Bästa VPN för Kodi

Klicka här för en kort sammanfattning av den här texten
De bästa VPN:erna för Kodi: en sammanfattning

Folk använder Kodi för att streama sina favoritfilmer och -serier. Vill du streama på ett säkert och anonymt sätt? Då behöver du ett VPN. Med ett VPN kan du kringgå nätcensur. Dessutom kommer dina onlinedata alltid att vara väl skyddade.

ExpressVPN är ett utmärkt VPN som fungerar med Kodi och erbjuder rejält skydd .

NordVPN och IPVanish är andra fantastiska alternativ för Kodi.

Vill du veta mer om Kodi och de bästa VPN:erna som du kan använda för att streama säkert? Läs hela vår artikel nedan.

kodi-tv-vpn

Kodi är utan tvekan en av de bästa streamingtjänsterna för tillfället. Det är en gratis plattform med öppen källkod som ger tillgång till ett fantastiskt utbud av filmer, serier och sporttävlingar. Kodi har applikationer för Windows, MacOS, Linux, Android, iOS och Raspberry Pi. Dessutom kan den användas på flera enheter, såsom Apple TV, Google Nexus Player och Nvidia Shield.

Om du använder Kodi i kombination med ett VPN kommer du att få många olika fördelar. Din streamingtrafik kommer att vara anonym och du kommer att kunna kringgå georestriktioner för att få tillgång till mer innehåll. Dessutom skyddar ett VPN din internetanslutning mot externa hot. Därför rekommenderar vi starkt att du använder ett VPN för Kodi. Du kanske undrar vilket VPN du ska använda. Vilket är det bästa VPN:et för att streama med Kodi? I den här artikeln diskuterar vi tre fantastiska alternativ.

Bäst VPN för Kodi: Våra topp 3

Alla VPN-leverantörer nedan fungerar väl med Kodi. Dessutom garanterar de en säker och anonym anslutning som också låter dig få tillgång till mer innehåll.

1. ExpressVPN: stort servernätverk

Det finns en anledning till att ExpressVPN hamnar på toppen i de flesta av våra tester. Denna leverantör har en riktigt bra kundtjänst och ett stort servernätverk med serverplatser över hela världen. Deras säkerhetsåtgärder är av hög kvalitet och det finns alltid en server som ger dig tillgång till amerikanska Netflix. Således är denna leverantör perfekt att använda med Kodi. Enligt vår erfarenhet är anslutningshastigheten och -stabiliteten också mycket bra. Vi måste nämna att ExpressVPN är lite dyrare än många andra VPN:er, men i gengäld du får den bästa kvaliteten.

ExpressVPN
Vårt val
Vårt val
Erbjudande:
3 månader gratis med ett års abonnemang
Från
$6.67
8.9
  • Väldigt enkel VPN att använda
  • Perfekt för anonym surfning, nedladdning och strömning (ex.v. Netflix)
  • 3000+ servrar i 94 länder
Besök ExpressVPN

2. NordVPN: utmärkt kryptering

NordVPN har tusentals servrar i över 50 länder. De fokuserar särskilt på tjänstens säkerhet. Tack vare detta erbjuder de säkerhet av hög kvalitet och för inga loggar. Även om hastigheten på deras servrar tidigare fått lida på grund av de höga krypteringsnivåerna, är detta inte längre ett problem idag. Därför är NordVPN nu perfekt för streaming. Du kan använda ett abonnemang på sex enheter samtidigt. NordVPN är också ett av de mest prisvärda premium-VPN:erna på marknaden.

NordVPN
Vårt val
Vårt val
Erbjudande:
Only $3.29 a month for a two-year subscription with a 30-day money-back guarantee!
Från
$3.29
9.3
  • Excellent protection and a large network of servers
  • Nice and pleasing application
  • No logs
Besök NordVPN

3. IPVanish: mycket användarvänligt

IPVanish är för närvarande ett av de snabbaste VPN:erna, vilket gör det mycket lämpligt för streaming. Denna VPN-leverantör har en detaljerad guide på deras webbplats som hjälper dig att konfigurera deras applikation så att den fungerar väl med Kodi. För personer som gillar att streama anonymt och säkert erbjuder IPVanish den bästa kombinationen av hastighet och säkerhet.

Besök IPVanish

VPN för Kodi: vad du ska hålla utkik efter

Det finns flera VPN som fungerar bra i kombination med Kodi. Det kan vara svårt att välja mellan alla dessa tjänster. Så vad exakt ska du hålla utkik efter när du väljer ett VPN för Kodi? För det första är hastigheten mycket viktig. En långsam internetuppkoppling är irriterande, särskilt om allt du vill göra är att streama en film. Nästa viktiga faktor är ett VPN:s integritetspolicy. Vissa VPN-leverantörer för loggar som innehåller personlig information eller data om ditt onlinebeteende. Om du vill bibehålla din integritet online väljer du ett VPN med en ”inga loggar”-policy.

En annan viktig faktor är mängden servrar ett VPN har att erbjuda. De flesta VPN:er har servrar i flera länder. Platsen för dessa servrar är viktig för att kunna kringgå blockeringar av onlineinnehåll. Vill du titta på tysk TV utomlands? Då behöver du en VPN-leverantör som har tyska servrar. Slutligen är det alltid bekvämt om VPN:et erbjuder bra valuta för pengarna och användarvänliga applikationer.

Vi har tagit hänsyn till faktorerna ovan när vi skapade våra tidigare topp 3.

Kostnadsfria VPN:er för Kodi

trophy

I jakten på ett bra VPN för Kodi har du förmodligen stött på ett par kostnadsfria VPN:er också. Fastän dessa VPN:er verkar mycket attraktiva är de ofta inte säkra att använda. Dessutom har många av dessa gratisalternativ data- eller hastighetsbegränsningar. Det innebär att du kan få en långsam internetuppkoppling eller laggande filmer.

Om du inte vill drabbas av dessa gränser och föredrar att använda internet utan bekymmer, rekommenderar vi ett betalt VPN. Ta en titt på vår lista över de bästa billiga premium-VPN:erna om du letar efter bra alternativ som inte kostar alltför mycket.

Skulle du hellre prova ett kostnadsfritt VPN först? Se till att du använder ett pålitligt, kostnadsfritt VPN som inte äventyrar din säkerhet.

Varför ska jag använda ett VPN för Kodi?

Kodi är inte helt säker: plattformen har vissa säkerhetsrisker. Därför rekommenderar vi att du använder Kodi i kombination med ett VPN. Nedan kan du läsa allt om fördelarna med att använda ett VPN med Kodi:

  • Streama och surfa anonymt: ingen kommer att kunna se vilka filmer du tittar på eller vad du gör på internet.
  • Tillgång till servrar över hela världen: kringgå geoblockeringar så att du får tillgång till mer onlineinnehåll. Med rätt server kan du titta på YouTube-videor som annars är blockerade på din plats.
  • Onlinesäkerhet: din internetanslutning kommer att skyddas mot externa hot, till exempel hackare. Eftersom de inte längre har tillgång till dina data kan de inte heller missbruka dem.

Installera ditt VPN för Kodi

Vanligtvis är det inte svårt att streama på Kodi med en VPN-anslutning. När du väl har konfigurerat ditt VPN-abonnemang och installerat programvaran är du nästan klar. De flesta VPN-leverantörer har applikationer som är extremt enkla att installera. Så snart du ansluter till en av deras VPN-servrar omdirigeras all din trafik genom den säkra anslutningen.

Allt du egentligen behöver göra för att streama säkert och anonymt är att se till att du är ansluten till VPN:et. Med de flesta VPN-programvaror görs detta med bara en klick. Klicka bara på knappen ”anslut” på din dator, surfplatta eller smartphone. När du har anslutit till VPN:et kan du öppna din Kodi-applikation och streama säkert!

Om du vill lära dig exakt hur du installerar ett VPN för Kodi kan du läsa hela vår artikel om Kodi här.

Installera ett VPN på din router

Du kanske vill använda Kodi på en smart-TV eller på en mediaspelarenhet såsom Google Chromecast eller Amazon Fire TV Stick. I så fall måste du troligtvis konfigurera din VPN-anslutning via din router så att alla enheter som är anslutna till den routern får den säkra VPN-anslutningen. För detta ändamål behöver du en router som stöder en VPN-anslutning.

VPN Illustration Svenska

Slutliga tankar: det bästa VPN:et för Kodi

Kodi låter sina användare titta på filmer och serier på laptop, dator, smartphone och TV. Om du använder ett VPN i kombination med Kodi kommer din internetanslutning att vara korrekt skyddad. Om du använder ExpressVPN, NordVPN eller IPVanish, har du ett av de bästa VPN:erna för Kodi och kan vara säker på att det fungerar. Om du hellre vill välja en annan leverantör kan du alltid ta en titt på våra 5 bästa VPN-leverantörer överlag.

Med ett VPN kan du kringgå geografiska restriktioner, vilket ger dig ännu mer onlineinnehåll. Du kan till exempel kunna låsa upp olika länders Netflix-bibliotek. Om du vill använda privata arkiv på Kodi, till exempel Exodus, är ett VPN också den perfekta lösningen.

Bäst VPN för Kodi: vanliga frågor och svar

Har du en fråga om Kodi och VPN:er? Då kanske vi kan hjälpa dig. Klicka på en av de vanliga frågorna nedan för att läsa svaret.

Vi rekommenderar ExpressVPN för Kodi-användare. ExpressVPN är mycket snabbt, säkert och har ett brett utbud av servrar. Dessutom har denna VPN-leverantör en utmärkt kundtjänst. Vill du veta andra alternativ som fungerar bra med Kodi? Ta en titt på våra topp 3 bästa VPN:er för Kodi.

Installera VPN-programvaran på din dator, surfplatta eller smartphone. Aktivera den och öppna sedan Kodi-appen. All din nätverkstrafik omdirigeras automatiskt. Vill du använda Kodi via en smart-TV eller i kombination med en mediaspelare (såsom Google Chromecast)? Då måste du installera VPN:et på din router.

Med ett VPN kan du streama anonymt och kringgå georestriktioner för att få tillgång till mer innehåll. Detta är också användbart på Kodi, eftersom det gör att du kan se fler filmer och serier via plattformen. Dessutom skyddar ett VPN din internetanslutning mot externa hot, till exempel hackare.

Analytiker av cybersäkerhet
David är analytiker av cybersäkerhet och en av grundarna av VPNoverview.com. Intresserad av "digital identitet"-fenomenet, med speciell uppmärksamhet vid rätten till integritet och skyddandet av personliga data.