Appar

Appar

Du har förmodligen tidigare hört någon säga "Det finns en app för det!". Allt fler företag, tjänster och butiker skapar en egen app. Genom att ladda ner alla dessa program till din enhet ger du automatiskt bort data om dig själv och din enhet. Hur mycket information som samlas in om dig varierar från app till app. Det finns väldigt få appar där ute som faktiskt är gratis: även gratisappar använder ofta dina data för att gynna sig själva på något sätt. Med andra ord betalar du inte med pengar utan med din information. I den här kategorin diskuterar vi flera populära appar och hur de hanterar din integritet. Dessutom berättar vi hur du kan hantera din integritet på dessa appar på bästa sätt.

Dejtingappar och sekretess

Tinder, Happn, Grindr: Dejting på nätet är inte längre så tabu som det en gång var. Många singlar från hela världen swipar dag in och dag ut åt vänster eller höger. Dejting kan vara riktigt svårt oavsett hur du gör. I slutändan måste du alltid öppna upp dig för någon annan. När du dejtar kan du inte förbli anonym. Detta är en potentiell risk när man onlinedejtar. Vilken information om dig själv delar du med världen på din offentliga profil? Hur balanserar du att bevara din integritet med rolig och ostörd onlinedejting? Följande artiklar visar hur du kan hantera detta dilemma på några av de mest populära dejtingapparna och dejtingsidorna.

Kontroversiella appar

Vissa appar blir riktigt hypade eller blir en del av vår vardag. Alla laddar ner och använder dem, men är det verkligen en klok sak att göra?Nedan finns ett antal appar som används av många, men som också har de vanliga integritetsproblemen.Dessa appar kan till exempel använda ansiktsigenkänning eller lagra personlig information om dig.

Strömmande appar och plattformar