Installera ett VPN för Google Chromecast

VPN shield and casting icon on a smartphone in front of a tv playing a movie
Klicka här för en sammanfattning av denna text
Konfigurera snabbt och enkelt ett VPN på Google Chromecast: en sammanfattning

Vill du ansluta din Google Chromecast till ett VPN så att du kan se amerikanska Netflix och säkra din anslutning? Om så är fallet måste du konfigurera VPN:et på en router eller virtuell router. Så här fungerar det på en router:

  1. Se till att du har en router som fungerar med ett VPN.
  2. Flasha din router (om det behövs) och installera ditt VPN på routern.
  3. Anslut din Chromecast till routerns Wi-Fi-nätverk.

Vill du ansluta din Chromecast via en virtuell router eller hotspot? Följ dessa steg:

  1. Välj ett VPN och installera det på din dator.
  2. Konfigurera en WiFi-hotspot eller virtuell router på din dator.
  3. Anslut din Chromecast till Wi-Fi-nätverket för den virtuella routern/hotspoten.

Letar du efter ett bra VPN som fungerar med Chromecast? Vi rekommenderar Surfshark:

För ytterligare information om hur du använder VPN:er på din Google Chromecast kan du läsa resten av vår artikel nedan.

Vill du installera ett VPN på din Chromecast, men vet inte hur du ska göra? Läs här vilka möjligheter du har. Tyvärr kan du inte installera ett VPN direkt på din Chromecast. Du kan dock skydda din Chromecast genom att installera ditt VPN på din router eller skapa en virtuell router på din PC eller Mac som är skyddad med ett VPN. Om du först vill läsa mer om fördelarna med att använda ett VPN i kombination med din Chromecast, läs vår artikel om VPN för Chromecast.

Installera VPN Chromecast Svenska

Så här installerar du ett VPN på din router

RouterGenom att installera ett VPN på din router skyddar du alla dina enheter samtidigt. Dina enheter får tillgång till internet via din router. VPN:et på routern ser till att allt är skyddat och krypterat.

Det första viktiga steget är att ta reda på om din router är lämplig för användning av ett VPN. För att installera VPN:et måste du byta firmware för din router (flashing), vilket inte alla routrar låter dig göra.

När du har en lämplig router kan du börja flasha den, men du måste göra det med stor försiktighet. Att flasha din router medför risker. Om du inte vet vad du gör kan du skada din router.

När du hittat en lämplig router, flashat firmwaren och installerat VPN:et är du redo att ansluta din Chromecast till routern. Det här skiljer sig inte från hur du normalt ansluter den till din router.

Installera ett VPN på din router:

  1. Kontrollera att din router är lämplig för ”flashing”
  2. Byt ut firmwaren på din router och installera VPN:et.
  3. Anslut din Chromecast till Wi-Fi-nätverket tillhörande den flashade routern.

Hur du installerar ett VPN på en virtuell router

Virtual routerOm det inte går att byta firmware på din router eller om det låter som för stort besvär? Tja, du kan också skapa en Wi-Fi-hotspot på din Windows PC eller Mac och ansluta din Chromecast till denna hotspot. Detta är en enkel metod för att säkra din Chromecast och börja kringgå geografiska restriktioner. Du bör dock tänka på att den här metoden kan göra ditt internet långsammare.

Installera ett VPN på en virtuell router:

  1. Installera ett VPN på din PC eller Mac. De flesta leverantörer har en enkel installationsguide som leder dig igenom den.
  2. Skapa en Wi-Fi-hotspot på din PC eller Mac. Hur du gör detta skiljer sig åt på alla enheter.
  3. Anslut din Chromecast till nätverket på din PC eller Mac som har säkrats med ett VPN.

De bästa VPN-leverantörerna för Google Chromecast

Vi har testat många VPN-leverantörer för Google Chromecast. Vi testade dem med avseende på hastighet, serverplatser och övergripande kvalitet. Följande leverantörer fick bra resultat i dessa kategorier och är perfekta att använda i kombination med din Chromecast-dongel. Om du vill veta vilka våra favoritleverantörer överlag är kan du kolla in vår lista över de bästa VPN-leverantörerna. Det finns ett par kostnadsfria VPN-tjänster men dessa fungerar inte så bra om du vill streama. Kostnadsfria VPN-tjänster saknar ofta hastighet och sätter en gräns för mängden data du kan använda. Detta gör det praktiskt taget omöjligt att använda dem för streaming.

1. ExpressVPN för Google Chromecast

ExpressVPN är en av de bästa VPN-leverantörerna. Med fler än 1 700 servrar i över 90 länder kommer du att kunna kringgå alla geografiska begränsningar restriktioner. Deras applikationer är enkla att använda och deras kundtjänst är mycket bra. Deras anslutningar är tillräckligt snabba för att streama filmer eller musik utan fördröjning. Läs mer om denna leverantör i vår fullständiga ExpressVPN-recension.

ExpressVPN
Vårt val
Vårt val
Erbjudande:
3 månader gratis med ett års abonnemang
Från
$6.67
8.9
  • Väldigt enkel VPN att använda
  • Perfekt för anonym surfning, nedladdning och strömning (ex.v. Netflix)
  • 3000+ servrar i 94 länder
Besök ExpressVPN

2. Surfshark för Google Chromecast

Surfshark är en relativt ny VPN-leverantör. Men på kort tid har de fått många glada användare. Surfshark har ingen gräns för hur många personer som kan använda ett konto på samma gång, vilket är perfekt om du vill installera det på alla dina enheter. Dessutom är det lätt att streama med detta VPN tack vare dess snabba servrar över hela världen. De är även en av de billigaste VPN-leverantörerna som finns!

Surfshark
Erbjudande:
Surfa säkert och anonymt för endast 2,30 USD per månad
Från
$2.30
9.0
  • Mycket användarvänlig och fungerar med Netflix och torrenter
  • 30 dagars pengarna tillbaka garanti. Utan frågor!
  • Billig med många extrafunktioner
Besök Surfshark

3. CyberGhost för Google Chromecast

CyberGhost har ett stort utbud av servrar över hela världen som ger dig tillgång till geobegränsat material. Hastigheterna de erbjuder är tillräckligt höga för att streama utan en massa fördröjning i högsta kvalitet. Cyberghost är mycket prisvärd för den kvalitet du får i gengäld. För mer information om denna leverantör, kolla in vår CyberGhost-recension.

CyberGhost
Erbjudande:
Pröva CyberGhost för 1,99 USD per månad!
Från
$1.99
8.8
  • Mycket användarvänlig
  • Hög kvalitet till ett lågt pris
  • Torrent och Netflix möjligt
Besök CyberGhost

Slutliga tankar

Att installera ett VPN för att skydda din Chromecast är inte lika enkelt som för Windows, Mac, Android eller iOS. Men om du verkligen vill göra det så har du ett par olika alternativ. Du kan installera ett VPN på din router eller på en virtuell router på din PC eller Mac. I båda fallen skyddas din Chromecast av VPN:et om den ansluter till ett av dessa nätverk. Med kombinationen av ett VPN och Google Chromecast har du tillgång till geobegränsat innehåll och kan streama säkert och anonymt.

Installera ett VPN på Chromecast: vanliga frågor och svar

Har du en fråga om hur du installerar ett VPN på din Chromecast? Klicka på en av de vanliga frågorna nedan för att se svaret!

Om du vill använda ett VPN på Google Chromecast måste du göra det via din (virtuella) router. Installera VPN:et på din (virtuella) router och gå in på internet med din Chromecast via den här anslutningen. Du kan läsa exakt hur du installerar ett VPN för Chromecast i den här artikeln.

Att använda ett VPN på din Chromecast har många fördelar. Det låter dig kringgå geografiska restriktioner, vilket till exempel ger dig tillgång till olika versioner av Netflix. Ett VPN ger dig också en säker anslutning, så att du kan streama online på ett säkert sätt och använda Kodi utan risker.

Ett VPN som fungerar bra på Chromecast är Surfshark. Detta VPN är mycket snabbt och effektivt. Det är också ett av de billigaste alternativen som finns. Andra VPN-leverantörer som vi rekommenderar för Chromecast är ExpressVPN och NordVPN.

Analytiker av cybersäkerhet
David är analytiker av cybersäkerhet och en av grundarna av VPNoverview.com. Intresserad av "digital identitet"-fenomenet, med speciell uppmärksamhet vid rätten till integritet och skyddandet av personliga data.