Integritet

Integritet

Online-integritet har varit ett hett ämne de senaste åren. Vi blir långsamt mer medvetna om sekretessriskerna på internet. Dessa diskussioner om integritet har upphettats efter implementeringen av nya nationella och internationella sekretesslagar. Dessutom har det skett en hel del sekretessskandaler, som den med Facebook, där användarnas integritet inte hanterades med omsorg. Denna dossier kommer att vara intressant för alla som vill veta mer om internet och integritet.

Anonym Surfing

Du vill förmodligen inte att alla ska veta vad du gör online. Då måste du hitta ett sätt att bläddra anonymt. Tor-webbläsaren, ett VPN och inkognitoläget erbjuder alla olika sätt att dölja din identitet online. I denna dossier kan du hitta allt om anonym surfning, Tor och den mörka webben. Dessutom kan du få tips och tricks för att hålla dig helt anonym online.

Appar

De olika apparna du använder dagligen samlar och lagrar även information om dig. Flera företag har redan fallit platt eftersom det visade sig att de inte hanterade sina appanvändares integritet på rätt sätt. Oavsett om det handlar om fitnessappar eller dejtingappar har varje app sina egna integritetsproblem. Därför är det mycket viktigt att vara medveten om den information som en app samlar in om dig.

Nedladdning

Nedladdning med en VPN kommer att öka din integritet och säkerhet. I vissa länder är nedladdning är olagligt och vissa hemsidor för nedladdning kan vara osäkra. Detta gör det mycket viktigt att skydda dig själv när du laddar ner. Torrentsidor och i synnerhet torrentnätverk är särskilt hotfulla mot din integritet och säkerhet.