Den bästa VPN för ditt företag

VPN shield icon and a trophy inside of a business briefcase
Klicka här för en kort sammanfattning av denna artikel
Bästa VPN för ditt företag - en sammanfattning

VPN är verkligen viktigt i näringslivet. Den kommer att skydda dig från hackare och andra online-brottslingar, men den gör det också möjligt för dig att inrätta ett internt nätverk som bara kan nås av dina anställda, även när de inte är på kontoret.

Men vilken VPN är bäst för ditt företag? Vi gjorde en del efterforskningar och listade flera bra alternativ.

En av de bästa VPN är NordVPN Teams. Den erbjuder stor säkerhet och låter dig skapa en dedikerad IP-adress. Klicka på knappen nedan för att ta reda på mer om denna leverantör.

Men NordVPN Teams är inte det enda alternativet för ditt företag. Läs artikeln nedan och ta reda på mer om marknadens bästa alternativ.

Numera är en VPN viktigt för företag. Det är viktigt att säkra ens nätverk, eftersom det finns många hackare på internet. Det finns också en hel del krav när det gäller skyddet av uppgifter i Europa, som alla dokumenteras i den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). VPN hjälper dig att uppnå denna säkerhet.

En VPN kommer också att göra det enklare att arbeta hemifrån. Globaliseringen förutsätter nästan att man använder en VPN, eftersom man inte kommer att kunna besöka många hemsidor och program utan VPN i länder som Kina. En VPN skyddar ens nätverk och ger en fler möjligheter när man arbetar utomlands.

Men vilka VPN är mest lämpade för företagsanvändning? Vilka är fördelarna med att använda en VPN? Och vad behöver man titta efter när man väljer en VPN åt sitt företag? Du kan läsa allt om det i den här artikeln.

De bästa VPN-tjänsterna för ditt företag

Vi har valt ut tre VPN-leverantörer som vi tycker är bäst för företagsbruk. I det här valet har vi övervägt pris, säkerhet och funktioner för företagsanvändare. Du hittar en mer detaljerad beskrivning av VPN under översikten.

De VPN som anges i denna artikel är mest intressanta för små och medelstora företag. Om du är egenföretagare kan du förmodligen klara dig med en privat VPN. Stora företag, å andra sidan, använder ofta sitt eget nätverk med tilldelade nätverksadministratörer som hanterar sådana här saker.

VPNFUNKTIONERLÄNK TILL VPN
Perimeter81 Logo

Perimeter 81

  • Essentials-paketet endast för de viktigaste funktionerna
  • Premium-paket för avancerade funktioner
  • Enterprise-paketet för en helt anpassningsbar uppsättning funktioner
  • Kundservice dygnet runt
Perimeter81
NordVPN Logo Business

NordVPN Teams

  • Dedikerad IP möjlig
  • Prioriterat kundservice dygnet runt
  • Dedikerad kontoansvarig
  • Enkel användarhantering
  • Priset beror på storleken på ditt företag
NordVPN Teams
VyprVPN Logo Business

VyprVPN

  • Fokus ligger på internationella verksamheter
  • Protokoll för att bekämpa blockering av VPN i vissa länder
  • Extra funktioner i paketet Business Cloud
  • Dedikerad kontoansvarig
  • Enkel användarhantering
VyprVPN

Perimeter 81

Perimeter81 LogoSaferVPN har en egen VPN-tjänst med namnet Perimeter 81. Denna tjänst erbjuder flera affärspaket, nämligen Essentials, Premium och Enterprise. Detta innebär att det finns alternativ som man möta upp både mindre och större företags VPN-behov. Företaget erbjuder en dedikerad IP-server, men du kan också använda dess delade VPN-servrar.

Alla Perimeter 81-paket innehåller alternativ för att generera rapporter och ett enkelt sätt att hantera användare. Du får också tillgång till ett företagsmoln. Andra funktioner beror på vilket paket du väljer, så vi föreslår att du tar en titt på Perimeterhemsidan för att kolla in de specifika funktionerna för varje paket.

Perimeter 81 är en mycket säker VPN. Dessutom innehåller affärspaketen flera alternativ för att hantera konton och servrar. Allt detta adderar upp till ett av marknadens bästa VPN-alternativen för företag.

Besök Perimeter 81

NordVPN Teams

NordVPN Teams ger dig möjlighet att ansöka om en dedikerad IP-adress och en dedikerad server. Så hos NordVPN kan du skala upp när du behöver en dedikerad IP-adress eller din egen server. NordVPN är användarvänligt, vilket framgår av affärspaketet företaget erbjuder. Du kommer att tilldelas en dedikerad kontoansvarig, du får tillgång till en instrumentpanel där du kan hantera dina användarkonton och de erbjuder centraliserad fakturering så att du inte får dussintals fakturor.

Dessutom är NordVPN Teams en säker VPN med intuitiv programvara. Detta gör NordVPN Teams lämpligt för både större och mindre företag. Du har även tillgång till kundservice dygnet runt när du registrerar ditt företag hos NordVPN Teams.

Besök NordVPN Teams

VyprVPN

VyprVPN erbjuder en praktisk instrumentpanel där du kan hantera dina VPN-konton. Detta är enkelt att använda för nätverksadministratören, så du kan vara säker på att rätt personer får tillgång till företagets nätverk. VyprVPN fokuserar främst på internationella verksamheter. Genom Chameleon-funktionen som företaget erbjuder kommer dina anställdas VPN-trafik att framstå som reguljär internettrafik. Detta kommer att säkerställa att alla tjänster som ditt företag använder kommer att fortsätta att fungera i länder som Kina.

VyprVPN erbjuder olika paket för företag. VyprVPN for Business ger dig tillgång till servrar över hela världen, tilldelar dig en dedikerad kontoansvarig och låter dig hantera flera användare via en instrumentpanel. Paketet VyprVPN for Business Cloud ger dig dessutom din egen dedikerade server- och IP-adress.

Besök VyprVPN

Vilka företag kan ha nytta av att använda en VPN?

Att använda en VPN är viktigt för företag där anställda delar känslig information. En VPN är också användbar när anställda behöver komma åt intranätet, eftersom en VPN låter dig koppla upp dig med hjälp av en specifik IP-adress. När du använder en VPN kan du utan problem också komma åt intranätet hemifrån eller när du reser.

Så VPN är verkligen användbart för alla företag som anställer människor som behöver vara online utanför kontoret. Detta inkluderar människor som arbetar hemifrån, men det kommer också väl till pass när du gör affärer internationellt.

En VPN säkerställer också att dina företagshemligheter förblir säkra och att viktig data förblir säker utanför kontoret. Oavsett om du är egenföretagare, äger ett litet företag eller leder ett stort företag är VPN lämpligt för alla företag. Särskilt i dag, med ökningen av IT-brottslighet, är det avgörande för att skydda ditt företag.

Vilka krav ska en VPN för företag uppfylla?

En riktigt bra VPN för företag är skräddarsydd för företagets behov. Några av de faktorer som spelar in är:

  • Säkerheten för VPN-anslutningen.
  • Möjligheten att använda en dedikerad IP-adress, så att alla medarbetare kan använda den adressen.
  • Åtkomst till ett företagsmoln (en dedikerad server där ett företags data lagras).
  • Det är enkelt att ge en nyanställd tillgång till en VPN eller att ta ifrån någon som lämnar.
  • Den lätthet med vilken ett VPN-nätverk kan konfigureras och hanteras.
  • Den kundservice och svarstid som VPN-leverantören erbjuder.
  • Möjligheten att få tillgång till företagsfiler utanför kontoret (eller till och med utomlands).
  • Och sist men inte minst: priset. Tyvärr är inte säkerheten gratis.

Betald kontra gratis VPN för företag

Det kan vara frestande att använda en gratis VPN för att hålla ens kostnader nere. Men det är inte alltid en bra idé. Gratis VPN kommer ofta med data- eller hastighetsbegränsningar. Dessutom kommer många gratis-VPN med allvarliga säkerhetskonsekvenser.

Dessutom har gratis VPN inte så många funktioner som sina betalda motsvarigheter. En gratis VPN tillåter inte att du ställer in din egen dedikerade IP, vilket gör affärsbruk mer komplicerat. Därför rekommenderar vi alltid att du använder en pålitlig VPN som du betalar för.

Fördelar med VPN för ditt företag

Både ägare och anställda i ett företag kommer att dra nytta av att använda en VPN. Den ger inte bara ett extra lager av säkerhet utan bidrar också med några intressanta funktioner. Du kan hitta en översikt över fördelarna nedan.

Att göra affärer världen över och testa överallt

Om du gör affärer utomlands så kan du erbjuda priser eller tjänster som är specifika för en viss plats. Du kan använda en VPN för att testa lokala funktioner och priser, i stället för att behöva ett team eller en anställd i varje land. Detta eftersom du virtuellt kan ändra din plats när du använder en VPN. På så sätt kan du kontrollera om det platsspecifika priset eller tjänsten fungerar som den ska.

Att göra affärer med en VPN i länder som Kina

Airplane above planet EarthEn VPN är verkligen ett måste om du gör verksamheter utomlands, särskilt i länder där många hemsidor är blockerade (som i Kina). Utan en VPN måste din internettrafik oskyddad gå genom servrarna i det land som du är i. Vilket innebär att när du är i Kina så har du inte tillgång till Google (vilket inkluderar Gmail och Google Drive).

En VPN för företag erbjuder dig möjligheten att ställa in din egen server. Du kan sedan använda VPN-programvaran för att ansluta till den servern. Detta innebär också att du kommer att anta serverns IP-adress, som innehåller en platskod. Så hemsidor kommer att tro att du besöker dem från den platsen, vilket innebär att du kan kringgå online-blockader som sätts upp av länder som Kina.

Kom åt dina filer, var du än är

Det är möjligt för dig att få tillgång till de filer du behöver från vilken plats som helst, eftersom du med en VPN för företag kan ansöka om din egen server. Det innebär att personer som arbetar hemifrån, eller anställda som är utomlands, alltjämt kan komma åt företagets filer. Så i princip kan din egen server användas som ett säkert företagsmoln.

Säker Wi-Fi

wifi logo phoneDet är viktigt att du säkrar din internetanslutning, särskilt om du regelbundet använder offentliga Wi-Fi-nätverk. Du vet aldrig vem nätoperatören är när du ansluter till ett offentligt Wi-Fi-nätverk. Det är även möjligt att en hackare har kapat nätverket – du kan aldrig vara säker på att dina filer är säkra.

Du kan skydda all datatrafik med en VPN, så att nätoperatören (eller hackaren som har kapat nätverket) inte kan komma åt dina filer eller övervaka ditt onlinebeteende.

GDPR och VPN

Sedan GDPR infördes måste all behandling av personuppgifter ske i enlighet med lagen. Det handlar i princip om att du behöver tillstånd att behandla personlig information och behöver se till att denna information är skyddad. GDPR kräver inte att du använder en VPN, men den erbjuder ett extra lager av säkerhet. Du skyddar din onlinedata genom att kryptera den, så att avlyssnad data inte kan dekrypteras och användas. Detta rekommenderas definitivt när du är egenföretagare och regelbundet använder offentliga Wi-Fi-nätverk, eftersom du rätt ofta delar personlig information, även om du inte är medveten om det.

Sammanfattningsvis: Vilken är bästa VPN för ditt företag?

VPN för företag kan användas av alla företag. Oavsett om du är frilansare eller del av ett stort företag så finns det ett VPN-paket som passar. En VPN säkrar din data, erbjuder fler alternativ när du arbetar hemifrån och är närmast obligatoriskt för organisationer som utbyter känslig information. Därutöver erbjuder en VPN för företag flera funktioner som gör det mycket enklare att driva företaget.

Så letar du efter extra online-säkerhet och skydd för din data? En VPN är svaret. De tre alternativ som vi diskuterade i den här artikeln är Perimeter 81, NordVPN Teams och VyprVPN. Alla tre VPN är lämpliga för företaget. Sen är det upp till er att avgöra vilken som bäst motsvarar företagets behov.

Vilka är bästa VPN för företag - vanliga frågor

Kolla in Vanliga frågor nedan om du har några frågor om bästa VPN för företag. Hittar du inte svaren på dina frågor? Lämna gärna en kommentar till oss.

Det finns många olika typer av VPN. Vi råder stora företag att be systemadministratören att undersöka din nätverkssäkerhet. Vi kan rekommendera följande VPN nedan åt små och medelstora företag.

  • Perimiter81
  • NordVPN Teams
  • VyprVPN

Om du vill lära dig mer om dessa leverantörer, läs vår artikel om de bästa VPN:erna för företag.

En VPN för företaget kan installeras på samma sätt som du skulle installera en VPN för personligt bruk. Du kan konfigurera en VPN genom att teckna ett abonnemang hos en VPN-leverantör. De ger dig tillgång till programvara som du kan ladda ner och installera på din enhet.

Kolla in våra artiklar om hur du ställer in ett VPN på olika enheter för steg-för-steg-guider.

En VPN säkrar internetanslutningen för dina enheter. Detta innebär att all data som skickas ut krypteras så att hackare inte kan komma åt den. En VPN ger också ett extra lager av säkerhet för personlig information som delas online.

VPN används också för att ansluta till ett företags nätverk när man inte är på kontoret. Det ger anställda som arbetar hemifrån, eller som är utomlands, säker tillgång till exempelvis intranätet.

Analytiker av cybersäkerhet
David är analytiker av cybersäkerhet och en av grundarna av VPNoverview.com. Intresserad av "digital identitet"-fenomenet, med speciell uppmärksamhet vid rätten till integritet och skyddandet av personliga data.