Hur du kan titta på Disney Plus på ett säkert sätt

Disney+ Castle on laptopscreen
Klicka här för att läsa hur du kan titta på Disney Plus på ett säkert sätt
Titta på Disney Plus: en sammanfattning

Disney Plus är Disneys officiella nya strömningstjänst, som först lanserades i USA, Kanada och Nederländerna i november 2019. Även andra länder börjar så sakteligen få tillkomst till denna tjänst, även om det i vissa delar av världen kan ta ytterligare ett eller ett par år. Om du bor i ett land där tjänsten redan har lanserats, har du möjlighet att titta på dina Disney-favoritfilmer när som helst.

Tyvärr blockerar Disney Plus IP-adresserna för många VPN-servrar. Skulle du vilja strömma på ett säkert sätt, utan att riskera din integritet och säkerhet online? Då skulle du behöva ett VPN som fungerar med Disney Plus. Prova till exempel Surfshark:

Vill du veta hur du skaffar dig en VPN? Och hur du med den får tillgång till Disney Plus? Läs allt om detta i vår fullständiga artikel nedan.

Disney+ D with + on laptop screen

Medan Netflix en gång i tiden hade ett monopol, så poppar nya strömningstjänster, som Amazon Prime och HBO GO, nu upp överallt. En av de viktigaste nykomlingarna är Disney Plus (Disney+), den officiella strömningstjänsten för allt som har med Disney att göra. Du kan hitta alla älskade klassiker där, men även innehåll från Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic med flera. Disney Plus lanserades officiellt i USA, Kanada och Nederländerna den 12:e november 2019. En del andra länder, som till exempel Indien, har sedan dess också fått åtkomst. Under de närmaste två åren kommer tjänsten att bli tillgänglig i resten av världen. I denna artikel kommer vi att berätta mera om Disney Plus och hur du på ett säkert sätt kan avnjuta denna helt nya strömningsservice.

Disney Plus: inte ännu tillgänglig överallt

Under de närmaste två åren kommer Disney Plus att lanseras i olika delar av världen. Även om man i USA, Kanada, Nederländerna, Australien, Nya Zeeland, Puerto Rico och Indien redan har åtkomst, finns det många andra som ännu måste vänta i månader innan lanseringen. Med andra ord: de som lever i rätt land har tur. Om du till exempel har en amerikansk eller holländsk IP-adress så kan du skaffa ett konto och avnjuta Disney Plus-program för bara 6,99 USD (eller 6,99 euro beroende av var du befinner dig) per månad. Resten av världen kommer bara att få möjlighet att använda sina Disney Plus-abonnemang vid en senare tidpunkt.

Disneys nya tjänst har medfört en del signifikanta förändringar på marknaden för strömningstjänster. Företaget har tillkännagivit, att det fått mer än 28 miljoner användare under de första tre månaderna sedan lanseringen. Detta var mycket högre än vad de förutspått. Redan i december talade experterna om hur många människor som avbeställde sina Netflix-abonnemang för att istället skaffa sig ett Disney Plus-konto. På grund av detta har Netflix redan förlorat över en miljon abonnenter. Alla är dock inte ‘lyckliga i alla sina dagar’ över Disney, ser det ut som. På grund av de restriktioner som Disney Plus har infört för sin webbplats, är det allt svårare för människor som använder VPN att kunna ta del av deras utbud.

Hur en VPN ökar din säkerhet och frihet online

En VPN (Virtual Private Network) är en tjänst som hjälper dig att dölja och ändra din IP-adress. Detta kanske inte verkar som någon stor sak, men det är otroligt viktigt för din integritet och säkerhet online. Din IP-adress avslöjar all möjligt slags personlig information om dig, såsom den plats där du befinner dig. Webbplatser, liksom alla andra olika parter som har tillgång till din onlinedata, kan läsa denna information och anpassa sitt innehåll därefter. Bor du i New York? Webbplatser kommer att veta detta och visa dig annonser för tjänster i ditt lokala område. Befinner du dig för tillfället i Paris? Då kan de automatiskt koppla dig till den franska versionen av deras webbplats. Med en VPN är det dock inte nödvändigtvis på det viset.

En VPN skapar en säker tunnel mellan din enhet och internet. På det sättet kommer allt som du gör online att ske på ett mer anonymt sätt och säkert. All din datatrafik kommer att sändas genom denna tunnel, vilket medför att tredje parter inte kommer att ha möjlighet att få tillgång till den fullt så enkelt. Kortfattat så kommer en VPN att erbjuda dig möjligheten att få tillbaka en del av din integritet. Särskilt när det gäller stora företag som Google och Facebook, vilka samlar på sig all information de kan hitta om sina användare, kan denna extra möjlighet till kontroll kännas mycket lugnande och användbar.

Nätrestriktioner och frihet på internet

lock on smartphone

Utöver att erbjuda ett slags anonymitet, så kan en VPN vara till enorm hjälp för människor vars åtkomst till internet har begränsats. Vissa länder har infört geografiska begränsningar som hindrar medborgarna från att nå specifika webbplatser som nyhetssidor eller andra tjänster online. Dessa begränsningar av människors frihet online kan kringgås med hjälp av en VPN. Om du väljer en VPN-server som är belägen i ett land som värdesätter ett fritt internet, så kommer du att ha möjlighet att surfa på nätet med en IP-adress från det landet och återfå full åtkomst till internet. Kortfattat, så ger en VPN dig mera anonymitet online, bättre säkerhet online samt även ökad frihet online.

Tyvärr väljer en del webbplatser, inklusive Disney Plus, att blockera IP- adresser som de vet tillhör VPN-leverantörer. Detta innebär ett problem för användare som vill titta på Disney Plus och samtidigt upprätthålla sin säkerhet online. Eftersom Disney inte ger människor åtkomst till deras innehåll när de använder en VPN, blir de tvungna att stänga av sin VPN för att kunna titta på Disney Plus innehåll. Med andra ord, om du använder en VPN för att upprätthålla säkerheten i din trafik online, så tvingas du ge upp din säkra anslutning till internet för att kunna titta på Disneyfilmer via deras tjänst. Detta är definitivt en nackdel med Disney Plus.

För mera information om olika VPN och hur de fungerar, kan du läsa vår artikel “VPN Förklarat”, där vi berättar allt inom detta område för dig.

Hur man skaffar sig en VPN: en steg för steg guide

En VPN ger dig möjlighet att surfa på nätet säkert, anonymt och fritt. Därför råder vi alla användare av internet att skaffa sig en pålitlig VPN. Om du vill börja använda en VPN, men inte riktigt är säker på hur du skall göra, så kan du följa stegen nedan:

  1. Ta en titt på våra recensioner och välj en pålitlig VPN-leverantör (till exempel Surfshark)
  2. Skaffa ett abonnemang till tjänsten och skapa ett konto
  3. Ladda ned VPN-mjukvaran för din enhets OS (till exempel Windows, Linux eller Mac)
  4. Logga in på VPN-mjukvaran med det konto som du skapade i steg 2
  5. Anslut till en server genom att välja någon av dem som anges i mjukvaran och klicka på anslut-knappen
  6. Om du med framgång slutfört dessa steg, så kommer du att anslutas till VPN:en. Du har nu möjlighet att säkert surfa på nätet utan att din aktivitet på internet är synlig för någon alls.

Hur man får tillgång till Disney Plus

Om du vill avnjuta allt som finns på Disney Plus, är det nödvändigt att skapa ett Disney Plus-konto. Turligt nog, är detta ganska enkelt. Du behöver bara en IP-adress som är belägen i ett land där Disney Plus redan har lanserats, vilket du allra enklast får genom att helt enkelt befinna dig i det landet. Följ dessa steg för att skaffa ett abonnemang på Disney Plus:

  1. Bege dig till disneyplus.com
  2. Klicka på något av de abonnmangsalternativ som erbjuds
  3. Fyll i din e-postadress och klicka på ”Godkänn och fortsätt
  4. Skapa ett starkt lösenord och klicka på ”Fortsätt
  5. Välj en betalningsmetod (kreditkort eller PayPal), fyll i din information och klicka på ”Godkänn och abonnera

Du har nu åtkomst till allt material som finns på Disney Plus. Surfa på tjänsten för att titta på gamla Disneyklassiker, någon söt Pixar-kortfilm, den senaste Marvel-jättesuccén, eller de nyaste Disney Plus-originalen. Klicka på ”Spela”, och njut!

Om du befinner dig i ett land där Disney Plus ännu inte har lanserats, så kommer du inte att få tillgång till allt innehåll på Disney Plus. Du kommer att ha möjlighet att skapa ett konto, men sedan uppkommer ett fel, att tjänsten ännu inte har lanserats i ditt land. Du kommer naturligtvis att få full åtkomst med ditt konto, när tjänsten slutligen lanseras i det land där du befinner dig. Även om det inte finns angivna lanseringsdatum för alla länder i världen än så länge, så följer här de datum som vi känner till:

LänderLanseringsdatum
USA, Kanada, Nederländerna12 november 2019 (lanserad)
Australien, Nya Zeeland, Puerto Rico19 november 2019 (lanserad)
Indien15 mars 2020 (lanserad tidigare p.g.a. Coronapandemin)
Frankrike, Irland, Italien, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Tyskland, Österrike24 mars 2020 (lanserad tidigare p.g.a. Coronapandemin)
Belgien, Danmark, Finland, Island, Norge, Portugal, SverigeSommaren 2020

De bästa VPN:erna för Disney Plus

VPN shield

I en idealisk värld skulle man inte behöva ge upp sin integritet eller säkerhet för att kunna titta på en film. Detta är dock fortfarande en realitet om man vill använda sig av många strömningstjänster, inklusive Disney Plus. Disney blockerar aktivt IP-adresser från välkända VPN-leverantörer, vilket gör det omöjligt att titta på innehållet och samtidigt vara skyddad av en VPN.

Som tur är, finns det några VPN-leverantörer med servrar som tillåter dig att titta på Disney Plus. På detta sätt kan du titta på denna strömningstjänst utan att behöva ge upp din säkerhet. Här följer tre VPN-leverantörer som kan ge dig åtkomst till Disney Plus.

1. Surfshark

Surfshark hör till våra favoriter bland VPN-leverantörerna. Denna leverantör är en relativ nykomling, men har snabbt skapat sig ett utomordentligt gott rykte. De registrerar inte din användningshistoria, har en mångfald av servrar och serverorter och begränsar inte det antal enheter som du kan använda med ditt abonnemang. Kanske är den mest attraktiva egenskapen att det bara kostar några dollar i månaden. Det speciella med Surfshark är att alla deras servrar, oavsett var de är belägna, kan ge dig åtkomst till webbplatsen och innehållet hos Disney Plus. Vi anser Surfshark vara en mycket bra VPN-leverantör, som framgångsrikt skyddar din internetanslutning och samtidigt tillåter dig att strömma precis som vanligt. Läs mer om denna leverantör i vår detaljerade recension , eller gå direkt till Surfsharks webbplats genom att klicka på baneret nedan.

Surfshark
Erbjudande:
Surfa säkert och anonymt för endast 2,30 USD per månad
Från
$2.30
9.0
  • Mycket användarvänlig och fungerar med Netflix och torrenter
  • 30 dagars pengarna tillbaka garanti. Utan frågor!
  • Billig med många extrafunktioner
Besök Surfshark

2. ExpressVPN

Precis som Surfshark, så har ExpressVPN som ett specifikt mål att erbjuda sina användare åtkomst till Disney Plus webbplats. Om du väljer den rätta ExpressVPN VPN-server, så kommer du att ha möjlighet att enkelt och säkert njuta av de många filmerna och serierna på Disney Plus (under förutsättning att du har ett abonnemang på strömningstjänsten). Detta gäller alla ExpressVPN-servrar i USA, Kanada, Nederländerna och Australien. Då ExpressVPN är en av de snabbaste VPN:erna för närvarande, så kommer du sannolikt inte ens att notera någon förändring i hastigheten på internet. Ingen extra buffring kommer att behövas! Ifall du skulle vilja veta mera om ExpressVPN, så kan du läsa en full recension av deras VPN-tjänst här eller besöka deras webbplats direkt.

ExpressVPN
Vårt val
Vårt val
Erbjudande:
3 månader gratis med ett års abonnemang
Från
$6.67
8.9
  • Väldigt enkel VPN att använda
  • Perfekt för anonym surfning, nedladdning och strömning (ex.v. Netflix)
  • 3000+ servrar i 94 länder
Besök ExpressVPN

3. NordVPN

NordVPN är en av de största och bästa VPN:erna för närvarande. Den har över 5000 servrar i över 60 länder. Hastigheten hos de flesta av NordVPN:s servrar är storslagen. Dessutom är det ett av de mest säkra VPN:en på marknaden. NordVPN är pålitligt och har en väldigt användarvänlig applikation. Om du önskar titta på Disney Plus, så kan du använda amerikanska, holländska eller australiensiska VPN servrar för att göra detta. I framtiden kan flera servrar ha möjlighet att låta dig titta på Disney Plus, medan du behåller en säker anslutning till internet. Du kan ta del av vår mer detaljerade recension av denna leverantör här, eller gå direkt till deras webbplats genom att klicka på knappen i boxen nedan.

NordVPN
Erbjudande:
Endast 3,30 USD per månad för ett 2-årigt abonnemang plus 3 gratis månader
Från
$3.30
9.3
  • Utmärkt skydd och ett stort nätverk av servrar
  • Trevlig och tilltalande app
  • Ingen loggning
Besök NordVPN

Har du fortfarande inte tillgång till Disney Plus?

Det kan vara så att Disney Plus inte fungerar för dig, även när du abonnerar på någon av dessa tjänster. Du kommer fortfarande att vara skyddad av VPN, men helt enkelt inte ha möjlighet att få åtkomst till ditt favoritinnehåll på Disney Plus. Betyder det att du är tvungen att stänga av din VPN? Inte nödvändigtvis. Det finns några enkla trick som du kan försöka med för att fixa detta problem:

  • Ta bort dina cookies och spårareeller öppna ett fönster i privat surfläge innan du besöker Disney Plus webbplats. Alla spårare i din webbläsare kan hindra dig från att nå den rätta sidan och få åtkomst. Genom att ta bort alla cookies eller surfa i privat surfläge i ett fönster, så kommer det att förefalla som om du är en ny besökare, vilket ger dig åtkomst.
  • Försök med en annan VPN-server. Det skulle kunna vara så att Disney har blockerat IP-adressen för den VPN-server som du använder, så att den inte kan nå deras tjänst. Som tur är har många VPN:er ett flertal servrar på varje serverort, så du kan enkelt byta till en annan. Om du vill ha åtkomst till strömningstjänsten medan du förblir skyddad, välj i så fall bara en annan server. Med en del VPN:er kommer du att ha möjlighet att välja en annan server manuellt. Med andra är du tvungen att ansluta på nytt, tills du tilldelas ett annat IP. Om du vill kontrollera vilken IP-adress du använder för tillfället, så kan du göra det genom att gå till vårt “Vilken är min IP?” verktyg.

Viktigt att notera angående Disney Plus användaravtal

Fru Justitia

I teorin kan du använda de ovannämnda VPN-tjänsterna för att titta på Disney Plus i länder där du inte borde ha åtkomst (ännu). Det enda som skulle behövas, vore att välja en fungerande VPN-serverort. Detta skulle dock kunna vara direkt i strid med Disney Plus användarvillkor. Vid den tidpunkt då detta skrivs, omnämns i användarvillkoren att Disney Plus använder geografiska begränsningar för sitt innehåll och använder olika metoder och teknologier för att fastställa din geografiska belägenhet. Användaravtalet förbjuder inte direkt användning av VPN, men dessa villkor kan ändras. Det finns en möjlighet att Disney Plus kommer att börja ‘bestraffa’ användare som försöker få tillgång till deras tjänster med en VPN, till exempel genom att totalt blockera deras konto.

Innan du försöker använda en VPN för att få åtkomst till Disney Plus innehåll från ett annat land så läs vänligen igenom användaravtalet. Du hittar detta i den nedersta delen av webbplatsen. Ifall användaravtalet har ändrats, eller är annorlunda i ditt land, så är det möjligt att du bryter mot det genom att använda en VPN för att få bort blockeringen av innehåll. Alla möjliga konsekvenser som kan uppstå på grund av detta är helt och hållet användarens ansvar.

Avslutande tankar

Disney Plus är en stor succé inom strömningsvärlden på nätet. Den har ett variationsrikt utbud, från Askungen till Hannah Montana och från National Geographics dokumentärer till Avengers: Infinity War. Dessutom är det en av de billigaste tjänsterna på marknaden. Likväl, om du inte har möjlighet att avnjuta detta innehåll utan att ge upp den säkerhet som din VPN erbjuder dig, så kanske du vill fundera över om det är värt att skaffa sig ett abonnemang.

Som tur är, har några VPN-leverantörer servrar som fungerar med Disney Plus. Med till exempel Surfshark, ExpressVPN eller NordVPN så har du möjlighet att avnjuta allt innehåll på Disney Plus, medan du förblir skyddad med en säker internetanslutning. Ha dock i åtanke att du alltid behöver ett (betalt) abonnemang på Disney Plus innan du får tillgång till strömningstjänsten.

När du skaffar dig ett abonnemang på Disney Plus, så är du tvungen att acceptera företagets villkor. Även om dessa för tillfället inte förefaller omnämna användningen av VPN, så kan villkoren ändras. Ha i åtanke, att användandet av en VPN för att ta bort blockeringen av Disney Plus innehåll från ett annat land kan vara i strid med Disneys villkor.

Tech journalist
Tove har arbetat för VPNoverview sedan 2017 som journalist skrivande om cybersäkerhet och utvecklingen i integritetsfrågor. Sedan 2019 är hon VPNoverview.com's nyhetskoordinator inom cybersäkerhet.