Installasjon av VPN på Android

Android phone with VPN logo
Klikk her for et sammendrag
Installasjon av VPN på Android hurtig og rimelig!

Les den raske og enkle guiden under hvis du ønsker å sette opp en VPN på Android så fort som mulig! Vi vil bruke Surfshark som eksempel ettersom denne utmerkede VPN-en er rimelig, enkel å sette opp, og brukervennlig.

  1. Gå til Surfshark nettstedet og få et abonnement ved å klikke på den røde knappen.
  2. Gå til Google Play Store på din Android-enhet og last ned Surfshark appen.
  3. Åpne appen og fyll inn dine innloggingsdetaljer. Surfshark kan spørre deg om tillatelse til å opprette forbindelse, noe du kan gi.
  4. Velg en VPN-server å koble til og ha glede av et sikrere, friere og mer anonymt internett!

Ønsker du å vite mer om hvordan du setter opp en VPN på din Android-enhet? Les vår artikkel under for å lære mer!

Dersom du har et VPN-abonnement er det en god sjanse for at du ønsker å bruke denne på din Android-enhet(er) også. Tross alt bruker mange av oss enda mer av tiden på nettet gjennom mobiltelefon eller tablet enn på PC. Det er flere måter å installere en VPN på din Android-enhet. I denne artikkelen vil vi diskutere og forklare fire av disse metodene.

For de av dere som ønsker å komme i gang med en gang vil vi starte med den enkleste og raskeste måten: bruke en dedikert VPN app for Android. Hvis du trenger mer informasjon så ikke bekymre deg. Tross alt diskuterer denne artikkelen også de beste VPN-tjenestene for Android og tre andre måter å installere en VPN på din Android-enhet(er).

Installasjon av VPN på Android ved bruk av en VPN app

Å bruke en dedikert Android app er etter vår mening den enkleste og raskeste måten å installere og konfigurere en VPN på Android. Derfor anbefaler vi dette for Android brukere. Men forsikre deg at din VPN tilbyr en dedikert Android app hvis du velger denne metoden. Ikke alle VPN-tjenester gjør det. Men nesten alle populære VPN-tjenester har en brukbar eller god Android app i disse dager.

Er du usikker på hva den beste VPN appen for din Android enhet er? Ta en titt på delen som adresserer dette lenger ned i artikkelen, eller om du ønsker å starte å bruke en VPN med en gang, så velg en av våre topp 5 VPN-er. Alle disse på listen tilbyr en god app for Android.

Les så den korte guiden under for å finne ut hvordan du setter opp en VPN på din Android-enhet ved bruk av en dedikert app fra Google Play.

1. Få et abonnement og konto med den VPN-tjenesten du foretrekker.

2. Last ned din VPN sin Android app fra Google Play.

Google Play Store search: VPN

3. Installer appen.

4. Åpne appen. En melding vil vises hvor appen spør deg om tillatelse for å opprette en VPN-tilkobling til din enhet. Klikk “tillat” eller “ja” (eller hvilken knapp du trenger å trykke på for å gi din tillatelse).

5. Logg inn på VPN-tjenesten. Du har sikkert mottatt en epost fra din VPN-tjeneste som inneholder logg-inn instruksjoner og/eller du har laget et passord selv. Bruk disse detaljene for å logge inn på VPN-tjenesten.

6. Etter innlogging vil du komme til kontrollpanelet i VPN appen, hvor du vil se forskjellige valg avhengig av din VPN-tjeneste.

7. Velg en serverlokasjon og server å koble til.

Surfshark server selection Android

8. VPN-en er nå skrudd på. De fleste Android-enheter viser deg at en VPN kjører. De gjør som oftest det ved å vise et lite ikon på toppen av skjermen.

9. Hvis du vil kan du justere noen ytterligere innstillinger i appen. Du kan for eksempel velge å skru på kill switch for ekstra trygghet dersom din VPN har dette.

Installasjon av Android VPN uten app

De fleste VPN-tjenester tilbyr applikasjoner for mange forskjellige operativsystem, inkludert Android. Men dette gjelder ikke alle VPN-er. I tillegg foretrekker du kanskje å installere en VPN på din ruter fordi du ønsker å koble til alle dine (Android) enheter til VPN. Dessverre tilbyr ikke mange VPN-tjenester en applikasjon som støtter dette (enda). Og det er også noen som heller ønsker å sette opp en VPN manuelt av hvilken som helst grunn.

Uansett din grunn for ikke bruke en VPN app er så finner du under tre andre metoder å sette opp en VPN-tilkobling på Android.

Installasjon av VPN på Android ved å endre nettverksinnstillinger

Hvis du ikke kan eller vil installere en VPN app på din Android-enhet, er det en annen relativt enkel måte å sette opp en VPN på: endre dine nettverksinnstillinger. Denne metoden er nyttig hvis din VPN ikke tilbyr en dedikert Android app for eksempel. Les den raske og enkle guiden under for å finne ut hvordan denne metoden fungerer.

  1. Få et abonnement og konto med din foretrukne VPN-tjeneste.
  2. Gå til din Android sine innstillinger.
  3. Gå til delen om nettverk og velg “VPN”.
  4. Du kommer til et skjermbilde hvor alle dine VPN-tilkoblinger vises (så sannsynligvis ingen ennå). Når du har lagt til en VPN-tilkobling kan du også konfigurere den fra dette bilde. Velg “Legg til VPN” for nå.
  5. Nå vil du se et skjermbilde hvor du kan fylle inn detaljene til din VPN-leverandør og din innloggingsinformasjon. Du kan som regel finne detaljene til VPN-en på leverandørens nettsted. Hvis ikke kan du kontakte kundestøtten til din VPN.
  6. Når du har fylt inn all informasjonen lagrer du det. Ofte gjort ved å klikke på et lite ikon i øvre høyre hjørnet.
  7. Koble nå til VPN. Dette gjøres ved å klikke på den lille knappen, som gjør at den vises i blå farge.

Andre måter å sette opp en VPN på Android

RouterBortsett fra å installere og sette opp en VPN med en gang på din Android-enhet kan du også koble din enhet til en VPN gjennom en annen enhet som har en VPN-tilkobling. Dette kan gjøres ved å sette opp en VPN på din (virtuelle) ruter. På denne måten vil alle Android-enhetene tilkoblet ruteren ha en VPN-tilkobling. Uten at du trenger å laste ned og installere noen VPN apper eller konfigurere nettverksinnstillingene på din Android-enhet. Les mer under for å lære hvordan denne metoden fungerer.

Installasjon av VPN på din ruter

Installasjon av VPN på din ruter er ikke helt risikofritt. Dette involverer litt justering på din ruter sin firmware, også kalt “flashing”. Hvis ikke dette gjøres korrekt kan det skade ruteren din. Derfor sørg for at du følger våre instruksjoner for å unngå store problemer.

  1. Sjekk først om det er mulig å installere en VPN på din spesifikke ruter.
  2. Flash din ruter sin firmware og installer din VPN.
  3. Når du har flashet din ruter sin firmware og du har installert din VPN, kobler du din Android-enhet enkelt til ruteren. Nå vil den automatisk være tilkoblet VPN, akkurat som hvilken som helst annen enhet koblet til din ruter.

Installasjon av VPN på en virtuell ruter (PC eller Mac)

Hvis du ikke kan eller ønsker å flashe din ruters firmware er det et annet alternativ. Da kan du bruke din PC eller Mac som en virtuell ruter og sette opp VPN på denne. Dette betyr at din datamaskin i praksis vil fungere som en faktisk ruter for alle tilkoblede (Android) enheter. Det vil si at alle disse enhetene også vil være koblet til din VPN. Følg den raske guiden nedenfor til å bruke denne metoden.

  1. Installer en VPN på din datamaskin. Dette handler som regel bare om å laste ned en applikasjon til PC-en eller Mac-en din. Dersom du har trøbbel med å velge så ta en titt på våre side med VPN omtaler. Her vil du finne mange VPN-omtaler inkludert installasjons instruksjoner.
  2. Aktiver hotspot-funksjonen på din datamaskin. Måten dette gjøres på avhenger av datamaskin og operativsystem. På mange datamaskiner navigerer du til nettilkoblinger og så til «innstillinger» hvor du vil finne en del kalt «mobilt hotpsot» eller lignende.
  3. Koble din Android-enhet til hotspot. Nå vil enhver enhet være koblet til din VPN også.

Hva er beste VPN for min Android-enhet?

Hvis du hoppet over vår korte og nyttige guide så langt fordi du trenger mer informasjon om for eksempel beste VPN, ikke bekymre deg. Vi forstår at ikke alle har klart hvilken VPN som er best for seg. Valget kan se overveldende ut med så mange VPN-er som finnes i disse dager.

Heldigvis er det ikke så vanskelig å velge en god VPN som du kanskje tror. Som med alle andre kjøp må du bare være klar over dine egne behov når du velger VPN. Ønsker du for eksempel at VPN-en skal fjerne blokkering på strømmeinnhold, slik som den amerikanske versjonen av Netflix? Eller ønsker du bare mer personvern til en rimelig penge? Siden vi forstår at også Android-brukere har veldig forskjellige krav når det kommer til en VPN har vi listet de tre beste VPN-ene for Android i denne artikkelen. Alle som tilbyr sine egne fordeler. Det beste valget etter vår mening er Surfshark.

Surfshark: den ultimate økonomiske VPN for Android

En rimelig betalingstjeneste? Er det mulig? Takket være Surfshark er det! Surfshark viser at denne kombinasjonen av kvalitet og pris også gjelder for Android. Surfshark tilbyr tross alt noen av de mest pålitelige krypteringprotokollene som eksisterer, blant annet OpenVPN (UDP) og OpenVPN (TCP). Disse protokollene er ansett av eksperter som de to sikreste, raskeste og mest effektive krypteringprotokollene.

Derfor tilbyr Surfshark gode hastigheter enten du surfer, strømmer, laster ned eller spiller. I tillegg tilbyr Surfshark noen gode ekstrafunksjoner, noen som ofte bare ses i dyrere konkurrenter. For eksempel tilbyr Surfshark kill switch, statiske IP-adresser, doble VPN-tilkoblinger og en hvite-listing funksjon. Alt dette til prisen av kun $1.99 med Surfshark.

I det siste er Surfshark en av veldig få VPN-er (spesielt i denne prisklassen) som tillater deg å bruke et abonnement på så mange enheter du ønsker. Dermed tillater Surfshark deg og ha glede alle VPN fordelene på alle dine (Android) enheter!

Surfshark
Tilbud:
Surf sikkert og anonymt for bare $2.30 per måned
Fra
$2.30
9.0
  • Veldig brukervennlig, Netflix og torrents fungerte også
  • 30-dagers pengene tilbake garanti. Ingen spørsmål spurt
  • Billig, og mange ekstrafunksjoner
Besøk Surfshark

Oppsummering

De fleste VPN-er fungerer godt på Android. Installer enkelt appen fra App Store eller Play Store, logg inn på din VPN-konto og du er klar. Har ikke din VPN en egen Android app? Da kan du alltid velge å installere VPN gjennom dine Android innstillinger, eller sette den opp på din (virtuelle) ruter. Hvis du ser etter en god VPN å bruke på Android anbefaler vi anbefaler vi Surfshark.

Sette opp en VPN på Android: Ofte stilte spørsmål

Hvis du har et spørsmål så klikke på et av valgene i våre ofte stilte spørsmål under for å se svaret. Er ditt spørsmål ikke inkludert? Legg så igjen en kommentar så vi personlig kan hjelpe deg.

En VPN beskytter din nettilkobling ved å sende din data gjennom en fjernserver. Bruk av en VPN på Android gir deg mer personvern på nettet, mer sikkerhet, og frihet. Ønsker du en VPN på din Android telefon? Det tar bare få steg. Last ned den rette VPN programvaren og opprett en konto.

For nesten hver hensikt er, ExpressVPN det beste valget. Denne VPN er utrolig rask og fungerer nesten alltid på en hver enhet. Både NordVPN og Surfshark er også gode valg å bruke på din Android telefon, fordi de er lett å jobbe med og brukervennlige. Les mer om de beste VPN-ene for Android her.

Akkurat som på en skrivebord PC har en VPN mange fordeler på din Android telefon. All din nettrafikk vil være beskyttet, som gir deg mer personvern. I tillegg vil du med en VPN ha tilgang til flere sider som et større utvalg av filmer og serier på Netflix.

Teknologijournalist
Erik er utdannet i humanitære fag, og startet deretter å undersøke teknologi og nettkultur. Han er spesielt interessert i personvern og nettnøytralitet. Erik har jobbet som redaktør, tekstforfatter og oversetter på flere plattformer med teknologi som et gjengående emne.