Installera en VPN på din iPhone eller iPad (iOS)

Three hands holding up different iPhones and iPads
Klicka här för en kort sammanfattning av denna artikel
Vill du installera en VPN på iPhone/iOS snabbt och billigt?

Vill du snabbt installera en VPN på din iPhone/iPad? Läs då vår korta steg-för-steg-guide nedan. Om du ännu inte har valt en VPN så rekommenderar vi ExpressVPN. Enligt vår mening är detta den bästa VPN för iPhone/iOS.

  1. Gå till ExpressVPN:s webbplats och abonnera på deras VPN-tjänst.
  2. Ladda ner ExpressVPN-appen från deras webbplats eller från App Store.
  3. Logga in med ditt konto.
  4. Välj önskad VPN-server.
  5. Starta VPN för att säkra din anslutning!

Vill du kolla in fler sätt att installera en VPN på iPhone/iOS? Läs sedan artikeln nedan.

Nu för tiden använder vi våra smartphones till allt möjligt. Precis som på stationära eller bärbara datorer blir det allt viktigare att kunna surfa säkert och anonymt på webben på telefonen. En VPN kan ge dig denna ökade säkerhetsnivå och anonymitet. När du använder en VPN så krypteras och omdirigeras de data du skickar och ta emot via en extern server. Detta förbättrar datasäkerheten avsevärt samtidigt som du ökar din anonymitetsnivå.

I den här artikeln kommer vi att förklara, steg-för-steg, hur du ställer in en VPN-anslutning för din iPhone eller iPad.

Konfigurera en VPN för iPhone och iPad

Att ställa in en VPN för iPhone påminner om att ställa in en VPN för iPad. Det finns dock några små skillnader. Det är därför vi har beslutat att dela upp dessa steg-för-steg guider. Först hittar du instruktioner om hur du installerar en VPN på din iPhone och sedan går vi igenom dem för din iPad. Du kommer med säkerhet kunna ställa in en VPN på din enhet med hjälp av dessa guider.

VPN Turned on Screenshot

Konfigurera en VPN med hjälp av en app för iPhone

De flesta VPN har en app utformad för iOS, som är enkel att installera. Att installera den lär inte skilja sig från någon annan app i App Store. Nedan hittar du en steg-för-steg-guide om hur du abonnerar på en VPN och hur du installerar appen på din iPhone:

  1. Skapa ett konto på webbplatsen för din valda VPN-leverantör.
  2. Ladda ner VPN-appen från din valda VPN-leverantörs webbplats eller öppna App Store och välj VPN-appen från din VPN-leverantör för att ladda ner och installera.
  3. Logga in med det konto du har skapat.
  4. VPN-appen har installerats och du är inloggad. Du kommer nu till appens startskärm. Här kan du välja olika alternativ och justera inställningar, beroende på vilken VPN-leverantör du har valt.
  5. Om det behövs så byter du till servern på den plats du önskar och aktiverar sedan VPN. Vanligtvis görs detta med ett klick på en knapp. Du kommer nu att se en ikon tydligt placerad på din iPhone-skärm, vilken indikerar att VPN är aktiv.

Installera VPN Steg-för-steg Smartphone

Konfigurera ett VPN med hjälp av en app för iPad

De VPN för iPad som rekommenderas av oss har alla en app som är lätt att installera. Du kan helt enkelt ladda ner den från App Store och använda den precis som vilken app som helst. För att kunna använda appen måste du ha ett konto hos relevant VPN-leverantör. Hela denna process lyder som följer:

  1. Skapa ett konto hos valfri VPN-leverantör genom att besöka deras webbplats.
  2. Ta din iPad, öppna App Store och sök efter din VPN-leverantörs app (eller använd länkarna på din VPN-leverantörs webbplats).
  3. Ladda ner och installera denna app.
  4. Öppna appen.
  5. Du måste ofta logga in på appen för att använda VPN. Använd det konto som du tidigare har skapat.
  6. VPN-appen är nu aktiverad, men för att säkra din anslutning måste du först sätta igång VPN. De flesta VPN-appar har en distinkt knapp för att göra detta.
  7. När VPN är påslagen ser du en ikon som är tydligt placerad högst upp på din iPad-skärm. Du kan använda VPN-appen för att ansluta till en server på en annan plats. Se till att du aktiverar VPN igen (förutsatt att detta inte görs automatiskt).

Konfigurera en VPN på iPhone utan app

Installing VPN on iPhone Without AppDu kan också välja att ändra nätverksinställningarna för att konfigurera en VPN på din iPhone. Detta fungerar på följande sätt:

  1. På din iPhone går du till Inställningar
  2. Gå till Allmänt
  3. Bläddra ner till VPN
  4. Tryck på Lägg till VPN-konfiguration…
  5. Ange information om din VPN-leverantör här. Denna kan ofta hittas på webbplatsen hos den VPN-leverantör du valt (se särskilt på din kontosida när du loggat in på webbplatsen).
  6. Tryck på Klar så sparas dina inställningar.
  7. Aktivera VPN genom att klicka på reglaget bredvid den VPN-profil som du har skapat. VPN är nu igång (visas av VPN-ikonen högst upp på din iPhone-skärm).

Konfigurera en VPN på iPad utan app

Ifall du inte vill ladda ner en app kan du också ändra nätverksinställningarna för att konfigurera VPN på din iPad. Du kan göra detta på följande sätt:

  1. Gå till Inställningar på din iPad.
  2. Gå till Allmänt.
  3. Bläddra till VPN.
  4. Klicka på Lägg till VPN-konfiguration…
  5. Du kommer nu att tas till en skärm där du måste fylla i vissa data om din VPN-leverantör. Du hittar denna information på deras webbplats.
  6. Klicka på Klar.
  7. Starta VPN genom att klicka på reglaget för VPN-profilen ifråga. Du kommer nu att se en VPN-ikon högst upp på din iPad-skärm.

VPN Icon Screenshot

Konfigurera VPN via router eller virtuell router för iPhone eller iPad

RouterOm du använder en VPN för flera enheter kan det vara bra att konfigurera VPN på routern i stället för på varje enskild enhet. Detta kan göras genom att justera den fasta programvaran på din router. Du bör dock först kontrollera om din router är lämplig. Att anpassa routerns inbyggda programvara innebär en viss risk, så det är viktigt att följa en steg-för-steg-guide.

Du kan också konfigurera en VPN på dina enheter genom att installera den på din PC eller Mac och använda den som en Wi-Fi-hotspot (virtuell router). Varje enhet som ansluter till den här hotspoten skyddas av en VPN.

Vilken VPN är bäst för iOS?

De tre bästa VPN för iPhone, iPad och iOS listas i en annan artikel. För närvarande anser vi att ExpressVPN är bästa VPN för iOS. ExpressVPN är snabb, ger utmärkt säkerhet och har ett lättanvänt gränssnitt som vi tycker passar iOS. Om du är intresserad av ExpressVPN kan du kolla in några av dess viktigaste funktioner:

ExpressVPN
Vårt val
Vårt val
Erbjudande:
3 månader gratis med ett års abonnemang
Från
$6.67
8.9
  • Väldigt enkel VPN att använda
  • Perfekt för anonym surfning, nedladdning och strömning (ex.v. Netflix)
  • 3000+ servrar i 94 länder
Besök ExpressVPN

Varför använda VPN på iPhone eller iPad?

Alla har olika skäl att använda VPN. De vanligaste skälen är att:

Konfigurera en VPN på iOS: Vanliga frågor och svar

Om du snabbt vill ha ett svar på din fråga om att installera en VPN på iPhone och iPad så se om din fråga med svar finns här nedan. Om inte så lämna gärna en kommentar så kommer vi att hjälpa dig så snart som möjligt.

Det finns två sätt att installera en VPN på din iPhone eller iPad. Observera att du först måste ha ett konto hos en VPN-leverantör.

  • Genom att ladda ner VPN-appen från App Store eller genom att ladda ner appen från VPN-leverantörens webbplats;
  • När du har skapat ett VPN-konto lägger du till VPN med hjälp av inställningarna för din iPhone/iPad.

Om du har installerat VPN via VPN-appen behöver du bara öppna den, logga in och klicka på knappen för att aktivera VPN. Om du har installerat VPN via din iPhones eller iPads inställningar kan du aktivera den genom att klicka på reglaget bredvid VPN-rubriken i menyn.

Det finns många bra VPN-leverantörer för iOS. Alla kommer de att skydda din internetuppkoppling och ge dig fler online-möjligheter. För närvarande, är bästa VPN för iOS:

  1. ExpressVPN
  2. Cyberghost
  3. Surfshark
Analytiker av cybersäkerhet
David är analytiker av cybersäkerhet och en av grundarna av VPNoverview.com. Intresserad av "digital identitet"-fenomenet, med speciell uppmärksamhet vid rätten till integritet och skyddandet av personliga data.