Så slänger du din Netflixhistorik

Pencil erasing online video on off of computerscreen
Klicka här för en sammanfattning av denna artikel
Sammanfattning: Så slänger du din Netflixhistorik

Följ helt enkelt dessa steg för att redigera din visningshistorik:

  1. Logga in på ditt Netflix-konto
  2. Välj den profil du vill redigera
  3. Välj alternativet Konto
  4. Öppna Profil och föräldrakontroll
  5. Klicka på Visa under Visa aktiviteter
  6. Välj cirkelikonen till höger om titeln för att dölja ett program eller en film

Är du intresserad av att lära dig mer om hur du får ut det mesta av dina Netflix-rekommendationer? Kolla in resten av artikeln nedan!

Det finns ett antal anledningar till att du vill ta bort Netflix-historiken. Du kanske har sett en TV-serie eller film som du trodde att du skulle gilla men sen inte gjorde det. Någon annan kan ha använt ditt konto för att titta på något som påverkar dina rekommendationer. Eller så kanske du har sett en show eller film för åratal sedan som du inte längre vill ha på ditt konto.

När du döljer titlar från din visningsaktivitet så får du inte längre rekommendationer baserade på de titlarna. Du kommer inte heller att se dem i din Fortsätt titta-rad på Netflix. Tänk på att det kan ta upp till 24 timmar innan en dold titel tas bort från alla dina enheter.

När du tar bort din Netflix-historik måste du se till att du är inloggad på rätt profil. Detta beror på att visningshistoriken är knuten till respektive profil på ditt Netflix-konto. Det här steget gäller för alla enheter du använder Netflix på, inklusive iOS, Android, smarta TV-apparater och webbläsare.

Så tar du bort Netflix-historiken på datorn

Netflix Logo SmallAllt du behöver göra för att ändra din visningshistorik på din PC, Mac eller webbläsare är att följa dessa snabba steg:

  1. Öppna Netflix hemsida
  2. Logga in på ditt konto och välj den profil du vill redigera
  3. Välj alternativet Konto
  4. Öppna avsnittet Profil och barnspärr
  5. Klicka på Visa under Visa aktiviteter
  6. Välj nu ikonen bredvid Rapportera ett problem, för att dölja ett enskilt avsnitt eller en film från din visningshistorik

Du kan också välja att dölja en hel TV-serie från din historik genom att välja det alternativet när du väl har dolt ett enskilt avsnitt från din profil. Detta alternativ kommer att visas i blått tillsammans med 24 timmars-anmälan som dyker upp i stället för det program som du dolde.

Denna avisering meddelar dig också att TV-serien eller filmen du dolde inte längre kommer att påverka Netflix-rekommendationerna du får.

Så tar du bort Netflix-historiken på Din iOS och Android-enhet

Du kan också ändra visningshistoriken från din iOS- eller Android-enhet genom att följa dessa steg:

  1. Starta Netflix-appen på din enhet
  2. Välj den profil du vill redigera
  3. Tryck på fliken ”Mer” i det nedre hörnet på skärmen
  4. Välj alternativet ”Konto” (nedanför ”Appinställningar”)
  5. Klicka på den profil du vill redigera
  6. Välj ”Visa” på Visa aktivitet
  7. Nu väljer du ikonen bredvid ”Rapportera ett problem” för att dölja ett program eller en film från din visningshistorik

Efter dessa steg kommer att ta bort programmet eller filmen från din profil på alla enheter. Detta kan ta 24 timmar att slutföra. Om du vill lägga tillbaka programmet till din visningshistorik så måste du titta på det igen på Netflix. Detta innebär att när du väl har tagit bort programmet från din visningshistorik så är det helt borttaget, vilket är en fördel för användare som föredrar diskretion.

Du kan dölja ett TV-programs hela serie när du väl har dolt ett enstaka avsnitt från din visningshistorik. Detta fungerar på samma sätt som när du gör det på din dator.

Så här skapar du en ny Netflix-profil

Du kan skapa en ny profil om du är trött på de rekommendationer Netflix ger dig och inte ids redigera din visningshistorik. När du redigerar din visningshistorik kommer Netflix att uppdatera rekommendationerna, men när du när du skapar en helt ny profil så börjar du om från början. Så här skapar du en ny profil:

  1. Klicka på Hantera profiler
  2. Välj alternativet Lägg till profil
  3. Ge den nya profilen ett namn och bestäm om den ska bli en barnprofil
  4. Välj Klar för att slutföra den inledande inställningen
  5. Välj nu den nya profilen för att ställa in ett språk
  6. Slutligen väljer du de TV-serier och filmer du gillar, för att starta Netflix-rekommendationerna

Tänk på att du bara kan ha högst fem profiler i ett enda Netflix-konto. Om du har fem profiler ser du inte alternativet att lägga till en ny profil, tills du tar bort en av de befintliga. Den här gränsen gäller för såväl barnprofiler som normala profiler på ditt konto. Det spelar ingen roll vilket Netflix-abonnemang du har eftersom den här gränsen gäller för dem alla.

Så påverkar du Netflix rekommendationer

Netflix tittar på några olika datavariabler för att ge dig rekommendationer. Dessa variabler inkluderar dina interaktioner med Netflix såsom tittarhistorik och tittarsiffror, vilken tid du tittar på en film eller ett program, hur länge du tittar filmen/programmet och vilken enhet du använder.

För att påverka dina Netflix-rekommendationer finns det ett par åtgärder som du kan vidta direkt på plattformen för att få mer varierade resultat. Detta inkluderar att ge betyg på allt du har sett på Netflix, med antingen tumme upp eller tumme ner.

I det omvända kan du redigera dina betyg i dina profilinställningar eller genom att klicka på Betyg längst upp i din visningshistorik. Du kanske vill göra detta om du har råkat betygsätta ett program med tumme ner när du faktiskt gillade det.

Få ut mesta möjliga från Netflix

Om du kommer på dig att missnöjt bläddra igenom Netflix så finns det åtgärder du kan vidta för att få ut mer av ditt abonnemang. Genom att helt enkelt ändra din visningshistorik är det mer sannolikt att du får rekommendationer som är inriktade på dina intressen.

Om du är osäker på om en film eller ett TV-program är något för dig så kan du också skapa en profil för att titta på dessa osäkra alternativ. Detta hjälper dig att utforska titlar utan att påverka dina rekommendationer på Netflix.

Ett annat bra tips är att använda Netflix-koder i din webbläsare för att komma åt olika subsektioner på webbplatsen. För att använda dessa koder så skriv bara URL-https://www.netflix.com/browse/genre/KOD där ordet KOD ersätts med lämpligt numeriskt värde.

Några användbara koder inkluderar följande:

Kriminalare: 5824
Fredagsmys: 2245805
Western: 7700
Kitschiga filmer: 1252
Satir: 4922

Slutligen, om du försöker komma åt en viss titel som inte är tillgänglig i ditt land, så kan du investera i en VPN. Genom att använda en VPN kan du titta på program och filmer som är tillgängliga i ett annat land, genom att ansluta till en server som finns i just det landet.

Vi rekommenderar den säkra VPN-leverantören CyberGhost. Denna VPN-leverantör har en tjänst som är lätt att använda och som uppnår höga strömningshastigheter. CyberGhost har också en dedikerad server som är optimerad för att titta på amerikanska Netflix.

CyberGhost
Erbjudande:
Pröva CyberGhost för 1,99 USD per månad!
Från
$1.99
8.8
  • Mycket användarvänlig
  • Hög kvalitet till ett lågt pris
  • Torrent och Netflix möjligt
Besök CyberGhost

Slutsats

Det finns många anledningar till att du kanske inte vill att din visningshistorik ska synas på Netflix. Du kanske delar kontot med vänner och familj och inte vill att de ska värdera vad du tittar på. Eller så vill du slippa få rekommendationer som inte längre intresserar dig.

Oavsett så är det enklare än någonsin att redigera din visningshistorik med Netflix. Genom att följa stegen ovan kan du förvänta dig mer exakta rekommendationer och mindre obekväma samtal med din älskade när du tittat på den där serien som du hade lovat att ni skulle titta på tillsammans.

Teknisk journalist
Ronella funderar alltid på hur vi kan göra vårt digitala samhälle så säkert som möjligt. Stor digital utveckling innebär också att vi ständigt står inför nya säkerhetsfrågor. Ronella vill därför skapa mer medvetenhet om cybersäkerhet och uppmärksamma människor på risker och fallgropar.