Bästa VPN för Apple TV

Apple logo, Apple TV remote control and a VPN shield icon inside of a trophy being interviewed by media as a winner
Klicka här för en kort sammanfattning av denna artikel
Sammanfattning - bästa VPN för Apple TV

Med Apple TV kan du enkelt titta på filmer och filmer online på din TV. En VPN skyddar den osäkra anslutningen mellan din Apple TV och internet. En VPN ger dig säkerhet, anonymitet och frihet. De tre bästa VPN-tjänsterna som ska användas på din Apple TV är:

  1. ExpressVPN
  2. NordVPN
  3. Surfshark

Om du vill komma igång med en VPN genast rekommenderar vi NordVPN. Denna leverantör är otroligt säker och dessutom ganska billig.

En Apple TV förvandlar i huvudsak en vanlig TV till en smart-TV, så att du kan spela upp filmer och serier direkt från internet. Tyvärr skickas all internettrafik på en Apple TV via en oskyddad anslutning. Detta medför några säkerhetsrisker.

Lyckligtvis kan du göra din Apple TV mycket säkrare genom att använda en VPN (Virtual Private Network). Dessutom låter en VPN dig använda din Apple TV till mer. När allt kommer via en VPN kan du nämligen kringgå geografiska begränsningar.

Många strömningstjänster, inklusive Netflix, Hulu, BBC iPlayer och YouTube tillämpar så kallade geografiska begränsningar. Netflix, till exempel, erbjuder olika serier och filmer beroende på vilket land du är i. Den amerikanska versionen av Netflix innehåller fler program än någon annan version och är endast tillgänglig i USA. Hulu är i sin tur helt otillgänglig när du inte är i USA. En VPN låter dig dock kringgå många av dessa geo-begränsningar av strömmar. Du hittar de allra bästa VPN-tjänsterna för Apple TV nedan.

De bästa VPN-tjänsterna för Apple TV

En bra VPN är säker, pålitlig, snabb, användarvänlig och har servrar i ett stort antal länder. Hastighet är särskilt viktigt när du letar efter en VPN för Apple TV, eftersom strömmande serier och filmer kommer att vara en riktig plåga med en långsam anslutning. För du vill trots allt inte vänta en evighet på att ditt favoritprogram ska buffra.

Dessutom är antalet servrar och serverplatser som en VPN erbjuder av betydelse. Ju fler serverplatser, desto mer innehåll kan du avblockera. Om du vill se specifika onlinesidor måste du ansluta till en server i ett land som visar det här innehållet. Därför, om du vill avblockera innehåll från olika länder, så behöver du en VPN med servrar på alla dessa platser.

Med dessa överväganden i åtanke valde vi tre bra VPN-tjänster som du kan prova. Dessa premiumleverantörer är alla perfekta för din Apple TV.

ExpressVPN: titta på filmer och serier snabbt och säkert

ExpressVPN är förmodligen den bästa VPN-leverantören som finns. Denna leverantör erbjuder användarvänlig programvara och höga anslutningshastigheter. ExpressVPN:s programvara är tillgänglig för Windows, Mac OS, iOS, Android och Linux. ExpressVPN är särskilt lämplig för att kringgå geografiska begränsningar, eftersom denna VPN har tusentals servrar över hela världen.

Dessutom erbjuder ExpressVPN en tydlig och lätt att guide att följa för att konfigurera en VPN-anslutning på din Apple TV. Kort sagt är ExpressVPN definitivt en av de bästa VPN-leverantörerna för Apple TV. Dessutom kan du prova ExpressVPN för att se om det är rätt leverantör för dig, genom att använda deras 30-dagars pengarna tillbaka-garanti.

ExpressVPN
Vårt val
Vårt val
Erbjudande:
3 månader gratis med ett års abonnemang
Från
$6.67
8.9
  • Väldigt enkel VPN att använda
  • Perfekt för anonym surfning, nedladdning och strömning (ex.v. Netflix)
  • 3000+ servrar i 94 länder
Besök ExpressVPN

NordVPN: extra skydd för Apple TV

NordVPN är en något billigare premium-VPN-leverantör jämfört med ExpressVPN. Det är också ett av de säkraste alternativen på marknaden. NordVPN erbjuder (dubbel) militärkvalite: AES 256-bitars kryptering. Detta anses vara en säker typ av kryptering. Med andra ord kan du använda din Apple TV utan att riskera din integritet eller säkerhet online.

Dessutom erbjuder NordVPN mycket intuitiv och användarvänlig programvara. Detta gör VPN lätt att använda, även för första gången VPN-användare. Förutom att erbjuda stort värde ger NordVPN också alla sina kunder en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti.

NordVPN
Erbjudande:
Endast 3,30 USD per månad för ett 2-årigt abonnemang plus 3 gratis månader
Från
$3.30
9.3
  • Utmärkt skydd och ett stort nätverk av servrar
  • Trevlig och tilltalande app
  • Ingen loggning
Besök NordVPN

Surfshark: strömma mer för lite pengar

Om du letar efter en prisvärd VPN som konkurrerar mycket bra med dess premiumkonkurrenter så är Surfshark svaret. Med tanke på Surfsharks mycket konkurrenskraftiga pris är dess hastigheter minst sagt imponerande. Särskilt de amerikanska servrarna presterade bra i våra tester. Detta är bra för folk som gillar att använda sin Apple TV för amerikanska strömningstjänster, exempelvis Netflix och Hulu.

Surfshark har inte lika många servrar som ExpressVPN och NordVPN, men den erbjuder fortfarande gott om möjliga platser. Detta gör Surfshark till en mycket lämplig VPN för avblockeringsändamål. Surfshark erbjuder också en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti, så att du kan prova den innan du förbinder dig till ett långt abonnemang.

Surfshark
Erbjudande:
Surfa säkert och anonymt för endast 2,30 USD per månad
Från
$2.30
9.0
  • Mycket användarvänlig och fungerar med Netflix och torrenter
  • 30 dagars pengarna tillbaka garanti. Utan frågor!
  • Billig med många extrafunktioner
Besök Surfshark

Kan jag använda en gratis VPN för Apple TV?

De bästa VPN-tjänsterna för Apple TV är alla betalalternativ. Många människor föredrar att använda en gratis VPN. Tyvärr loggar många gratis VPN-leverantörer användardata eller avser att sälja din personliga information. Vissa kostnadsfria VPN-tjänster infekterar till och med din enhet med skadlig kod.

Förutom dessa risker för din integritet och säkerhet online har många gratis VPN-tjänster en data- eller hastighetsgräns. Om du vill använda din VPN för strömning på din Apple TV kan detta orsaka alla typer av problem. Du tvingas låta serier och filmer laddas mycket längre, och du kanske inte ens kan titta klart på ditt program, eftersom du snabbt når datagränsen.

På grund av dessa problem och begränsningar rekommenderar vi att du inte använder en gratis VPN för din Apple TV. Gratis VPN kan dock vara användbar när du fortfarande försöker ta reda på om du alls vill börja använda en VPN. Prova bara någon av dem och se om du gillar det. Om du vill göra detta, se till att kolla in vår topp 5-lista över gratis VPN-tjänster för att lära dig allt om de säkraste och bästa gratis VPN-alternativen.

Vad är fördelen med att använda en VPN för min Apple TV?

En VPN erbjuder många fördelar. De flesta av dessa tillhör en av tre kategorier: säkerhet, integritet och frihet.

  • Säkerhet: Många företag och regeringar på internet försöker skapa en ”digital profil” över dig. Hackare är också ute efter din personliga information – till exempel ditt bankkonto. En VPN krypterar din internettrafik, vilket gör det mycket svårare för företag, regeringar och hackare att få tag på din data. Därför är du mycket bättre skyddad online med en VPN.
  • Integritet: En VPN döljer din IP. Detta innebär att webbplatser kommer att ha svårare att tillskriva dig dina onlineaktiviteter – de kommer inte att kunna avslöja din identitet lika lätt. Detta innebär att bruket av en VPN ökar din anonymitet och integritet.
  • Avblockering/frihet: De flesta använder en VPN för att kringgå geografiska begränsningar. Genom att använda en VPN kan du få tillgång till innehåll som normalt inte skulle vara tillgängligt i ditt land. Detta gör att du kan komma åt den amerikanska versionen av Netflix utanför USA och BBC iPlayer utanför Storbritannien, exempelvis. VPN-tjänster kan också hjälpa till att bekämpa andra former av censur.

Apple TV VPN fördelar

Installera VPN på din Apple TV

Du kan installera en VPN på din Apple TV på olika sätt. Det mest effektiva sättet är att installera VPN på din router eller på en virtuell router på din Windows- eller Mac-dator. Så snart du ansluter din Apple TV till din router så kommer din Apple TV också att vara ansluten till din VPN.

Om du hellre vill konfigurera en VPN på en virtuell router på din Windows-dator så kan du läsa allt om det här.

Avslutande tankar

Med en VPN som körs på din Apple TV kommer du att vara mer anonym och säker på internet samtidigt som du åtnjuter mer frihet på nätet. Du kommer att kunna titta på fler filmer och serier hos dina vanliga strömningstjänster, samtidigt som du behåller din integritet. De tre bästa VPN-tjänsterna för din Apple TV är ExpressVPN, NordVPN, och Surfshark. Dessa leverantörer hjälper dig att få ut mesta delen av din Apple TV.

Bästa VPN för Apple TV - vanliga frågor

Har du en brännande fråga som behöver ett snabbt svar? Kolla in våra vanliga frågor nedan. Bara klicka på en fråga för att se lösningen.

ExpressVPN slutar konsekvent som bästa VPN i våra tester. Även för Apple TV är detta det bästa valet på grund av ExpressVPN:s snabba och omfattande servernätverk. NordVPN är också ett mycket bra val för din Apple TV, eftersom denna leverantör är särskilt stark när det gäller säkerhet.

Vi rekommenderar inte att du använder någon gratis VPN ihop med din Apple TV, eftersom deras data- och hastighetsgränser inte låter dig strömma allt innehåll du vill. Tyvärr visar sig gratis VPN ibland till och med vara mycket osäkra. Vill du prova en gratis VPN oavsett? Kolla in våra topp 5-lista över bästa gratis VPN-tjänster för de säkraste och bästa.

Om du vill ansluta din Apple TV till ett VPN så kan du installera VPN på en router och sedan ansluta din Apple TV till routerns nätverk. Din Apple TV är nu ansluten till VPN och automatiskt säkrad.

En VPN omdirigerar all din datatrafik genom en säker, krypterad tunnelanslutning. Detta innebär att din data skyddas från tredje part, så att ingen kan se vad du gör på din Apple TV. Du kommer att vara mer anonym på nätet med en VPN.

Genom att använda en VPN kan du koppla upp dig på ett säkrare och mer anonymt sätt. Men VPN-tjänster ger dig också möjlighet att kringgå geografiska blockeringar. Du kan till exempel få tillgång till Netflix-biblioteket i andra länder om du använder rätt VPN.

International security coordinator
Marko has a Bachelor's degree in Computer and Information Sciences. He coordinates and manages VPNOverview.com's team of international VPN researchers and writers.