Nedlasting

Nedlasting

Torrent-nettverk er noen av de mest kontroversielle og beste måtene å dele data med andre på. Med P2P-nettverk kan brukere enkelt dele filer. Dessverre er ikke denne metoden alltid trygg. Torrent-sider er ofte blokkert og det kan forekomme bøter med enkelte torrents. Hele peer-to-peer-systemet kan utsette personvernet ditt. Din datamaskin kobler direkte til en annens datamaskin. I artiklene under kan du lese hvordan du kan laste ned filer uten å utsette personvernet ditt.

Nedlasting og bøter

Nedlasting av filer er ikke nødvendigvis ulovlig. Men det er ulovlig å laste ned opphavsrettighetsbeskyttede filer. Det betyr at du ikke ganske enkelt kan laste ned hver film, serie eller programvare. Grunnet dette er mange torrent-sider fullstendig blokkert. Allikevel vil man kunne finne nettsteder som The Pirate Bay til å laste ned ulovlige filer. I visse land kan dette føre til høye bøter.

Beskytt personvernet ditt under nedlasting: VPN og proxy

Hvis du vil beskytte personvernet ditt mens du laster ned, fordi du ikke ønsker at noen ser hva du laster ned, da er det to muligheter: en VPN eller en proxy. VPN-er krypterer dine data og ruter den gjennom en beskyttet server. Proxy-er omdirigerer datatrafikken gjennom en annen server, men de sikrer ikke dataen din på noen måte. Begge valg sikrer at IP-adressen blir endret, som betyr at din nettaktivitet ikke kan spores tilbake til deg. Noen VPN-er og proxy-er tillater ikke torrenting, så det er alltid lurt å sjekke det på forhånd. Siden nedlasting ikke er lovlig hvor som helst så kan VPN og proxy-tjenester blokkere enkelte nedlastingsporter.

Nedlastingsprogram

Om du vil laste ned torrents trenger du et eget torrent-program for nedlasting. Dette blir kalt en torrent-klient. Velkjente torrent-klienter er uTorrent og Vuze. Programvare som disse kan også noen ganger være en trussel for ditt personvern. Hvis du trygt ønsker å bruke denne typen programvare må du ta forhåndsregler.

Her vil du finne alt du trenger vite om nedlasting, torrents, torrent/klienter, lover, og triks for sikker og anonym nedlasting. Vår plattform fronter personvern, selv under nedlasting. Vi støtter dog ikke distribusjon av filer beskyttet av opphavsrettighet.