perfekt på din iPhone och iPad.

1. ExpressVPN: stabila hastigheter och hög säkerhet

ExpressVPN är en mästare på säkerhet, hastighet och användbarhet. Denna premium-VPN har praktiskt taget inga brister. Och den är särskilt lämplig för iOS-användare. ExpressVPN skyddar din data och erbjuder servrar i nästan 100 länder. Dessutom är dess väldesignade appar lätta att använda och fungerar perfekt på iPhone och iPad.

Enligt vår mening är ExpressVPN för närvarande marknadens bästa VPN. Detta gäller inte bara för iOS, utan också för andra system. Dock är denna VPN-tjänst lite dyrare än många av sina konkurrenter. Lyckligtvis har ExpressVPN en 30 dagars-pengarna-tillbaka -garanti. Vilket innebär att du har en månad för att testa tjänsten kostnadsfritt. Om den inte passar dig så kan du begära tillbaka dina pengar, utan frågor.

ExpressVPN
Vårt val
Vårt val
Erbjudande:
3 månader gratis med ett års abonnemang
Från
$6.67
8.9
  • Väldigt enkel VPN att använda
  • Perfekt för anonym surfning, nedladdning och strömning (ex.v. Netflix)
  • 3000+ servrar i 94 länder
Besök ExpressVPN

2. CyberGhost: effektiv, användarvänlig programvara

CyberGhost är en användarvänlig VPN-leverantör med ett mycket rimligt pris. Det erbjuder snabba servrar, hög säkerhetsnivå och användarvänliga appar. Den kan bara vara det bästa iOS VPN-valet om du inte har använt en VPN tidigare. En annan stor fördel som erbjuds av CyberGhost är 45-dagars pengarna tillbaka-garanti. Detta är en längre period än de flesta andra VPN-leverantörer erbjuder. Du kan se det som en längre ”provperiod” med CyberGhost.

Det enda negativa: i våra tester var CyberGhost något långsammare än ExpressVPN och Surfshark. Ändå visade sig resultaten fortfarande vara förvånansvärt höga i vår senaste jämförelse. Kort sagt är CyberGhost en bra VPN för iPhone och iPad.

CyberGhost
Erbjudande:
Pröva CyberGhost för 1,99 USD per månad!
Från
$1.99
8.8
  • Mycket användarvänlig
  • Hög kvalitet till ett lågt pris
  • Torrent och Netflix möjligt
Besök CyberGhost

3. Surfshark: hög kvalitet till ett lågt pris

Surfshark är en relativt ny VPN som klättrade till toppen av våra listor mycket snabbt. Denna VPN fick vår rekommendation som en av de erbjudande som gav mest för pengarna. Den är mycket snabb och har en enkel men solid iOS-app. Surfsharks säkerhet och integritet är också förstklassiga. Med denna VPN kan du surfa på din iPhone eller iPad utan att oroa dig.

Surfshark gjorde många positiva förändringar på kort tid. Särskilt när det gäller deras kundservice och extrafunktioner. De har hanterat sin nyfunna framgång riktigt bra, med en liten tillfällig vurpa. Surfshark erbjuder också en 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti. Så du kan testa deras tjänst utan att låsa dig vid något årslångt abonnemang.

Surfshark
Erbjudande:
Surfa säkert och anonymt för endast 2,30 USD per månad
Från
$2.30
9.0
  • Mycket användarvänlig och fungerar med Netflix och torrenter
  • 30 dagars pengarna tillbaka garanti. Utan frågor!
  • Billig med många extrafunktioner
Besök Surfshark

Vad ska man tänka på när du väljer en VPN för iPhone

Det finns flera saker du måste tänka på innan du väljer en VPN för din iPhone. Här är de viktigaste faktorerna vi använde för att konstruera vår lista över de tre bästa VPN-tjänsterna för iOS:

  • Hastighet: VPN:er påverkar ofta hastigheten på ens internetanslutning. Vissa leverantörer sänker ens hastighet mer än andra. För att säkerställa att din anslutning lider så lite som möjligt så testade vi hur olika VPN-tjänster påverkar internethastigheten på iPhone.
  • Säkerhet och integritet: Bästa VPN>< för iOS använder stark kryptering, har en strikt icke-loggningspolicy och har inte haft några tidigare integritetsmissöden. Ytterligare säkerhetsfunktioner, till exempel en kill switch, beaktades också i våra tester.
  • Användarvänlighet: Ett intuitivt användargränssnitt och användarvänlighet är mycket viktiga faktorer. Att säkra din anslutning ska vara så enkelt som möjligt. Det innebär att vi har ägnat extra uppmärksamhet åt UI-designen och kvaliteten på kundtjänstteamen.
  • Servrar: Om du använder din iPhone-VPN för att avblockera webbplatser så vill du ha ett stort servernätverk. Tyska VPN-servrar kan till exempel inte tillgå amerikanska Netflix. Ju närmare en VPN-server är din plats, desto högre hastigheter får du.
  • Extra funktioner och alternativ: Inte alla VPN-tjänster är lika. Detta gäller även för de extrafunktionersom erbjuds av olika VPN-leverantörer. Medan vissa VPN-tjänster ger integritetslösningar utan krusiduller så gör andra leverantörer allt för att erbjuda extrafunktioner. Dessa kan sträcka sig från adblockers till dolda servrar. Vissa VPN-tjänster har också särskilda geoavblockeringsfunktioner och Netflix-kompatibilitet.
  • Kostnad: Även om hastigheten och säkerheten för en VPN är oerhört viktig kan kostnaden för tjänsten inte ignoreras. Naturligtvis gillar alla spara lite pengar. Det är därför vi också såg till att överväga priset hos olika VPN-leverantörer.

Baserat på ovanstående kriterier kom vi fram till våra tre bästa VPN-tjänster för iPhone/iOS. Vilken av dessa leverantörer är bäst för dig? Det beror på vilka faktorer du anser vara de viktigaste.

Gratis kontra betalda VPN-appar för iOS

gratis-VPN-troféMed så många existerande VPN-tjänster, finns det också några gratis alternativ tillgängliga. De kan verka bra till en början, men de flesta gratis VPN-tjänster har betydande nackdelar. Till exempel tillämpar många kostnadsfria VPN-tjänster data-, hastighets- och servergränser. På grund av dessa lär du sannolikt inte att kunna använda din iOS-VPN så fritt som du vill.

Dessutom är deras integritets- och säkerhetspaket ofta mycket nedslående och till och med farliga. Detta är raka motsatsen till en bra iOS-VPN. Om du laddar ner en slumpmässig gratis VPN-app på din iPhone så kommer dina personuppgifter att samlas in och delas. Du kanske till och med laddar ner skadlig kod till din enhet.

Om du fortfarande vill prova en gratis VPN så rekommenderar vi att du väljer en från vår lista över de bästa gratis VPN-tjänsterna. På så sätt kan du vara säker på att du arbetar med en åtminstone relativt säker och säker VPN, även om du kanske fortfarande måste hantera hastighets- eller bandbreddsgränser. Observera också att vi inte specifikt har testat dessa VPN-tjänster ifråga om iPhone-kompatibilitet.

Varför använda en VPN för iPhone och iPad?

VPN-tjänster har otaliga fördelar. Därmed finns det många olika skäl för iPhone- och iPad-användare att börja använda dem. Här är de tre viktigaste fördelarna med att använda en VPN på din iPhone.

AnledningFörklaring
Säkra din internetanslutningiPhone-användare är inte alltid medvetna om de risker som offentliga Wi-Fi-nätverk utgör för dem. Eftersom de integrerade säkerhetsfunktionerna hos iPhone är ganska avancerade kan iPhone-användare tro att de inte behöver något ytterligare skydd. Offentliga Wi-Fi-nätverk kan dock utnyttjas av cyberbrottslingar för att komma åt dina lösenord, personliga bilder och till och med bankuppgifter. iPhones säkerhetsåtgärder skyddar dig inte här. Därför är säkrare anslutning den viktigaste anledningen för de flesta iPhone-användare att skaffa en VPN.
Skydda din integritet onlineEn massa människor, iPhone-användare eller på annat sätt, gillar inte nyfikna ögon. Företag kan använda din personliga onlineinformation för att visa dig riktade annonser och andra olägenheter. I vissa länder kan det till och med vara farligt att besöka vissa webbplatser eller uttrycka vissa idéer utan att göra dig anonym med ett verktyg som en VPN. Slutligen använder många en VPN för anonyms nedladdning, även om det bör noteras att olaglig nedladdning fortfarande är olaglig, även om du använder en VPN.
Avblockering av webbplatser och strömningstjänsterEn annan och alltmer poplär anledning till att använda en VPN, är en VPN:s förmåga att avblockera geografiskt begränsat innehåll. Till exempel kan en VPN hjälpa dig att komma åt utländska webbplatser eller utländskt innehåll, som annars skulle blockeras för dig. Det kan hjälpa dig att komma åt Amerikanska versionen av Netflix trots att du inte är i USA eller BBC iPlayer utan att vara i Storbritannien. Detta fungerar också när du befinner dig i ett land där många västerländska webbplatser är blockerade, till exempel Kina.

Installera en VPN på iOS

Det finns olika sätt att installera en VPN-app på din iPhone. De flesta VPN-leverantörer har gjort det mycket enkelt att konfigurera en anslutning. För mer information kan du läsa allt om att installera en VPN på din iPhone här.

Många VPN-leverantörer erbjuder inbyggda iOS-appar som kan installeras genom att följa dessa steg:

Installera VPN steg för steg smartphone

  1. Skapa ett konto och för ett abonnemang hos en VPN-leverantör på deras officiella webbplats;
  2. Ladda ner VPN-appen från App Store;
  3. Öppna appen och logga in med dina inloggningsuppgifter;
  4. Om du vill kan du justera VPN:ens inställningar (protokoll, ytterligare säkerhetsalternativ) efter eget tycke och välja önskad VPN-server;
  5. Starta VPN:en. Din iPhone lär uppmana dig att justera konfigurationen av din VPN-anslutning genom att gå till ”nätverk”. Tillåt detta.

Nu är du ansluten till en VPN-server och kan fröjdas över ett friare och säkrare internet.

Hur man manuellt installerar en VPN på iOS

Förutom att installera en dedikerad app kan du också manuellt installera en VPN på din iPhone. För att göra detta behöver du några detaljeruppgifter, som du troligtvis kan hitta på webbplatsen för din valda VPN-leverantör. Tänk på att du fortfarande måste skaffa ett abonnemang hos en VPN-leverantör innan du kan konfigurera en anslutning på det här sättet.

Följ dessa steg för att manuellt installera en VPN på din iPhone:

  1. Gå till ”Inställningar”;
  2. Rulla ner och tryck på ”Allmänt”;
  3. Rulla hela vägen ner och välj ”VPN”.
  4. Tryck på ”Lägg till VPN-konfiguration” och lägg till nödvändiga uppgifter.

Skärmbild: lägg till VPN-konfiguration

På så sätt kan du manuellt installera en VPN på din iPhone. Men om din valda VPN-tjänst har sin egen app så rekommenderar vi starkt att du använder den. Detta gör det mycket enklare för dig att växla mellan servrar och slå på och stänga av anslutningen.

Slutsats – bästa VPN för iPhone och iPad

Kort sammanfattat är de bästa VPN-tjänsterna för iPhone, enligt oss:

  1. ExpressVPN
  2. CyberGhost
  3. Surfshark

Dessa VPN-tjänster är alla bra val för iPhone och iPad. De har alla snabba, säkra och användarvänliga appar som kan laddas ner från App Store. ExpressVPN erbjuder de mest stabila och pålitliga anslutningarna. CyberGhost är den perfekta leverantören för nybörjare. Surfshark är otroligt billig men erbjuder fortfarande bra kvalitet.

Vill du hellre välja en annan VPN för din iPhone? Du ska du ta en titt på vår översikt över de bästa VPN-er som vi har testat. Oavsett vilken VPN du väljer så kommer dem att ge dig och din iOS-enhet mer onlinesäkerhet, integritet och internetfrihet.

Bästa VPN för iPhone - vanliga frågor

Har du en brådskande fråga om användningen av en VPN på iPhone eller iPad? Kolla in våra vanliga frågor nedan och klicka på en fråga för ett kort och tydligt svar.

ExpressVPN visar sig vara allra bästa VPN för iOS. Denna VPN-tjänst erbjuder höga hastigheter, ett stort antal servrar på många platser och en utmärkt integritetspolicy som inte tillåter någon loggning. Vill du hellre välja en annan VPN? Läs om våra tre bästa VPN för iPhone och iPad här.

Tyvärr har gratis VPN ofta en data-, hastighets- eller servergräns. Detta innebär att du inte kommer att kunna använda säkert internet på obegränsad tid. Dessutom är säkerheten hos många gratis VPN:er ofta inte bra.

Om du ändå vill överväga alla dina alternativ rekommenderar vi att du väljer någon av leverantörerna från vår lista över bästa gratis VPN-tjänster.

Det enklaste sättet att ansluta till VPN är genom att installera din leverantörs officiella VPN-app. När du har installerat behöver du förmodligen bara trycka på en knapp för att aktivera anslutningen.

Det är också möjligt att konfigurera en VPN-anslutning via inställningarna i iOS. Detta kan vara användbart när du inte vill använda en app eller om det inte finns någon app tillgänglig. I så fall anger du helt enkelt dina användaruppgifter i VPN-inställningarna på din iPhone och ansluter manuellt. Du ställer in detta på några sekunder.

En VPN krypterar din internettrafik genom att omdirigera den genom en virtuell, krypterad tunnel. På grund av detta kan din IP-adress inte spåras och du minskar risken för datastöld. I allmänhet är du mycket säkrare online med en VPN.

iOS är känt för sitt goda skydd mot skadlig kod. Tyvärr säger det ingenting om säkerheten för de nätverk du ansluter till. Särskilt med offentliga Wi-Fi-nätverk är säkerheten inte alltid garanterad. Därför rekommenderar vi att du använder en lämplig VPN för din iPhone, eftersom den krypterar din nätverkstrafik, vilket gör det mycket svårare för tredje part att komma över din information eller bryta sig in på din enhet.

Tech journalist
Tove har arbetat för VPNoverview sedan 2017 som journalist skrivande om cybersäkerhet och utvecklingen i integritetsfrågor. Sedan 2019 är hon VPNoverview.com's nyhetskoordinator inom cybersäkerhet.