Bästa webbläsartilläggen för integritet och säkerhet online

Le migliori estensioni del browser per privacy e sicurezza online
Klicka här för en sammanfattning av denna artikel
Bästa webbläsartillägg - en sammanfattning

Om du vill surfa på webben säkert och anonymt är det viktigt att installera rätt webbläsartillägg utöver rätt webbläsare.

Webbläsartillägg skyddar dig från annonser, håller dina lösenord säkra och ditt internetbeteende anonymt.

Du kan enkelt förbättra din internetupplevelse genom att aktivt använda:

  • Den rätta webbläsaren
  • En bra VPN-tjänst
  • Webbläsartillägget för dina VPN-tjänster
  • En annonsblockerare för att filtrera bort irriterande annonser
  • En lösenordshanterare för att generera starka lösenord och hålla dem säkra

Värdesätter du din integritet och säkerhet online och vill du veta vilka webbläsartillägg som är bäst att använda? Läs hela vår artikel nedan för att ta reda på det!

Just nu kan du vara den enda personen som fysiskt använder din dator. Du kanske till och med är den enda personen i rummet. Men om du inte vidtar åtgärder för att förbli anonym på internet, så surfar du inte ensam. Varje gång du går ut på nätet så lämnar du ett spår av information som är synligt för fler tredje-parter än du kanske tror – och att rensa webbläsarens historik kommer inte att ändra på det.

Nuförtiden går det knappt en vecka utan nyheter om angelägna regeringar som försöker övervaka och kontrollera sina medborgare på internet. Men regeringar är inte de enda som försöker få en titt på din nättrafik. Det finns flera andra aktörer med lägre profil som kan vara samla in dina identifierande uppgifter utan att du vet om det. Dessa inkluderar din internetleverantör, sökmotorer, enskilda webbplatser, sociala nätverk, lokala nätverksadministratörer, appar, ditt operativsystem och allas favorit bland internetskurkar: hackare.

I den här artikeln hittar du ett antal webbläsartillägg som kan hjälpa dig att hålla ett öga på din integritet. VPN-tillägg hjälper dig att surfa anonymt och förhindra oönskad åtkomst till din data, medan annonsblockerare kan blockera irriterande annonser och lösenordshanterare hålla dina lösenord säkra utan att du behöver komma ihåg dem.

Vad är ett webbläsartillägg?

Innan vi introducerar tilläggen i sig är det viktigt att förstå vad ett webbläsartillägg är exakt. Ett webbläsartillägg är ett program som ansluter sig till din webbläsare, exempelvis till Firefox, Chrome, Edge eller Safari, för att utöka dess funktion. Varje tillägg har sin egen specifika funktion och ska ta på sig en uppgift som webbläsaren inte kan utföra själv. De flesta webbläsare har blott nödvändigheterna när det gäller funktionalitet. Din integritet och ditt skydd på nätet kan ökas ordentligt genom att välja rätt tillägg från tredje part. Medan webbläsare fortsätter att utveckla sina funktioner kan de inte matcha funktionerna i dedikerade appar. Dessa appar inkluderar virtuella privata nätverk (VPN), annonsblockerare och lösenordshanterare.

VPN-tillägg för säker och privat surfning

VPN-anstlutning-internetVirtual Private Networks (sv: Virtuellt Privat Nätverk) har funnits länge men hölls sig tills relativt nyligen IT-proffsens sfär. Regeringar och företag använde dem för att ge anställda säker åtkomst från avlägsna platser. Nu kan dock nästan vem som helst använda en. En VPN omdirigerar din trafik via ett separat privat nätverk på väg till slutdestinationen. VPN ersätter användarens information med sin egen, så att inte ens den slutliga webbplatsen vet var den ursprungliga trafiken kom ifrån. Det finns tre huvudsakliga fördelar med VPN:

  • Anonymitet: Varje webbplats läser och ofta lagrar IP-data från sina användare. Denna data innehåller information om din dator- och nätverksanslutning och kan användas för att identifiera dig personligen. Som nämnts ovan lägger en VPN till ett mellansteg i din datas resa. Därför kan målwebbplatsen bara se IP-informationen i fjärrnätverket, inte din.
  • Säker navigering: Förutom att anonymisera din data är VPN-nätverk väl krypterade. Detta gör själva uppgifterna extremt svåra, ibland omöjliga att läsa av obehöriga tredje-parter. Detta är särskilt användbart när du ansluter till osäkra offentliga Wi-Fi-nätverk – till exempel på kaféer, bibliotek etc.
  • Avblockerat innehåll: Internet är det största framsteget för att göra världen till en mindre och bättre uppkopplad plats för mänskligheten. Det är fullt av rikt, varierat innehåll från hela världen. Tyvärr är visst innehåll fortfarande inte tillgängligt utanför ett visst geografiskt område. Eller ännu värre: visst innehåll blockeras till och med i specifika länder. Det är ganska vanligt att YouTube och Netflix-användare möts av meddelande om att en populär video inte är tillgänglig i deras land. VPN gör att du kan kringgå sådana geografiska blockeringar genom att styra din trafik via en server i videons värdland.

VPN-tjänster är oftast tillgängliga som fristående applikationer, men två av våra favoriter inkluderar intuitiva webbläsartillägg för enkel åtkomst till deras funktioner. Här är de:

ExpressVPN:s webbläsartillägg för Firefox, Chrome och Safari

ExpressVPN är en populär VPN-tjänst som ständigt får toppbetyg i våra interna recensioner. Liksom alla betal-VPN-tjänster kräver ExpressVPN ett abonnemang, men du fårrverkligen vad du betalar för. När du har installerat programmet på din dator ger tillägget dig omedelbart tillgång till inställningar och funktioner direkt inifrån din webbläsare. Detta gör att du kan ändra VPN-servrar för att matcha din målwebbsida utan att behöva lämna webbläsaren. ExpressVPN har ett nätverk av mer än 3000 servrar i 94 länder, så du kommer inte att ha några problem med att hitta någon som passar dina behov. Liksom själva appen är tillägget mycket lätt att använda och trevligt att arbeta med.

ExpressVPN har länge intagit förstaplatsen i vår topp-5-lista över bästa VPN:er. Även deras VPN-webbläsartillägg fungerar lika bra. ExpressVPN:s webbläsartillägg säkrar och anonymiserar din internettrafik. Dessutom erbjuder tillägget funktioner som hjälper till att kryptera kommunikation med många webbplatser. Detta gör att du kan surfa på internet säkrare. För att använda det här tillägget måste du först skaffa ett ExpressVPN-abonnemang genom att klicka på knappen i rutan nedan. När du har laddat ner appen och webbläsartillägget på ExpressVPN:s webbplats kan du surfa och ladda ner säkert med bara några klick.

ExpressVPN
Vårt val
Vårt val
Erbjudande:
3 månader gratis med ett års abonnemang
Från
$6.67
8.9
  • Väldigt enkel VPN att använda
  • Perfekt för anonym surfning, nedladdning och strömning (ex.v. Netflix)
  • 3000+ servrar i 94 länder
Besök ExpressVPN

Webbläsartillägget som ExpressVPN erbjuder visas i det övre högra hörnet av din webbläsare när du har installerat det. På skärmen som dyker upp kan du enkelt välja en plats och aktivera VPN:en. Skärmdumparna nedan kan ge dig en uppfattning om utseendet på detta tillägg.

ExpressVPN aktiverat webbläsartillägg

NordVPN:s webbläsartillägg för Chrome och Firefox

NordVPN är en annan VPN-tjänst med ett väldesignat webbläsartillägg. Även om det är ett billigare alternativ än ExpressVPN så är det fortfarande i hög grad en premiumtjänst. Den har ett nätverk av nästan 5 500 servrar, spridda över 59 länder. Ifall säkerhet har högsta prioritet så gör NordVPN:s 256-bitars AES-datakryptering och stöd för alla större VPN-protokoll den till ett säkert val. Den kanske inte är lika snabb eller når lika många länder som ExpressVPN, men du får det svårt att hitta något bättre till detta pris.

NordVPN:s webbläsartillägg är tillgängligt för Chrome, Brave och Firefox och krypterar din surftrafik. Det döljer också din IP-adress så att dina onlineaktiviteter förblir anonyma. CyberSec-funktionen skyddar din enhet mot skadlig kod och andra cyberattacker. Att ladda ner det är mycket enkelt, även om du behöver ett abonnemang för att det ska fungera. Klicka på knappen nedan för att gå till NordVPN:s webbplats. Följ instruktionerna och ladda ner tillägget, så är du igång på några få minuter.

NordVPN
Erbjudande:
Endast 3,30 USD per månad för ett 2-årigt abonnemang plus 3 gratis månader
Från
$3.30
9.3
  • Utmärkt skydd och ett stort nätverk av servrar
  • Trevlig och tilltalande app
  • Ingen loggning
Besök NordVPN

VPN-tillägg för Opera

Opera-webbläsaren används inte lika mycket som andra webbläsare som exempelvis Chrome, Edge och Firefox. Därför erbjuder de flesta stora VPN-tjänster, som ExpressVPN och NordVPN, inga webbläsartillägg för Opera. Detta betyder dock inte att Opera-användare inte har några valmöjligheter. Många VPN-tjänster erbjuder VPN-tillägg som också stöds av Opera-webbläsaren. Alternativen inkluderar Zenmate VPN, PIA och Tunnelbear. Genom att titta på Operatilläggssidan kan du också hitta alla andra webbläsartillägg tillgängliga för Opera.

Några av de nämnda tilläggen, som exempelvis Tunnelbear, kan användas helt gratis. Det är dock viktigt att notera att gratis VPN i allmänhet är en dålig idé. Många VPN-appar som erbjuds online håller faktiskt inte dig och din datatrafik säker. De kan samla in din personliga information för att sälja den till andra parter, implantera all möjlig skadlig kod på din enhet eller tjäna pengar genom att visa dig en överdriven mängd annonser. Om du verkligen vill använda en gratis VPN-tjänst så se till att skaffa en av god kvalitet, till exempel genom att kolla in vår lista med hyfsade gratis VPN-tjänster först.

Varning: Använd inte Hola VPN

Hola är ett mycket populärt VPN-tillägg som kan användas i flera webbläsare. Det är enkelt, snabbt och kan användas gratis! Låter perfekt, eller hur? Men nej. Faktum är att Hola inte ens kan kallas en VPN alls. Till skillnad från bättre VPN-alternativ är Hola okrypterad, har ingen kundservice och ger inget riktigt stöd för Netflix eller torrenter. Och till skillnad mot tjänster som NordVPN och ExpressVPN för Hola trafikloggar. Detta innebär att alla dina onlinedata lagras och din trafik enkelt kan spåras tillbaka till dig.

Ännu värre är att Hola är ett peer-to-peer-nätverk. Folket bakom Hola har inget eget nätverk av servrar. Istället åker man snålskjuts på sina användares bandbredd. Detta innebär att betalande användare ansluter via IP-adresserna för icke-betalda användare. Hola hävdar att den här metoden är säker, men det är den verkligen inte. Utan kryptering, icke-loggningspolicy och någon annan form av försäkran kan vad som helst gå fel när du använder Hola. Kort sagt: Håll dig långt borta från denna låtsas-VPN.

Annonsblockerare för att eliminera oönskade annonser och skript

Ett annonsblockeringstillägg är ett av de bästa och enklaste sätten att förbättra din onlineupplevelse. Som namnet antyder blockerar dessa tillägg annonser och andra oönskade skript från att köras på de sidor du besöker. Annonser kan vara irriterande – särskilt popup-typen, men är vanligtvis ofarliga för slutanvändaren. Det gäller dock inte för alla annonser: vissa innehåller skadlig programvara eller omdirigerar till sidor som har det. Andra innehåller stötande innehåll och NSFW-bilder som, även när de inte är relaterade till det faktiska innehållet på sidan du besökte, kan skapa en besvärande situation om du är på en offentlig plats. Annonsblockerare ger dig bättre kontroll över din onlineupplevelse, varför vi rekommenderar starkt att du använder dem – så länge du använder dem rätt.

uBlock Origin

uBlock Origin fungerar med alla större webbläsare och använder lite systemresurser. Liksom de flesta annonsblockerare kan du ladda ner denna gratis (för Firefox, Chrome, Opera). När du har installerat uBlock Origin i din webbläsare filtrerar det här tillägget effektivt bort alla annonser och oönskade skript. Eftersom det har funnits länge och ständigt skickar ut nya uppdateringar kommer nästan alla annonser du kan stöta på att blockeras.

Det här tillägget levereras med en omfattande standardblockeringslista och ett verktyg för att blockera sidelement i farten. Allt du behöver göra är att högerklicka på en bild eller ett fält och välja ”Blockera element”. Detta visar en textruta fylld med elementets URL. Klicka på ”Skapa” för att lägga till elementet i blockeringslistan så försvinner det omedelbart. uBlock-ursprung är också anpassningsbart, så att du kan vitlista betrodda sidor.

Medan vissa andra annonsblockerare kan vara något lättare att använda, är uBlock Origin en extremt bra annonsblockerare. Den fungerar utmärkt, är helt gratis och släpper inte igenom några annonser bara för att tjäna pengar på dem.

AdBlock Plus

Den mest populära annonsblockeraren på marknaden är AdBlock Plus. Detta tillägg är gratis pcj tillgängligt till alla större webbläsare (nämligen Firefox, Chrome, Edge, Safari och Opera) samt några mindre (som Yandex, Maxthon och Chromium). Ett nyinstallerat tillägg blockerar de flesta annonser med dess standardlista. Det låter dig importera andra listor och skapa egna. Du har också möjlighet att aktivera eller inaktivera blockering på en viss sida. Detta är mycket viktigt för den många webbplatsers fortsatta existens. Tyvärr har AdBlock Plus också en negativ sida.

En stor nackdel med AdBlock Plus är deras initiativ ”Acceptabla annonser”. Ett av de primära sätten som AdBlock Plus tjänar pengar på är att låta företag betala för att släppa igenom sina annonser. Så även om du använder AdBlocker kan du fortfarande visas annonser om ett företag betalar tillräckligt mycket. För oss motverkar detta helt syftet, och vi rekommenderar att du hittar något alternativ som uBlock Origin.

Stötta dina favoritwebbplatser genom att vitlista dem

Det är viktigt att inse att blockering av annonser direkt påverkar intäkterna för de webbplatser du besöker. Webbläsartillägg som uBlock Origin och AdBlock Plus är en frisk fläkt för vår personliga integritet på nätet och vår onlineupplevelse, men de påverkar de webbplatser du besöker negativt. Detta kan i sin tur bli dåligt för dig som besökare.

De flesta webbplatser är gratis att använda eftersom skaparna kan sälja annonsutrymme. Om alla blockerade dessa annonser skulle många webbplatser helt gå miste om sin inkomst. För att överleva kan befintliga kan webbplatser så småningom kräva ett betalt medlemskap. Och då måste du betala för att få tillgång till webbplatsens innehåll. Om en webbplats inte gör detta eller inte kan så kan den försvinna helt.

Att skapa och underhålla en webbplats kostar tid, ansträngning och i de flesta fall pengar. Finns det en viss webbplats som du anser förtjänar några intäkter de kan få från att visa dig annonser? Då kan du välja att vitlista den webbplatsen i både AdBlock Plus och uBlock Origin. På så sätt får du visserligen se annonserna på dessa sidor, men hjälper dem att upprätthålla sin webbplats. Om du litar på en webbplats och dess annonser inte är för alltför påträngande så kan du därför överväga att stötta den genom att lägga till webbadressen i vitlistan.

Vissa webbplatser nekar till och med helt användare åtkomst till sitt innehåll när annonsblockerare används. Om du surfar till en sådan webbplats ser du ett meddelande som säger att du bara får åtkomst om du vitlistar webbplatsen. På så sätt kan webbplatser ”tvinga” internetanvändare att (delvis) stänga av sina annonsblockerare.

Tillägg för att hjälpa dig att surfa säkert och anonymt

Det är nästan omöjligt att surfa på webben utan att lämna spår av uppgifter om dig själv. Du kommer utan tvekan att stöta på cookies och andra spårare som försöker spåra ditt internetbeteende. Lyckligtvis har en hel del webbläsartillägg utvecklats som kan hjälpa dig att göra dina internetsessioner mycket säkrare och mer anonyma. Vi diskuterar ett par bra alternativ här.

Privacy Badger

Privacy BadgerPrivacy Badger är ett smart, fritt tillägg, utvecklat av Electronic Frontier Foundation, som gradvis lär sig att blockera osynliga spårare. När det har installerats kommer tillägget att börja hålla ett öga på alla möjliga spårare på varje webbplats du besöker. Tillägget blockerar inga cookies till att börja med. Istället kommer Privacy Badger att använda informationen den samlar in för att lära sig. Med tiden kommer Privacy Badger att inse vilka tredjepartscookies som följer dig på webben hela tiden och blockera dem. Som ett resultat därav kommer du inte kontinuerligt att stöta på samma handväska i dina annonser, medan de användbara och mindre påträngande kakorna förblir intakta.

Tillägget Privacy Badger fungerar med ett unikt inlärningssystem. På grund av fungerar tillägget bättre och mer effektivt ju längre du använder det. Privacy Badger fungerar för närvarande för Opera, Chrome, Firefox och Firefox på Android.

Ghostery

GhosteryGhostery är ett annat tillägg som syftar till att kontrollera webbplatsspårare. Det avslöjar alla spårningscookies som är aktiva på webbplatsen du besöker och ger dig möjlighet att blockera dem. Om du blockerar cookies kommer webbplatser att kunna samla in mindre information om dig. Därför ökar Ghostery din integritet och säkerhet online. Dina annonser kommer inte längre att anpassas till ditt onlinebeteende. Till exempel hittar du inte ständigt alla dessa annonser om rabattbröllopsklänningar överallt, bara för att du berättade för Facebook att du var på din kusins bröllop förra veckan.

Likt många av de webbläsartillägg som diskuteras i den här artikeln är Ghostery gratis och tillgängligt till de flesta webbläsare, inklusive Firefox, Chrome, Opera, Safari, Edge, Brave och Cliqz. De erbjuder också en mobilversion för både Android och iOS.

Tips: En del användare har uttryckt oro över Ghosterys egen integritetspolicy. Det är möjligt att anmäla sig till Ghosterys program som heter GhostRank Data Collection. Denna information samlas in för att förbättra tjänstens kvalitet. Men om du väljer att inte anmäla dig till GhostRank behöver du inte oroa dig för att några data samlas in när du använder Ghostery.

Cookie AutoDeleteNamnet på detta tillägg talar ganska mycket för sig själv. Cookie AutoDelete säkerställer att alla cookies i din webbläsare raderas automatiskt när du har stänger en flik. Vissa cookies kan hitta förbi Ghostery eller Privacy Badger, och det är där Cookie AutoDelete kliver in. Det är viktigt att regelbundet radera dina cookies. Utan att göra det kommer webbplatser att kunna följa dig online under en längre tid. När du använder det här tillägget behöver du inte komma ihåg att rensa cacheminnet: programmet gör det åt dig.

Om du vill så kan du lägga till cookies i en vitlista hos Cookie AutoDelete. Detta innebär att du litar på dessa cookies och inte vill att de raderas. Att använda en cookie-vitlista kan vara ganska användbart. Om du till exempel lägger till dina Netflix-cookies i den här listan behöver du inte logga in varje gång du surfar på Netflix hemsida på en ny flik. Cookie AutoDelete är tillgänglig för Firefox och Chrome.

HTTPS Everywhere

HTTPS EverywhereWebbplatser fungerar inte utan HTTP- eller HTTPS-protokollen. Du kan tydligt se detta i webbplatsens URL, som börjar med antingen ”http://” eller ”https://”. Det extra s:et i det senare innebär att din kommunikation med webbplatser som använder det protokollet kommer att krypteras. Detta säkerställer din onlinesäkerhet och integritet – dina onlineaktiviteter på den webbplatsen kommer inte att vara synliga för andra. Dessutom kan informationsutbytet mellan dig och webbplatsen inte ändras av yttre krafter. På så sätt minskar risken avsevärt för att du av misstag hamnar på någon falsk webbplats som låtsas vara din internetbank.

Vidare till tillägget ifråga: HTTPS Everywhere säkerställer att alla webbplatser som kan fungera med HTTPS, kommer att göra det. Detta ökar din onlinesäkerhet. HTTPS Everywhere-tillägget producerades som ett samarbete mellan Electronic Frontier Foundation, som också utvecklade Privacy Badger, och The Tor Project. HTTPS Everywhere är tillgängligt för Firefox, Chrome, Opera, Android och Brave.

DuckDuckGo Privacy Essentials

DuckDuckGo

DuckDuckGo är ett integritets-angeläget företag som har ägnat sig åt att sprida integritet på webben genom att erbjuda alternativa tjänster för mindre integritets-angelägna företag. Mest anmärkningsvärda är att DuckDuckGO skapade en sökmotor som alternativ till Google som faktiskt respekterar din integritet. Du kan hitta den på https://duckduckgo.com

Privacy Essentials är den senaste tillstkottet i deras portfölj. Det här tillägget hjälper till att skydda din integritet genom tre mekanismer:

  1. Blockerar automatiskt oönskade spårare
  2. Automatiskt får webbplatser att använda den bättre säkrade HTTPS-version av webbplatsen (att installera det här tillägget innebär att du inte längre behöver HTTPS Everywhere.
  3. Tillhandahåller en översikt över alla webbplatser du besöker där du i ett enskilt fönster snabbt kan uppskatta tillförlitligheten och pålitligheten hos en webbplats.

DuckDuckGo Privacy Essentials är gratis och är tillgängligt för Firefox, Chrome, Brave, Opera, Android och iPhone.

Webbläsartillägg för lösenordshantering

Många av oss har flera onlinekonton för saker som bank, sociala nätverk, anslagstavlor, e-post och så vidare. Helst bör du ha ett annat användarnamn och en unikt, starkt lösenord för varje konto. Att komma ihåg alla dessa olika lösenord är svårt, och du vill inte skriva ner dem alla på ett papper som kan gå förlorat eller stjälas. I stället kan du då använda en lösenordshanterare. En lösenordshanterare krypterar och lagrar dina lösenord på en central plats, så istället för att komma ihåg dussintals behöver du bara komma ihåg en. För det mesta är en lösenordshanterare ett enkelt webbläsartillägg. Vi kommer att diskutera ett par bra lösenordshanterare här för att hjälpa dig att komma igång.

LastPass

Uppdaterad mars 2021: Forskning visade att LastPass Android-app arbetade med dataspårare, vilket inte gör denna lösenordshanterare idealisk när det gäller integritet.

LastPass är en populär lösenordshanterare som säkrar alla dina lösenord under en huvudfras. Det låter dig upprätthålla ett valv med långa och komplexa lösenord för alla dina konton så att du inte längre behöver lita på ditt minne. LastPass har robust AES-256-bitars, lokal kryptering som håller din data dold för alla utom dig. Ditt huvudlösenord och dina krypteringsnycklar sparas på din enhet och skickas aldrig till LastPass servrar.

Lastpass erbjuder plug-ins och tillägg till nästan alla stora webbläsare och fungerar på stationär dator, bärbar dator, surfplatta och smartphone. Alla ändringar du gör i ditt konto, till exempel när du lägger till en ny inloggning, synkroniseras på dina enheter.

De grundläggande funktionerna i LastPass är tillgängliga gratis. Bortsett från dessa erbjuder företaget en mängd olika premiumnivåer som levererar funktioner som multifaktorautentisering, prioriterat tekniskt stöd, krypterad fillagring, multipla licenser, delade mappar och en mängd affärsspecifika funktioner. För att få tillgång till alla dessa extra funktioner måste du betala. Oavsett detta är LastPass en mycket anständig lösenordshanterare med en gratis version som fungerar mer än tillräckligt. Vill du veta mer om den? Du kan besöka LastPass webbplats här.

Dashlane

Dashlane logotypDashlane är ett annat bra alternativ för alla som letar efter en enkel lösenordshanterare. Tillägget fungerar på alla populära webbläsare inklusive Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Edge, Opera och Brave. Liksom LastPass använder den höga krypteringsnivåer och har en freemium-modell, vilket innebär att det finns en gratis version tillgänglig, men du måste betala för att fungera med vissa funktioner. Dashlane-programvaran förvara dina krypteringsnycklar och huvudlösenord lokalt på din enhet, så att företaget självt inte har tillgång till dem.

Med dess gratisversion låter Dashlane dig hantera upp till 50 lösenord på en enhet. Med ett betalabonnemang får du obegränsade enheter, säker fillagring, fjärråtkomst till konton, starkare tvåfaktorsautentisering med mera. Dashlane bevakar dark web efter listor över läckt och stulen kontoinformation och skickar dig en varning om dina uppgifter kommer upp. Om du är intresserad av att använda så Dashlane kan du besök deras officiella hemsida här.

RememBear

RememBear logotypEn tredje valmöjlighet är RememBear. Denna lösenordshanterare utvecklades av TunnelBear. TunnelBear har även en egen VPN-tjänst, som vi har testat ordentlig på vår plattform. RememBear och TunnelBear är kända för deras användarvänliga och till och med roliga gränssnitt. Allt är tematiserat: när du använder RememBear får du din egen ”björn” som håller dina lösenord säkra. Dessutom är gränssnittet fyllt med björnvitsar, som namnet på tjänsten kanske redan antyder.

Detta underhållande utseende betyder dock inte att RememBear brister ifråga om säkerhet. Tillägget använder har en stark end-to-end-kryptering av typen AES256 och klarade sig igenom en oberoende granskning. RememBear fungerar på flera enheter samtidigt och synkroniserar automatiskt all information på dessa enheter. Bortsett från blott dina lösenord och inloggningar kan du också använda programmet för att spara känsliga anteckningar. RememBear har webbläsartillägg för Chrome, Firefox och Safari. Dessutom är appar tillgängliga för iOS, Android, Windows och macOS. För mer information och för att ladda ner din egen björn vill vi hänvisa dig till RememBears webbplats.

Avslutande tankar

Att använda rätt webbläsartillägg kan göra ditt onlineliv enklare och säkrare. Vill du få ut mesta möjliga av din internetupplevelse? Du kan göra detta genom att aktivt använda följande program och tillägg:

  • Rätta webbläsaren
  • En VPN-tjänst
  • Ett webbläsartillägg till din VPN-tjänst
  • En annonsblockerare för att filtrera bort irriterande och påträngande annonser från skärmen
  • En lösenordshanterare för att generera och skydda alla (starka) lösenord som du använder

Dessa är våra rekommenderade tillägg för att hålla sig trygg på nätet. Naturligtvis finns det många andra sätt att öka din anonymitet och säkerhet online. Vill du läsa mer? Kolla då in avsnittet ”Anonym surfning”.

Bästa webbläsartillägg - vanliga frågor

Söker svar på någon fråga om webbläsartillägg? Ta en titt på våra vanliga frågor nedan. Se om din fråga är listad och bara klicka på den för att läsa svaret.

Ett webbläsartillägg är ett program du kan ladda ner och lägga till i din webbläsare. Varje tillägg har en specifik funktion och är avsett att utföra en specifik uppgift som webbläsaren inte kan göra på egen hand. Vissa tillägg blockerar till exempel vissa annonser.

Ett VPN-webbläsartillägg kan användas för att skydda din IP-adress när du använder en webbläsare som Chrome eller Firefox. Vissa VPN-leverantörer, till exempel ExpressVPN och NordVPN, erbjuder sina egna webbläsartillägg.

NordVPN och ExpressVPN erbjuder bästa webbläsartilläggen. De är enkla att installera och erbjuder frihet och säkerhet i webbläsaren som du använder.

Vi rekommenderar följande webbläsartillägg för mer integritet på nätet:

  • Lösenordshanterare med webbläsartillägg: för att komma ihåg och hålla lösenord säkra.
  • Annonsblockerar-tillägg: för att blockera popup-fönster och irriterande annonser.
International security coordinator
Marko has a Bachelor's degree in Computer and Information Sciences. He coordinates and manages VPNOverview.com's team of international VPN researchers and writers.